Sukupolvenvaihdos maa- tai metsätilalla

Uuden edessä? Maa- tai metsätilan sukupolvenvaihdoksen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Meiltä saat myös lakipalvelut tilasi omaisuudenhoitoon.

Mies farkkuhaalareissaan katsoo ylpeänä vahvaa ja viisasta tytärtään. Koko perhe on valinnut pankikseen asiakkaistaan välittävän ja henkilökohtaista palvelua tarjoavan Säästöpankin.

Aloita suunnittelu 2–5 vuotta ennen aiottua sukupolvenvaihdosta

Sukupolvenvaihdoksen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Näin saavutetaan paras lopputulos sekä tilasta luopujan että toimintaa jatkavan osapuolen kannalta. Kun aloitat ajoissa, sinulla on useampia toteutusvaihtoehtoja vaihdokseen. 

Muista verosuunnittelu 

Esimerkiksi maatila voidaan luovuttaa toiselle osapuolelle kauppana, lahjana tai lahjaluonteisena kauppana. Maatilan sukupolvenvaihdoksessa osapuolet voivat saada verohuojennuksia joko lahjaverotuksessa tai tuloverotuksessa. Tutustu vaihtoehtoihin Verohallituksen sivuilla.

Asiantuntevaa apua kaikissa sukupolvenvaihdoksen vaiheissa

  • sukupolvenvaihdoksen suunnittelu
  • kauppakirjojen laatiminen
  • verotukseen liittyvät asiat
  • nuoren viljelijän aloitustuen ja maatalouden investointitukien järjestäminen.

Autamme sinua myös muissa maatilasi omaisuudenhoitoon liittyvissä asioissa, kuten testamenttien, perukirjojen, kauppakirjojen, lahjakirjojen ja avioehtosopimusten laatimisessa. Lue lisää lakipalveluistamme. 

Sukupolvenvaihdos edessä? Ota ensimmäinen askel kohti toteutusta ja varaa aika lähimpään pankkiisi. 

...