Tietoa Säästöpankkiryhmästä

Säästöpankkiryhmä on ollut osa suomalaista yhteiskuntaa jo vuodesta 1822. Toimintamme taustalla on alusta saakka ollut - ja on edelleen - vahva halu edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia.

Toimintamme taustalla on halu edistä yksilön ja yhteisön hyvinvointia. Säästöpankkien perusajatus, säästäväisyyden edistäminen, on kirjattu säästöpankkilakiin. Olemme talouden valmentajia: ymmärrämme kuluttajan talousasioita, tarjoamme ratkaisuja ja asiantuntemusta arkitalouden hallintaan ja hallittuun vaurastumiseen. 

Asiakkailla on tärkeä osa Säästöpankkien hallinnossa. Säästöpankkien hallitusten jäseninä he ohjaavat ja johtavat pankin toimintaa, määrittävät pankin suunnan ja päättävät strategiasta sekä liiketoiminnan tavoitteista ja valitsevat pankin toimitusjohtajan.

Säästöpankkiryhmään kuuluvat itsenäiset Säästöpankit ympäri Suomen, Säästöpankkiliitto, Säästöpankkien Keskuspankki, Sp-Kiinnitysluottopankki, Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Sp-Koti ja Säästöpankkipalvelut. 

Säästöpankkiryhmän keskeiset liiketoimintasegmentit ovat Pankkitoiminta, Varainhoito ja Henkivakuutus, sekä muu toiminta, esimerkiksi Sp-Koti-kiinteistövälityspalvelu ja tukitoiminnot. Säästöpankkien oma tuote- ja palveluvalikoima kattaa kaikki keskeiset pankkipalvelut. Palvelutarjontaa täydentävät yhteistyökumppaneiden kanssa tuotettavat kattavat finanssialan palvelut ja tuotteet.

Säästöpankki auttaa aina -lupauksessa tiivistyy koko toimintamme perusta. Vuonna 2016 tehdyssä Markkinointi & Mainonta -lehden ja Taloustutkimus Oy:n Brändien arvostus 2016 -tutkimuksessa Säästöpankki nousi kolmanneksi arvostetuimmaksi pankkibrändiksi. EPSI Rating tekemän Pankki ja rahoitus 2016 -tutkimuksen mukaan yksityisasiakkaamme antoivat Säästöpankkiryhmälle arvosanan 81,6, mikä on toiseksi paras suomalaispankeista. Saman tutkimuksen mukaan olemme kolmanneksi innovatiivisin pankki Suomessa.

Säästöpankkiryhmä on eurooppalaisen säästöpankkiyhteisön ESBG:n jäsen. ESBG:ssä on jäseninä 887 säästöpankkia 21 maassa.  

Katso myös:

Rakenne
Säästöpankkiryhmän strategia
Säästöpankkiryhmän Säästöpankit
Säästöpankkien yhteenliittymä
Historia