Eläkesäästäminen

Pelkkää kituuttamista vai monipuolista ja aktiivista elämää? Eläkepäiviä ja taloudellista pärjäämistä kannattaa miettiä jo työuran aikana. Iästä riippumatta, aloita eläkesäästäminen jo tänään alkuun pääset esimerkiksi Oman talouden tuokiolla.

Nainen istuu aurinkotuolissa roosa mekko päällään. Hän on luottavainen tulevaisuuden suhteen: tapahtui mitä tahansa, Säästöpankki on apuna.

Millaiset eläkepäivät sinä tahdot? Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Säästökohteiksi voit valita esimerkiksi rahastot tai vakuutussäästämisen ratkaisumme.

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa varaamalla aika Oman talouden tuokioon.

Vapaaehtoisen eläkesäästämisen tavoitteena on eläkeiän lakisääteisen eläketurvan täydentäminen. Säästämällä ja sijoittamalla palkastasi sopivan summan kuukausittain voit saada itsellesi leveämmät eläkepäivät.

Oman talouden tuokiossa käyt asiantuntijamme kanssa läpi tavoitteitasi – näin voimme yhdessä valita juuri sinulle sopivimman ratkaisun eläkesäästämiseen. Tässä sinulle pari esimerkkiä säästämisratkaisuistamme. 

Säästäminen eläkettä varten onnistuu helposti rahastojen kautta

Vapaaehtoinen eläkesäästäminen täydentää lakisääteistä eläketurvaa. Rahastot ovat säästäjälle joustava ja helppo ratkaisu - tarvittaessa voit nostaa varoja myös ennen eläkeikää. Esimerkiksi PS-tilille eli eläkesäästötilille säästetty raha taas on nostettavissa pääsääntöisesti vasta eläkeiässä. Sijoittamisen ammattilaiset hoitavat rahaston hoidon puolestasi, eikä sinun tarvitse esimerkiksi itse tarkkailla markkinoiden heilahteluja. Lue lisää Säästöpankin rahastoista.

Säästövakuutus – verotuksellisesti edullinen tapa eläkesäästämiseen 

Säästövakuutus sopii säästämiseen eläkepäiviä varten. Voit itse valita siihen sijoituskohteet oman riskinsietokykysi mukaan tai käyttää varainhoitajiemme suosituksia. Säästövakuutus toimii hyvin esimerkiksi rahastoihin säästämisen rinnalla ja sisältää myös henkivakuutusturvan.

Säästövakuutus sopii niin aloittavalle kuin kokeneemmallekin säästäjälle. Voit nostaa säästövakuutukseen kertyneitä säästöjäsi helposti ja verovapaasti, silloin kun tarvitset.

Kapitalisaatiosopimus – voit tehdä nostoja sijoituksestasi esimerkiksi kuukausittain

Kapitalisaatiosopimus on vaikeasta nimestään helppo tapa eläkesäästämiseen: siinä sijoitetaan useampaan Säästöpankin rahastoon ja Varainhoitajan parhaat -sijoitussalkkuihin. Alkuun pääsemiseksi ja sopivan sijoituskokonaisuuden valitsemiseksi jätäthän yhteydenottopyynnön.

Eläkesäästämisessä muista ainakin nämä:

Tarkista, paljonko eläkettä on kertynyt

Työeläkelaitos lähettää vuosittain työeläkeotteen, josta näet, kuinka paljon sinulle on tähän mennessä karttunut lakisääteistä eläkettä. Voit myös tilata rekisteriotteen kotiisi tai tarkistaa eläkekertymäsi työeläke.fi -palvelusta.

Mitä aiemmin aloitat eläkesäästämisen, sitä parempi.

Pienelläkin kuukausittaisella summalla voit saada kerrytettyä ison potin eläkkeeseesi mennessä. Eläkepäivien tuleminen kannattaa siis pitää korvan takana jo työuran aikana. Tutustu säästämisen ratkaisuihimme.

Määritä tavoitteet eläkesäästämiselle.

Mieti, millaisella kuukausibudjetilla haluaisit eläkeiässä elää. Tämän jälkeen tee laskelma, minkä verran sinun pitäisi kuukausittain laittaa sivuun ja millaista tuottoprosenttia tavoitella, jos tähän haluat pyrkiä. Ilmaisella excelmuotoisella budjettilaskurillamme voit helposti kartoittaa, mihin rahasi tällä hetkellä menevät ja mistä olisi mahdollista pihistää.

Millainen säästäjä olet? Selvitä oma riskinsietokykysi.

Pääperiaatteena voidaan pitää sitä, että riskit ovat sitä suurempia, mitä isompaa tuottoa tavoitellaan. Oman talouden tuokiossa selviää sinulle sopivin riskitaso ja sitä kautta juuri sinulle sopivien sijoituskohteiden löytäminen helpottuu.

Säästökohteiden hajauttaminen tasaa riskiä.

Voit hajauttaa säästöjäsi esimerkiksi valitsemalla eri omaisuusluokkia, kuten säästötilin, rahastoja ja osakkeita. Toisena vaihtoehtona on hajauttaminen omaisuusluokan sisällä, esimerkiksi valitsemalla sijoituskohteiksi erityyppisiä rahastoja. Myös aika tasoittaa riskiä ja siksi kannattaakin suosia pidempiaikaisia sijoituskohteita.

Eläkesäästämisen päätökset kannattaa tehdä harkiten. Varaa aika ja löydetään sinulle sopivin ratkaisu!

Tutustu Säästöpankin korkorahastoihin

Säästöpankki Kehittyvät Korkomarkkinat -rahasto

Korkorahasto, jonka sijoituskohteena ovat maailmanlaajuisesti kehittyvien kansantalouksien korkosijoitukset. Sijoitukset tehdään yhteistyökumppanin rahaston kautta.

Säästöpankki Pitkäkorko -rahasto

Pitkän koron rahasto, jonka sijoituskohteina ovat euromääräiset, valtioiden liikkeelle laskemat joukkovelkakirjalainat. Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien korkosijoitusten avulla.

Säästöpankki Yrityslaina -rahasto

Pitkän koron rahasto, jonka sijoituskohteina ovat kansainväliset korkeamman luottoluokituksen yrityslainat.

Säästöpankki High Yield -rahasto

Pitkän koron rahasto, jonka sijoituskohteina ovat kansainvälisesti matalamman luottoluokituksen yrityslainat. Pääasiassa luottoluokitus on keskimäärin korkeintaan BB+ (S&P-luottoluokituslaitoksen mukaan).

Säästöpankki Korkosalkku -rahasto

Korkorahasto, jonka sijoituskohteina ovat kansainvälisesti eri korko-omaisuusluokat. Sijoitukset tehdään pääsääntöisesti rahastojen kautta. Sijoitukset noudattavat Säästöpankkien Varainhoidon kulloistakin korkonäkemystä

Säästöpankki Lyhytkorko -rahasto

Lyhyen koron rahasto, jonka sijoituskohteina ovat julkisyhteisöjen liikkeeseen laskemat tai takaamat euromääräiset obligaatiot ja rahamarkkinainstrumentit.

Kirjoita paikallisen Säästöpankin nimi tai konttoripaikkakunta. Hinnaston näet valitsemalla pankkisi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14