Postin lakko vaikuttaa asiakaspostituksiin

27.11.2019 päivitys / Postin lakko päättyi 

Postin lakko vaikutti myös Säästöpankin asiakaspostituksiin. Esimerkiksi maksu- ja luottokortit, tunnuslukukirjeet, maksupalvelulaskut sekä mahdolliset lainoihin liittyvät kirjeet eivät välittyneet postitse lakon aikana ja lakon jälkeenkin asiakaspostituksissa voi esiintyä viiveitä.

 

Huomioi seuraavat:

- Asiakkaiden Säästöpankille lähettämät kirjeet, kuten maksupalvelukuoret, saattavat myöhästyä lakon takia. Emme suosittele jätettävän maksukuoria Postin kuljetettavaksi lakon aikana. Jos haluat maksaa maksukuorella, niin toimitathan maksupalvelulaskut Säästöpankin konttoriin.

- Korvaa paperilaskusi kätevällä e-laskulla: e-laskut ja suoramaksupalvelun laskut toimivat lakon aikana normaalisti. Voit ottaa e-laskut käyttöösi verkko- ja mobiilipankissa.

- Lakosta johtuen korttien ja niihin liittyvien tunnuslukujen toimituksiin tulee viivästyksiä.

- Avaintunnuskorttien toimittaminen viivästyy. Normaalisti avaintunnuskortit postitetaan asiakkaille automaattisesti hyvissä ajoin eli kun avainluvut vanhalla kortilla alkavat vähentyä. Normaalikäytössä avainlukujen ei pitäisi ehtiä loppumaan vanhalta kortilta ennen kuin uusi kortti lakon päättymisen jälkeen saapuu asiakkaalle.

- Lainojen paperiset laskut ja maksumuistutukset saattavat saapua myöhässä. Jos maksat lainasi maksuerän paperisella laskulla, tarkistathan verkkopankista lainasi maksutiedot.

- Nyt viimeistään on hyvä hetki ottaa käyttöön Säästöpankki Tunnistus -sovellus, jolla voi tehdä kaikki samat asiat kuin perinteisellä avaintunnuskortillakin - helposti ja turvallisesti. Lue lisää: Säästöpankki Tunnistus

Posti tiedottaa, että Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut 11.11.2019 alkavista työtaistelutoimenpiteistä. Lakko vaikeuttaa postinkulkua koko maassa. PAU:n tiedotteen mukaan lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 6.00 ja tämänhetkisen tiedon mukaan päättyy sunnuntaina 22.12. klo 24.00. 

Viimeisimmät tiedot postin kulusta löydät Postin sivuilta.

Teksti on julkaistu alun perin 6.11. ja sitä on päivitetty 11., 14. ja 26.11.
Lisätty mm. tietoa Postin lakon alkamisesta ja kestosta, viimeisimmän tiedon etsimisestä Postin sivuilta ja lisätietoa e-laskusta sekä lainoihin liittyvistä kirjeistä.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen

Ajankohtaista