Vieraskynä: Aloittava yrittäjä – hyödynnä osaavaa talouden valmentajaa

Vieraskynä: Aloittava yrittäjä
Kuvassa vasemmalla Kyösti Jaakkola Nooa Säästöpankista, HMC:ltä Lauri Svahn, Olli Visa, Sami Sohlman ja Risto Pullinen sekä Niko Vilkman Nooa Säästöpankista.

Kevääseen 2018 mennessä neljän automiehen unelma oli hautoutunut pari vuotta ajatuksissa. Päät olivat silti vielä täynnä kysymyksiä. ”Voisimmeko tehdä itsellemme omaehtoisesti sitä, mitä osaamme ja missä olemme parhaimmillamme?” ”Voisimmeko onnistua?” Pystyisimmekö tekemään asiat paremmin ja laadukkaammin itse, ilman toisten asettamia reunaehtoja?” ”Olisiko meistä yrittäjiksi?”

Näiden kysymysten päälle rakentui pala kerrallaan oman yrityksen liiketoimintasuunnitelma ja alustavat hahmotelmat tulevien vuosien kassavirroista. Seuraava askel yrittäjähaaveiden toteutuksessa oli löytää asiantunteva ja luotettava talouden kumppani ja rahoittaja perustamisvaiheeseen. Tulevat yrittäjät Olli Visa, Lauri Svahn, Risto Pullinen ja Sami Sohlman ottivat kesän lopulla yhteyttä Nooa Säästöpankkiin, koska uskoivat tämän olevan juuri heidän ajatusmaailmansa kanssa parhaiten yhteensopiva pankki – asiakaslähtöinen ja helposti lähestyttävä. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen tunne osoittautui oikeaksi ja yhteistyö pankin kanssa käynnistyi. 

”Tapaamisissa Aleksanterinkadulla saimme aitoa talouden valmennusta. Nooa Säästöpankin Kyösti ja Niko haastoivat meitä positiivisesti suunnitelmistamme. He kävivät läpi kanssamme rahoitus- ja kassavirtalaskelmia ja sparrasivat liiketoimintasuunnitelmaa pidemmälle. He eivät antaneet meille valmiita vastauksia, vaan auttoivat hakemaan tietoa ja pohtimaan asioita vielä syvemmälle. Siitä oli meille valtavasti apua, innostuimme entistä enemmän ja opimme koko ajan uutta yrittäjyydestä. Nooasta saimme tietoa, kannustusta ja rohkeutta viedä yrittäjähaaveemme toteen saakka. Positiivisen rahoituspäätöksen jälkeen tie oli auki.”

Tarkennettujen suunnitelmien, dokumenttien ja laskelmien jälkeen toteutui neljän automiehen koko elämän aikainen unelma. Sopivan toimitilan löydyttyä syntyi Helsinki Motor Company, tuttavallisemmin HMC, joka keskittyy BMW- ja MINI-autoilijoiden palveluun, huoltoihin ja korjauksiin sekä autojen noutopalveluun myös ulkomailta. HMC auttaa asiakasta lisäksi ajoneuvon jälkivarustelussa, katsastuksessa sekä auton vaihdossa. 

Yrityksen avajaisia vietettiin 27. lokakuuta. ”Sydäntä lämmitti, kun Nooan sparrauskumppanimme Kyösti tuli paikan päälle avajaisiin onnittelemaan kuohuvapullon kera.” Yrittäjistä Lauri Svahn kertoo. Asiakasvirta on tämän jälkeen ylittänyt uusien yrittäjien odotukset. ”Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja palaute on ollut rohkaisevan positiivista. Toimiessamme omilla ehdoillamme saavutamme joustavuutta ja palvelunopeutta ja pystymme tuottamaan tavoittelemamme huikean asiakaskokemuksen.”

HMC:n yrittäjät kannustavat kaikkia yrittäjyyttä pohtivia rohkeasti viemään suunnitelmiaan eteenpäin. ”Kannattaa kirjoittaa auki tavoitteet, potentiaaliset asiakkaat ja tavoiteltu toimintamalli. Siihen ympärille rakentuu liiketoimintasuunnitelma ja malli ansainnasta. Osaavan ja luotettavan talouden valmentajan avulla omaa suunnitelmaa voi työstää eteenpäin ja nähdä onko siitä omaksi ammatiksi asti.”

”Meillä painopiste on palvelun laadussa ja vaadimme itseltämme paljon. Saamme tehdä sitä, mistä pidämme ja se näkyy. Innostuksemme huokuu myös asiakkaille. Haluamme tietysti toimia kumppaneiden kanssa, jotka jakavat saman ajatusmaailman toimintatavoista. Tässä mielessä Nooa Säästöpankki on meille juuri oikea talouden kumppani.” Yrittäjät tiivistävät. 

Kirjoittajat ovat Helsinki Motor Company Oy:n yrittäjiä. Jos sinulla on autohaaveita, joiden toteutuksessa toivot apua, tai tarvitset etenkin BMW- tai MINI-omistajana huolto- tai korjauspalveluita, älä epäröi ottaa yhteyttä HMC:n yrittäjiin – se onnistuu helposti tästä linkistä.  Aloittavana tai jo toimivana yrittäjänä kannattaa lähestyä Nooa Säästöpankkia ja voitkin jättää yhteydenottopyynnön tästä linkistä. Nooa Säästöpankin talouden valmentajat auttavat kaikissa yrittäjyyteen ja yrityksen rahoitukseen sekä maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa.

 
Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista