Sp-Rahastoyhtiö allekirjoitti maailmanlaajuisen sijoittajalausunnon

Sp-Rahastoyhtiö on yhdessä 476 muun sijoittajan kanssa allekirjoittanut Global Investor Statement to Governments on Climate Change -lausunnon Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden tukemiseksi.

Peukku pystyyn Säästöpankille! Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa.

Sijoittajat haluavat lausunnossaan päättäjien huomioivan ilmastosopimuksen lisäksi, miten yksityisillä pääomavirroilla voitaisiin tukea siirtymistä vähäpäästöisempään yhteiskuntaan. Sijoittajat toivovat myös näkyvämpää raportointia ilmastomuutoksen taloudellisista vaikutuksista. 

- Ilmastonmuutos on noussut viime vuosina esille myös sijoittamisessa ja sen merkitys kasvaa. Se vaikuttaa maailmanlaajuisesti eri toimialoihin ja haluamme vaikuttaa tärkeisiin asioihin eri kanavien kautta. Vaikuttaminen yhdessä muiden sijoittajien kanssa on yksi keino saada aikaan muutosta, kommentoi Sp-Rahastoyhtiön vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Anna Varpula.

Lausunto lähetettiin 26. kesäkuuta G20-valtioiden päämiehille ja julkaistiin ennen 28. – 29. kesäkuuta Osakassa Japanissa pidettävää G20 Summit –kokousta. Lausunto on jatkoa viime vuonna Yhdistyneiden kansakuntien ilmastosopimuksen 24. osapuolikonferenssin yhteydessä julkistettuun lausuntoon ja tulee myös olemaan esillä YK:n tulevissa ilmastonmuutoskokouksissa syyskuussa ja joulukuussa. 

Sp-Rahastoyhtiössä aktiivinen omistajuus on yksi vastuullisen sijoittamisen lähestymistapoja. Sp-Rahastoyhtiö haluaa vaikuttaa vuoropuhelulla ja keskustelemalla yritysten kanssa sekä osallistumalla yhtiökokouksiin ja yhteistyöaloitteisiin. Sp-Rahastoyhtiö on allekirjoittanut YK:n tukemat vastuullisen sijoittamisen periaatteet vuonna 2014 ja liittynyt CDP:n sijoittaja-allekirjoittajaksi ilmastonmuutos-, vesi- ja metsäkatoaloitteisiin viime vuonna. Sp-Rahastoyhtiö on myös Finsifin eli Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksen aktiivinen jäsen.  


Lisätietoa aiheesta (sisältö englanniksi):

Global Investor Statement to Governments on Climate Change –lausunto

Investor Agendan lehdistötiedote

The Investor Agenda

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista