Hannele skulle bli lokförare, men så blev det inte – nu gör hon karriär som företagare

Hannele ville byta bransch, men en kommentar av en arbetskamrat fick henne att se på saken ur ett annorlunda perspektiv. Hon bytte riktning, men från löntagare till företagare.

Ännu ifjol sökte Hannele Hukkanen från Kuopio information om hur hon skulle kunna börja som lokförare. Hon arbetade ännu då med familjearbete men hade redan en längre tid funderat på en förändring. 

Det blev nog en förändring, men inte en sådan som hon hade tänkt från början. I stället blev hon företagare inom familjearbete. Hon grundade ett aktiebolag i slutet av år 2019.

– En före detta arbetskamrat fick mig att ändra åsikt om ett karriärbyte. Hon sade en gång att hon tyckte jag hade verkligt mycket att ge inom familjearbete. Det fick mig att se på saken ur ett annorlunda perspektiv och ledde till att jag blev företagare, berättar Hannele. 

Hannele grundade sitt företag Kanssas Oy, som erbjuder familjearbetstjänster till bland annat staden. Den nyblivna företagaren kom till startevenemanget Vill förnya dig , som ordnades i Kuopio i slutet av januari, för att hitta inspiration och nätverk riktade till små och medelstora företag. 

Att vara företagare – härligt, men samtidigt skrämmande

För närvarande arbetar Hannele ensam. Det innebär att hon har varit tvungen att ta reda på allting själv. 

– Å ena sidan känns det härligt, men å andra sidan verkligt skrämmande. Jag har ingen partner att ställa frågor till utan jag måste själv fatta alla beslut, resonerar hon. 

Den nyblivna företagaren berättar dock att hon befinner sig i en glädjande situation, eftersom det inom henens familjekrets finns flera företagare, vilket betyder att hon har växt upp med företagarens vardag. Det egna kontoret finns i hemmet och där jobbar hon varje vardag. 

Tidpunkten för att grunda ett företag var dock inte den allra bästa, eftersom staden för närvarande har infört ett köpförbud. Hon är dock övertygad om att allt småningom kommer att ordna sig. 

Vill förnya dig svarar mot företagarnas behov

Vill förnya dig är ett avgiftsfritt program med fokus på förnyande av affärsverksamheten och som riktas till små och medelstora företag. Målet med programmet är att inspirera företagare att förnya sin affärsverksamhet och ge ny energi för företagandet.  

Du hittar bland annat hjälp för förnyandet på vår webbplats, men du kan även delta i avgiftsfria startevenemang där du får praktiska tips och kan nätverka med andra lokala företagare. 

Vill du bli företagare? Vi hjälper dig komma igång, boka tid hos oss eller lämna en kontaktbegäran, så fixar vi ditt företags ekonomi. 

 
Kategorier

Intressant just nu