Viisi syytä maksaa ostokset luottokortilla


Alennusmyynnit eivät pelkästään houkuttele heräteostoksille, vaan ovat oiva paikka tehdä edullisia löytöjä myös pidempään harkituista hankinnoista. Sillä, miten ostoksensa maksaa, on kuitenkin suuri merkitys järkevän taloudenpidon kannalta. Tässä viisi hyvää syytä maksaa ostokset luottokortilla.

Säästöpankin pankkikortilla ostosten tekeminen sujuu hyvin. Kortin luotto-omaisuutta nainen käyttää esimerkiksi matkavarauksissa, kaiken varalta.

1. Joustava varakassa valmiina kukkarossa

Usein paras keino on rahoittaa ostokset etukäteen säästämällä, mutta aina se ei ole mahdollista. Jos ostopäätös on tehtävä tänään ja palkka tulee vasta ensi viikolla, voi luottokortti olla oiva keino tasata tulojen ja menojen vaihtelua. Luottokortti on kohtuuhintainen vakuudeton kulutusluotto. Kun luottokortti löytyy jo valmiiksi lompakosta, ei luottoa tarvitse hakea erikseen silloin, kun tarve rahalle tulee. Myös luottorajan korotusta on helppo hakea esimerkiksi verkkopankissa.

2. Korotonta maksuaikaa ostosten maksamiseen 

Eri luottokorteissa on erilaiset ehdot ja niihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen. Credit-kortilla maksettaessa on yleensä se etu, että ostoksille saa noin kuukauden korotonta maksuaikaa. Korkoa alkaa nimittäin kertyä vasta luottokorttilaskun eräpäivän jälkeen, jos ei maksa kaikkia laskutuskauden ostoksiaan kerralla pois. Myös maksuvapaita kuukausia on usein tarjolla ja niitä voi hyödyntää vaikka alennusmyyntien, kesäloman tai joululahjaostosten jälkeen. Luottokorttilaskun lyhentäminen on yleensä myös mahdollista siten, että asiakas voi valintansa mukaan maksaa minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja koko luottosaldon välistä. Säästöpankin luottokorttien osalta löydät tarkemmat tiedot täältä

3. Luottokortin edut verrattuna osamaksuun ja pikavippeihin 

Pikavipillä yleensä viitataan vakuudettomaan korkeakorkoiseen kulutusluottoon, josta saa lainapäätöksen heti. Velkaongelmat ovat yleistyneet viime vuosina muun muassa pikavipeistä johtuen, ja kuluttajaluottojen korkosääntelyä ollaankin muuttamassa nykyistä tiukempaan suuntaan. Eri luottovaihtoehtoja ja niiden korkoja onkin hyvä vertailla ennen päätöksentekoa. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa luotonantajan ilmoittamaan todelliseen vuosikorkoon, jossa huomioidaan koron lisäksi myös kaikki luottoon tai maksutapaan liittyvät kulut ja palkkiot. 

Osamaksukaupassa kauppahinta maksetaan myyjälle maksuerissä sen jälkeen, kun tavara on luovutettu ostajalle. Myyjä yleensä pitää omistusoikeuden ostokseen siihen asti, kun koko hinta, tai määrätty osa maksueristä on suoritettu. Ostos on helpompaa ja yleensä myös edullisempaa maksaa pois luottokorttilaskulla kuin tehdä erillistä osamaksusopimusta, jossa osamaksuhinta voi olla reippaasti korkeampi kuin jos ostoksen olisi maksanut kerralla. Lisäksi luottokortilla ostaessa myös omistusoikeus siirtyy myyjältä ostajalle heti ostohetkellä.

4. Turvaa verkko-ostoksille

Verkko-ostokset kannattaa maksaa luottokortilla, jotta saa kuluttajansuojalain tuomaa lisäturvaa ongelmatilanteiden varalle. Asiakas voi kääntyä luottokortin myöntäneen pankin puoleen, jos maksu on tehty credit-kortilla ja tilattua verkko-ostosta ei toimiteta, se on virheellinen tai kuljetuksessa rikkoutunut, eikä asian selvittely verkkokaupan kanssa tuo ratkaisua tilanteeseen. Myös lentovaraukset kannattaa tehdä aina credit-kortilla, sillä näin saa turvaa lentoyhtiön konkurssin varalta. 

Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksettujen ostosten osalta kuluttaja voi vaatia hyvitystä kortin myöntäneeltä pankilta, mutta silloin asian käsittelyyn ei liity vastaavaa kuluttajansuojanlain tuomaa turvaa kuin credit-kortilla maksettujen ostosten osalta.

5. Ostoturvavakuutus tuotteen rikkoutumisen varalle

Säästöpankin luottokortteihin on liitetty ostoturvavakuutus, eli kun ostaa kortin luotto-ominaisuudella esimerkiksi uuden kännykän tai television, saa tuotteelle automaattisesti vakuutuksen 90 päivän ajaksi ostopäivästä lähtien. Vakuutus on voimassa yli 50 euroa maksaville tuotteille. Lisäksi Säästöpankin Visa Gold -kortissa on matkailijan turvana matkavakuutus, johon kuuluu matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus. Vakuutusten lisäksi kortteihin on lisätty usein myös muita etuja. Esimerkiksi Säästöpankin Visa Gold -korttia vilauttamalla käytettävissä on yli 850 lentokenttä-loungea, joihin pääsee ilmaiseksi kaksi kertaa vuodessa.

Luottokortti tuo joustavuutta hankintoihin – lue lisää luottokortin lukuisista eduista

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista