Mari blev företagare och fick finansiering

Att sadla om till företagare kräver mod och stark vilja. Vår kund Mari Tauler bytte en 20-årig karriär inom reklambranschen till entreprenörskap och undrar nu varför hon inte gjorde det redan tidigare.

Den svarta stöveln sjönk ner i den mjuka sanden. Mari Tauler, som var i skolåldern, gick med lugna steg mot den 500 kilo tunga valacken. Man hade varnat den passionerade hästflickan för hästens temperament men Tauler hade beslutat sig för att tämja hästen, andra må säga vad de vill. Den starka viljan och ihärdigheten bar frukt. Hästen blev lugn i Taulers händer. 

Samma viljekraft och ihärdighet bar Tauler också genom en 20-årig karriär i reklambranschen. ”Ända sedan jag var ung har jag gjort saker på mitt sätt, och ingenting har jag fått givet. I december 2016 sade jag upp mig och bestämde mig för att bli företagare. Då undrade varför jag inte hade gjort det här redan tidigare.” 

En stark vilja gör verklighet av planerna

Den färska företagaren hade tänkt hyra ett litet arbetsutrymme åt sig själv vid stranden av Aura å, men så gick det inte. ”Jag tog fel på dörren och man visade mig en stor sal och flera rum. Jag skrattade och tänkte att aldrig har 55 kvadrat känts så stort, tills jag visste att jag var på helt fel ställe,” säger Tauler och skrattar till.  

Lokalen kändes ändå helt rätt. Tauler ville ha den. När beslutet var klart bromsade hon inte och frågade inte råd av sina närmaste. ”Inom 24 timmar hade jag ett koncept och en businessidé. Jag ville skapa ett kreativt kollektiv i Åbo.”

Bankbyte efter rekommendationer

Tauler övertygade hyresvärden och fick med stöd av ett intentionsavtal marknadsföra utrymmet i en månads tid utan hyreskontrakt. ”Garantihyran var så hög att jag inte själv kunde betala den”. Hon gick till banken men fick inte finansiering av den unga kundrådgivaren. ”Om jag hade låtit mig nedslås av det nekande svaret skulle jag inte vara här.”

Tauler skrev om saken på sociala medier och bad om rekommendationer om banker i regionen. Utgående från svaren tog hon kontakt med Liedon Säästöpankki och fick tid till ett möte genast efter ett par dagar. ” Jag satte mig ner framför Maija och Taina i Liedon Säästöpankki och berättade om min businessidé. Till min stora lättnad litade de genast på mig. ” 

Finansiering och snabb service hjälper företagaren

Med hjälp av finansieringen fick Tauler igång verksamheten. Så föddes Grundlage och Tauler blev en verkställande direktör som älskar sitt jobb. ”Utan Sparbanken skulle jag inte vara här. Allt gick mycket snabbt tack vare förtroendet och de snabba svaren. För mig är det viktigt att kontaktpersonen i banken är en expert som lyssnar, ger råd och litar på mig.”  

Ta kontakt så förverkligar vi din vilja 
 
Kategorier

Intressant just nu