Säästöpankin talouskatsaus 18.8.2022

Maailmantalouden kasvunäkymät ovat heikentyneet kesän aikana. Inflaatio on yhä korkealla, mutta ilmassa on myös orastavia merkkejä inflaation maltillistumisesta. Yrityksillä menee vielä ihan hyvin, mutta tulevaisuudennäkymät ovat selvästi heikentyneet. Kotitalouksien kukkaroa kuristaa hintojen sekä korkojen nousu ja kotitalouksien luottamus onkin pohjamudissa. Toisaalta työmarkkinoiden tilanne on edelleen hyvä ja osalla kotitalouksista on koronasäästöjä jäljellä.

"Suomen talouskasvu hidastuu loppuvuotta kohden. Lyhytkestoinen taantuma on varsin todennäköinen", sanoo pääekonomistimme Henna Mikkonen.

Lue myös Hennan bloggaus: Selviävätkö suomalaiset veloistaan korkojen noustessa?

Säästöpankin talouskatsauksessa pääekonomistimme Henna Mikkonen käy lyhyesti ja ytimekkäästi läpi ajankohtaisia talousasioita. Katsauksessa käydään läpi kotimaista ja kansainvälistä taloustilannetta, taloudellista toimintaympäristöä selittäviä taloudellisia ilmiöitä sekä talouskehitystä kuvaavia ja siihen vaikuttavia tilastoja. Katsaus julkaistaan tallenteena neljästi vuodessa tammi-, touko-, elo- ja lokakuussa.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista