Maatilan rahoitus

Oletko ryhtymässä maanviljelijäksi? Tai tarvitsetko rahoitusta maatilasi investointeihin? Ota yhteys asiantuntijoihimme ja löydetään sinulle sopivin rahoitusratkaisu.

Rahoitusratkaisun valinta alkaa tarpeiden tunnistamisesta. Käymme tapaamisessa kanssasi yhdessä läpi tarvittavan rahoituksen lisäksi tilan toimintaan liittyvät tulevaisuuden näkymät, suunnitelmat ja laskelmat. Näin löydät maatilasi tarpeisiin varmasti sopivimman vaihtoehdon – olipa kyseessä sitten käyttöpääoman tarve, kausirahoitus tai investointi.

Luotollinen yritystili

Luotollinen yritystili turvaa käyttöpääomasi riittävyyden lyhytaikaisissa ja kausiluonteisissa rahoitustarpeissa. Luotollisen tilin avulla varmistat maatilasi maksuvalmiuden kaikissa tilanteissa.

Luotollisen yritystilin etuja:

  • Tili toimii maatilan maksuliiketilinä. Voit kytkeä siihen kaikki maksuliikepalvelut.
  • Tilille tulevat suoritukset pienentävät käytössä olevaa luottosaldoa.
  • Voit nostaa luottoa tililtä sovittuun luoton enimmäismäärään asti.
  • Luotto on jatkuvasti maatilasi käytettävissä.
  • Maksat korkoa luotosta vain käytetystä määrästä. 

Joustava laina pankista

Oikein mitoitettu laina on hyvä keino maatilasi investointien ja käyttöpääoman rahoittamiseen. Lainalla voit rahoittaa niin lyhytaikaiset tarpeet kuin pidemmän tähtäimen investoinnit. Sovi maatilasi tarpeita vastaavasta lainasta ja sen tarkemmista ehdoista oman Säästöpankkisi kanssa.

Lainan takaisinmaksuohjelma mitoitetaan tarpeidesi ja maatilasi maksuvalmiuden mukaan. Tarvittaessa voit saada joustoa lyhennyksiin jatkamalla laina-aikaa tai sopimalla lyhennysvapaista jaksoista.

Pankkilainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä hoitoon ja nostoon liittyvistä maksuista. Maatilan taloudellinen asema, tulevaisuuden näkymät sekä lainalle annettava vakuus vaikuttavat myös kokonaishinnoitteluun.

Korkotukilaina

Osaan investoinneista voit saada myös korkotukilainaa tai avustuksia. Asiantuntijamme auttavat sinua näihin liittyvissä hakemuksissa.

Korkotukilainan myöntäjänä toimii pankki. Muistathan, että tuettavan hankkeen voit aloittaa vasta, kun siihen on saatu päätös ELY-keskukselta. Liitä pankin lainalupauksen investointihakemuksesi liitteeksi.     

Osamaksu ja leasing

Voit rahoittaa investoinnin myös osamaksusopimuksella. Hankinnan kohde toimii lainan vakuutena, joten et tarvitse muita vakuuksia.

Jos valitset investoinnin rahoitusmuodoksi leasingin, teet käytännössä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Näin maatilasi pääomaa ei sitoudu omistamiseen.


Lainaturvasta apua yllättäviin tilanteisiin 

Maatilan kehittämistä suunniteltaessa on tärkeää pitää huolta omasta ja perheen jaksamisesta ja taloudesta myös odottamattomissa tilanteissa. Säästöpankin Lainaturva antaa suojaa esimerkiksi lainanmaksajan vakavan sairauden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.


Hyödyllisiä linkkejä maatilasi raha-asioihin liittyen:
Verohallinto, Maa- ja metsätalousministeriö, MaaseutuvirastoMTK ja ProAgria.

Tarvitsetko rahoitusta maatilasi toimintaan? Varaa aika lähimpään pankkiisi.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan, postinumeron tai paikallisen Säästöpankkisi nimen.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–22 ja la klo 10–14