Eläkesäästäminen

Eläkepäiviä ja taloudellista pärjäämistä kannattaa miettiä jo työuran aikana. Meiltä löydät sinulle sopivat ratkaisut eläkesäästämiseen.

Tyylikäs nainen miettii seuraavaa sijoituskohdetta Säästöpankissa.

Eläkesäästämisen tavoitteena on eläkeiän lakisääteisen eläketurvan täydentäminen. Säästämällä ja sijoittamalla palkastasi sopivan summan kuukausittain voit saada itsellesi leveämmät eläkepäivät.

Asiantuntijoidemme avulla löydämme sinulle sopivan ja helpon eläkesäästämisen ratkaisun.

Elämänvara turvaa talouttasi - myös yllättävissä tilanteissa 

Säästöpankki Elämänvara on yhdistelmävakuutus, joka sopii pitkäaikaiseen säästämiseen. Lisäksi se antaa sinulle turvaa vakavan sairauden varalta.

Voit säästää sinulle sopivalla tavalla joko kuukausittain tai isomman summan kerralla. Yhdessä Säästöpankin asiantuntijan kanssa voit valita kolmesta Varainhoitajan Parhaat -sijoituskorista sinulle sopivimman.

Parempi toimeentulo eläkkeellä

Onko tavoitteenasi jäädä eläkkeelle aikaisemmin? Elämänvarasta voit nostaa kertyneitä säästöjä kuukausittain jo ennen lakisääteistä eläkeikääsi. Voit myös parantaa eläkepäiviesi toimeentuloa nostamalla Elämänvaran säästöjä samanaikaisesti lakisääteisen eläkkeesi kanssa.

Säästövakuutus sopii pitkäaikaissäästämiseen 

Säästövakuutus sopii säästämiseen eläkepäiviä varten. Voit itse valita siihen sijoituskohteet oman riskinsietokykysi mukaan tai käyttää varainhoitajiemme suosituksia. Säästövakuutus toimii hyvin esimerkiksi rahastoihin säästämisen rinnalla ja sisältää myös henkivakuutusturvan. 

Katso, paljonko eläkettä on kertynyt

Työeläkelaitos lähettää vuosittain työeläkeotteen, josta näet, kuinka paljon sinulle on tähän mennessä karttunut lakisääteistä eläkettä. Voit myös tilata rekisteriotteen kotiisi tai tarkistaa eläkekertymäsi työeläke.fi -palvelusta.

Eläkesäästämisessä muista ainakin nämä:

Mitä aiemmin aloitat, sitä parempi.

Pienelläkin kuukausittaisella summalla voit saada kerrytettyä ison potin eläkkeeseesi mennessä. Eläkepäivien tuleminen kannattaa siis pitää korvan takana jo työuran aikana.

Määritä tavoitteet säästämiselle.

Mieti, millaisella kuukausibudjetilla haluaisit eläkeiässä elää. Tämän jälkeen tee laskelma, minkä verran sinun pitäisi kuukausittain laittaa sivuun ja millaista tuottoprosenttia tavoitella, jos tähän haluat pyrkiä.

Selvitä oma riskinsietokykysi

Pääperiaatteena voidaan pitää sitä, että riskit ovat sitä suurempia, mitä isompaa tuottoa tavoitellaan. Oman talouden tuokiossa selviää sinulle sopivin riskitaso ja sitä kautta juuri sinulle sopivien sijoituskohteiden löytäminen helpottuu.

Hajauttaminen tasaa riskiä.

Voit hajauttaa säästöjäsi esimerkiksi valitsemalla eri omaisuusluokkia, kuten säästötilin, rahastoja ja osakkeita. Toisena vaihtoehtona on hajauttaminen omaisuusluokan sisällä, esimerkiksi valitsemalla sijoituskohteiksi erityyppisiä rahastoja. Myös aika tasoittaa riskiä ja siksi kannattaakin suosia pidempiaikaisia sijoituskohteita.

Eläkesäästämisen päätökset kannattaa tehdä harkiten. Varaa aika ja löydetään sinulle sopivin ratkaisu!

Tutustu myös näihin

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...