Yrittäjä, Säästöpankin talouden valmentajat ovat tavattavissa kasvokkain, tuntevat paikallista elinkeinoelämää ja tahtovat sinun menestyvän

Rahoitusratkaisuja tai sijoitusvinkkejä ei löydy hyllystä määrämittaisina. Parhaat vaihtoehdot räätälöidään aina yrityskohtaisesti, henkilökohtaisessa kohtaamisessa.

Huittisten Säästöpankki
Säästöpankin pankkilakimies Heidi Karanko, sijoituspäällikkö Jyrki Varjonen ja yritysasiakkuuspäällikkö Rauli Alakruuvi muodostavat kasvuhenkisen tiimin, joka palvelee pk-yrityksiä tai elinkeinonharjoittajia talouteen liittyvissä asioissa.

Uusi metsäharvesteri, kuntosalin remontti tai lääkerobotti apteekin varastotiloihin. 49 % eli lähes puolet suomalaisista pk-yrityksistä käyttää ulkopuolista rahoitusta juuri kone-, laite- tai rakennusinvestointeihin. *

Myönnettävän lainan määrään vaikuttavat lainatarpeen rinnalla muun muassa yrityksen vakavaraisuus, kannattavuus ja maksuvalmius. Säästöpankissa Porin Pohjoiskauppatorilla kerrotaan yrittäjälle ennen henkilökohtaista neuvottelua, miten neuvotteluun kannattaa valmistautua ja mitä asiakirjoja kannattaa ottaa mukaansa torin kulmalle tullessaan.

Yritysasiakkuuspäällikkö Rauli Alakruuvin tärkeä neuvo yrittäjälle on kirjanpitäjän hankkiminen. Tilitoimiston palvelut maksavat, mutta yrittäjä voi itse keskittyä ydinosaamiseensa. Ajan tasalla ja hyvässä järjestyksessä olevat asiakirjat jouduttavat esimerkiksi lainanhakua.

– Kiireiselle yrittäjälle tärkeintä on yleensä lainan kuukausierän suuruus ja se, että hänen asiansa hoidetaan kokonaisuudessaan hyvin, Alakruuvi kertoo.

Alakruuvin kahdeksaantoista Säästöpankkivuoteen mahtuu laaja skaala porilaista elinkeinoelämää. Toimialoja on kauneus- ja hyvinvointialan liikkeistä ravintoloihin ja rakennusalan ammattilaisista maa- ja metsätalousalan yrittäjiin.

Torin kulman Säästöpankkiin ovat tervetulleita asioimaan niin yhden yrittäjän ja pakettiauton mikroyritykset kuin miljoonien liikevaihtoa tekevät organisaatiot, joiden toiminta on laaja-alaista ja joilla on useampia työntekijöitä.

Rahoitusasiantuntijan puheille hakeudutaan eniten yrityslainojen  merkeissä. Alakruuvi on usein mukana myös uuden yrityksen perustamisasiakirjojen laadinnassa. Ja silloin, kun sukupolvenvaihdos tai yrityksen myynti on kypsynyt aikeesta päätökseksi.

Uusi tai pankkia vaihtava yrittäjä tavoittaakin yritysasiantuntijat helposti toivomassaan kanavassa ja hänelle sopivana ajankohtana. Säästöpankin asiakaspalvelusta yrittäjä ohjataan suoraan oikealle henkilölle tarpeesta riippuen.

– Pyrimme antamaan kahden päivän kuluessa vastauksen.

Huittisten Säästöpankki Rauli

Rauli Alakruuvi vierailee mielellään asiakasyrityksissä. Parhaat rahoitusvaihtoehdot räätälöidään aina henkilökohtaisessa kohtaamisessa.

Henkilökunta on tavattavissa torin laidalla ajanvarauksella ja sovittaessa myös ilta-aikaan. Samalla käynnillä yrittäjä voi hoitaa myös henkilökohtaiset pankkiasiansa.

– Helposti tavoitettavan yhteyshenkilön kanssa on vaivatonta neuvotella muutoksia esimerkiksi lainanlyhennykseen.

Alakruuvi vierailee mielellään yrityksissä ja yrittäjien luona. Näin paikallista palvelua tuskin on tarjolla kansainvälisillä liikepankeilla.

–  Samalla näemme itsekin, mitä olemme rahoittamassa.

Ajatukset ajoissa paperille

Kun yrittäjän arkeen liittyy asiakirjoja, joissa tarvitaan lainopillista asiantuntemusta, Alakruuvi kutsuu asiakastapaamiseen mukaan pankkilakimies Heidi Karangon.

– Meillä asiakas ei maksa paperinpalasta vaan asiantuntijan henkilökohtaisista neuvoista.

Karangolle on tärkeää avata lainsäädäntöä ja termistöä yrittäjille mahdollisimman selkeästi ja käytännön esimerkein, kuten mitä tarkoittavat avio-oikeus ja sen laajuutta määrittelevä avioehto, tai mitä eroa on hallinta- ja omistusoikeudella kun mietitään testamenttia.

– Joskus asiakkaan oma tahto on jo valmiiksi linjassa sen kanssa, miten asiat järjestyisivät suoraan lainsäädännönkin mukaan.  Harhaluuloja on kuitenkin paljon ja siksi on tärkeää käydä oma tilanne läpi asiantuntijan kanssa eikä ottaa mallia naapurin tekemistä asiakirjoista.

Karanko ei halua maalailla uhkakuvia vaan pikemminkin auttaa rakentamaan varautumissuunnitelmaa tilanteeseen, jossa yrittäjä on syystä tai toisesta kykenemätön hoitamaan yrityksensä asioita. Tällöin ajoissa laadittu edunvalvontavaltakirja  nopeuttaa ja helpottaa yritykselle olennaisten asioiden käsittelyä.

Karanko kannustaakin yrittäjiä kirjaaman ajatuksensa ajoissa paperille.

–  Jos sairastut, kenellä on käyttöoikeudet yrityksen tileihin vaikkapa palkanmaksua varten tai oikeus hoitaa yrityksen muita juoksevia asioita, Karanko kysyy ja huomauttaa että valitun henkilön pitäisi myös ymmärtää yrityksen asioiden päälle.

Huittisten Säästöpankki

Hätä ei lue lakia? Kyllä lukee, kun kysytään pankkilakimies Heidi Karangolta. Hän neuvookin yrittäjiä kirjaamaan oman tahtonsa hyvissä ajoin paperille niitä tilanteita varten, kun yrittäjä itse on estynyt hoitamaan yrityksen asioita.Vesa Saivo

Säästä hyvän päivän varalle

Sijoituspäällikkö Jyrki Varjonen astuu tiimiin mukaan, kun yrittäjä haluaa tulevaisuudelta varmuutta ja kasvua. Yleisimmin silloin, kun yrityksen liiketoiminta on vakiintunutta ja varallisuutta on jo alkanut karttua.

– Starttaavan yrityksen kanssa voimme keskustella, miten kerryttää varallisuutta säännöllisesti, Varjonen muistuttaa.

On tärkeää muistaa, että sijoittamiseen ei ole olemassa kaikille sopivaa sapluunaa. Sijoitusneuvot riippuvat aina yrittäjästä ja yrityksen tavoitteista.

– Sijoittaminen peilaa hyvin yrittäjän omaa luonnetta kuten riskinsietokykyä, Varjonen kuvailee.

Sijoitusaika on oleellinen. Jos yrittäjä tietää edessä odottavan kalliin koneen hankinnan, kyseeseen voi tulla 2–3 vuoden sijoitusaika. Jos yritykselle on jo kertynyt varoja, niitä voidaan lähteä sijoittamaan kärsivällisesti. Sijoitusratkaisussa huomioidaan aina myös riittävä hajautus.

Kauppasota ja Brexit vaikuttavat maailmantalouteen ja vähintään välillisesti myös porilaiseen bisnekseen. Siksi sijoitusneuvonnan päätteeksi yrittäjän kanssa sovitaan seurantatasoitto tai tapaaminen muutaman kuukauden tai viimeistään vuoden päähän.

Sijoituspäällikönkin voi pyytää käymään yrittäjän luokse.

– Yrittäjät esittelevät elämäntyötään meille mielellään ja me kuuntelemme, jotta voimme auttaa heitä menestymään yhä paremmin.

Huittisten Säästöpankki Jyrki

Jyrki Varjonen kuvailee kahdentoista pankkivuoden jälkeen olevansa edelleen uskollinen säästöpankkimies. Parhaita hetkiä hänen työssään on, kun neuvotteluissa löydetään kulloisellekin asiakkaalle sopivimmat sijoitusratkaisut.

Säästöpankin Porin Pohjoiskauppatorin konttorin palvelut yrityksille:

  • yritystilit, pankkikortit
  • verkkopankkipalvelut
  • maksuliikennepalvelut
  • yrityslainat ja vakuudet yhteistyökumppaneiden kanssa 
    (Finnvera, Fundu, LähiRahoitus, Pro Agria, Siemens Financial Services)
  • sukupolvenvaihdosten asiakirjat ja yrityksen arvon määrittely
  • lakipalvelut kuten avioehdot, testamentit ja edunvalvontavaltuutukset
  • sijoituspalvelut ja varainhoito


Soita: 010 841 5700

Varaa aika

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista