Säästöpankin asiakastyytyväisyys jälleen yli toimialan keskiarvon: Palvelulaatu ja asiakasuskollisuus selvästi yli keskitason, kiitosta niin yrittäjiltä kuin yksityisasiakkailtakin

Säästöpankin asiakastyytyväisyys ylittää kaikissa kategorioissa toimialan keskitason, kertoo EPSI Ratingin pankki- ja rahoitus 2022 -asiakastutkimus. Epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta Säästöpankki on onnistunut vastaamaan hyvin asiakkaidensa tarpeisiin. Säästöpankki onnistui selvästi toimialaa paremmin etenkin palvelulaadussa. Yksityisasiakkaat ovat myös selkeästi toimialan keskiarvoa tyytyväisempiä Säästöpankin tuotteiden laatuun.

Uunituoreen vuosittaisen asiakastyytyväisyyttä mittaavan EPSI Rating -tutkimuksen mukaan Säästöpankin asiakkaat ovat kautta linjan tyytyväisempiä pankkiinsa kuin pankkien asiakkaat Suomessa keskimäärin.  

”Epävarmoina aikoina ihmiset arvostavat kumppania, joka pitää huolen asiakkaistaan. Jo 200 vuoden ajan, Säästöpankin perustamisesta alkaen, tehtävämme on ollut huolehtia suomalaisten taloudellisesta hyvinvoinnista ja auttaa suomalaisia vaurastumaan. Tehtävämme on juuri nyt ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan,” Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Karri Alameri toteaa. 

Säästöpankin missio näyttää toteutuvan hyvin käytännössä, sillä kokonaisuudessaan Säästöpankin asiakastyytyväisyys oli selvästi yli alan keskiarvon (71,7), kaikissa kategorioissa.

Yksityisasiakkaiden puolella Säästöpankilla on niin ikään selvästi alan keskiarvoa tyytyväisemmät asiakkaat. Säästöpankki sijoittui tämän vuoden tutkimuksessa aivan kärjen tuntumaan, kun yksityisasiakkaiden asiakastyytyväisyys oli 74,9. 

Erityisen hyvin Säästöpankki menestyi palvelulaadussa (74, toimiala 70,4), rahalle saatavassa vastineessa (74,2, toimiala 70,8) ja imagossa (78,8, toimiala 75,1). Näiden lisäksi Säästöpankki onnistui selkeästi toimialaa paremmin myös tuotelaadussa (78,3, toimiala 76,3). Asiakasuskollisuus on kehittynyt hienostu ollen 77,5, kun toimialan keskiarvo on 72,8.

Yritysasiakkaiden tyytyväisyys toimialan kärkijoukoissa vuosi toisensa jälkeen

Myös Säästöpankin yritysasiakkaiden tyytyväisyys on toimialan arvojen yläpuolella (71,4, toimiala 70,5). Säästöpankki menetti tämän vuoden tutkimuksessa niukasti kakkossijansa, mutta on vahvasti kärkijoukoissa – kuten on ollut tapana jo useita vuosia.

”Yrittäjät pitävät Säästöpankkia luotettavana pankkina, jolta saa laadukasta neuvonantoa ja joka pitää asiakkaansa hyvin ajan tasalla asiakassuhteeseen liittyvistä seikoista. Myös asiakaspalvelusta saamme yritysasiakkailtamme hyvää palautetta”, Alameri iloitsee. 

Yritysasiakkaat kokevat saavansa Säästöpankilta sen avun, jonka tarvitsevat. Myös yrittäjien tyytyväisyys digitalisiin palveluihin eli verkkopankkiin, mobiilipankkiin ja verkkosivuihin on kasvanut edelleen edellisvuodesta. 

”Viimeisen parin vuoden aikana verkkotapaamiset ja digitaaliset allekirjoitukset ovat vakiinnuttaneet asemansa asiakkaidemme keskuudessa. Nyt suurin osa tapaamisista tehdään jo digitaalisia kanavia hyödyntäen, mikä helpottaa yrittäjän arkea”, Alameri toteaa.

Säästöpankin yritysasiakkaat ovat myös asiakasuskollisempia kuin toimialalla keskimäärin. Kun toimialan keskiarvo asiakasuskollisuudessa on 71,4, Säästöpankilla se on 73.3. Myös imagossa Säästöpankki peittoaa toimialan 73,5 vs. 72,9.

”Asiakastyytyväisyys on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Teemme paljon töitä sen eteen, että arvomme näkyisi ja tuntuisi asiakkaidemme arjessa. Siksi asiakaspalaute ja EPSI Rating -tutkimustulokset ovat meille arvokkaita työkaluja, joiden avulla kehitämme toimintaamme yhä paremmaksi myös jatkossa”, Alameri summaa.
 

Tutustu EPSI Rating Pankki ja rahoitus 2022-tutkimuksen tuloksiin.

EPSI Data Collection Services haastatteli Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimukseen yli 1500 Suomessa asuvaa yli 18-vuotiasta yksityisasiakasta, sekä yli 1300 yritysasiakasta. Haastattelut tehtiin 19.7. - 26.8.2022. Indeksi tuotetaan asteikolla 0–100, jossa 0-60 on tyytymätön, 60-75 on tyytyväinen ja yli 75 erittäin tyytyväinen. Asiakastyytyväisyyden virhemarginaalit ovat yleisesti haarukassa n. +/- 2-3 indeksipistettä asteikolla 0-100.
 

Lisätiedot:

Karri Alameri, toimitusjohtaja, Säästöpankkiliitto
+358 45 656 5250 
karri.alameri@saastopankki.fi

Säästöpankkiryhmä edistää yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista