Vastuullinen sijoittaminen – muodikasta höpinää vai tuottoisaa bisnestä?

Vastuullisesta sijoittamisesta on puhuttu viime aikoina paljon. Onko vastuullinen sijoittaminen lopulta vain muodikasta höpinää vai voiko sijoittamisen vastuullisuuteen panostamalla rakentaa myös oikeasti tuottoisan sijoitussalkun? Helmi Säästöpankin varallisuudenhoidon asiakasvastaava Linda Nousiaisen vastaus on selvä: vastuullinen sijoittaminen on myös tuottoisaa bisnestä!

Linda Nousiainen

- Vastuullisella sijoittamisella voidaan nimenomaan pyrkiä parantamaan salkkujen tuotto-riskisuhdetta. Vastuullisesti ja eettisesti sijoittaminen ei tarkoita, että tuotot olisivat huonommat – itse asiassa päinvastoin. Tulevaisuus on vastuullisesti toimivissa yrityksissä ja niistä on mahdollista saada myös parempia tuottoja, Nousiainen kertoo. 

Säästöpankissa kiinnitetään huomiota sijoituskohteiden vastuullisuuteen kautta linjan. Kaikissa sijoituskohteissa esimerkiksi huomioidaan ESG-mittarit eli se, kuinka hyvin yritykset huomioivat ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviä asioita. Näiden lisäksi vastuullinen sijoittaminen huomioi myös korruption vastaista toimintaa sekä työtä ihmisoikeuksien ja työelämän puolesta. 

Uusi ympäristörahasto keskittyy ilmastonmuutoksen hillitsemiseen

- Vastuullisuus kiinnostaa asiakkaita koko ajan enemmän. Erityisesti nuorten sijoittajien kanssa aihe nousee keskusteluun käytännössä aina. Kiinnostus ympäristöön ja ilmastoasioihin on lisääntynyt tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana, erityisesti parina viime vuotena. Kyse ei ole hetkellisestä trendistä, vaan pitkään jatkuneesta kiinnostuksen kasvusta. Nuorten kohdalla tuntuu, että eettisyys on usein jopa ykkösasia. Ja harvaa haittaa, että vastuullisesti sijoittamalla myös tuottomahdollisuudet ovat hyvät, Nousiainen nauraa.

Vaikka Säästöpankki on pitkään huomioinut vastuullisuuden kaikessa toiminnassaan, on rajusti kasvava kysyntä luonut myös uusia tuotteita.

- Vastuullisuus on meillä kaiken perusta, mutta saimme paljon kyselyitä puhtaasti eettisestä teemarahastosta. Viime vuoden lopulla teimmekin ensimmäiset merkinnät uuteen ympäristörahastoomme. Se keskittyy ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ympäristöinnovaatioihin. Parastahan vastuullisessa sijoittamisessa on aito win-win-tilanne: Se on hyväksi ympäristölle ja yhteiskunnalle, ja samalla hyvää bisnestä, Nousiainen tiivistää.

Linda Nousiainen on suorittanut APV1 ja APV2 tutkinnot ja työskentelee Helmi Säästöpankissa varallisuudenhoidon asiakasvastaavana. Linda auttaa sekä henkilö- että yritysasiakkaita kaikissa varallisuudenhoitoon liittyvissä kysymyksissä! 

 

Varaa tapaaminen Lindan kanssa

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista