Espoon keskus on mainettaan paljon viihtyisämpi ja vetävämpi asuinalue

Espoosta uutta kotia etsivien kannattaa unohtaa Espoon keskukseen liitetyt vanhat mielikuvat. Monin tavoin uudistunut ja ilmeeltään vehreämpi Espoon keskus lähialueineen vetää tänä päivänä puoleensa ensiasunnon ostajia, lapsiperheitä ja nuoria pareja, jotka arvostavat kodinhankinnassa luonnonläheisyyttä, toimivia liikenneyhteyksiä sekä hyviä lähipalveluja ja harrastusmahdollisuuksia.

– Espoon keskuksen ja monien sen läheisyydessä sijaitsevien asuinalueiden vanhat mielikuvat vuokrakerrrostalojen täyttämistä harmaista ja levottomista betonilähiöistä ovat tänä päivänä kaukana todellisuudesta, sanoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

– Espoon kaupunki on viime vuosien aikana uudistanut ja monipuolistanut kaavoituksella näiden alueiden asuntokantaa, rakentanut uusia kouluja ja päiväkoteja sekä parantanut merkittävästi lapsiperheiden palveluja ja asumisviihtyvyyttä, Kuosmanen jatkaa. – Tänä päivänä alueilla linkittyvät erinomaisesti erilaiset asumismuodot omistusasunnoista vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasuntoihin.

– Espoon keskuksesta ja esimerkiksi Sunasta, Tuomarilasta, Kirkkojärveltä ja Saarniraiviolta myyntiin tulevat yli kolmen huoneen perheasunnot käyvät tänä päivänä kaupaksi saman tien. Isojen perheasuntojen kysyntä on todella kovaa näillä alueilla, korostaa Kuosmanen. – Suosittelen ostotoimeksiantoa kaikille perheasuntoa etsiville.

Espoon keskus näyttää seuraavan kehityksessään Matinkylää, joka on karistanut vanhan maineen harteiltaan ja on metron rakentamisen yhteydessä käynyt läpi perusteellisen kasvojen pesun. Matinkylässä myös asuntojen hinnat ovat nykyään aivan eri tasolla kuin 10 vuotta sitten, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti

– Tänä päivänä Matinkylästä on vaikea löytää omistusasuntoa alle 200 000 euron. Espoon keskuksesta tai Suvelasta sen sijaan voit ostaa oman kodin vielä jopa alle 100 000 eurolla, komppaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen

Ei niin hyvämaineiset lähiöt ovat tulevaisuuden nousevia alueita Espoossa

– Espoon keskuksessa ja sen lähiasuinalueilla tulevat asuntojen hinnat nousemaan, aivan kuten tänä päivänä hyvämaineisissa, vetovoimaisissa ja lapsiperheiden suosimissa Matinkylässä, Soukassa tai Tuomarilassa, toteaa Jäntti. – Asunnonostajan onkin mahdollista onnistua asunnon arvon merkittävässä kasvattamisessa näillä alueilla.

– Asunnonostajan kannattaa tutustua näihin alueisiin avoimin mielin, sillä ne ovat tulevaisuuden nousupaikkoja Espoossa, Anna-Maija Kuosmanen jatkaa. – Espoon keskusta lähialueineen tarjoaa erittäin houkuttelevia mahdollisuuksia viihtyisään asumiseen ja samalla oman varallisuuden kerryttämiseen. Muutaman vuoden päästä asuntojen hintataso on todennäköisesti jo ihan toinen, myös vuokra-asunnoissa.

– Kotia ei tule nähdä pelkkänä sijoituksena, sillä oman asunnon arvoa ei mitata koskaan pelkässä rahassa. Mutta mikä sen parempaa, jos löydät mieleisesi ja tarpeitasi vastaavan kodin kohtuuhintaan alueelta, jossa hinnat eivät ole vielä nousseet, mutta nousuodotukset ovat olemassa, toteaa Rantanen. 

– Jos saat hankittua asunnon edulliseen hintaan, voit mahdollisesti säästää muuhunkin siinä rinnalla. Se tuo turvaa elämiseen ja kasvattaa varallisuuttasi, kun et joka senttiä joudu laittamaan asuntoon, Rantanen jatkaa.

– Espoon keskus ja sen lähiasuinalueet kehittyvät jatkuvasti. Niiltä on vielä mahdollista saada todella edulliseen hintaan hyvänkokoisia ja fiksuja perheasuntoja ihanien puistoalueiden välittömästä läheisyydestä. Toisin kuin monet kuvittelevat, monet näistä alueista ovat pientalovaltaisia ja hyvin rauhallisia lapsiperheiden suosimia lähiöitä erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä, sanoo Kuosmanen.

 

Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 Anna-Maija Kuosmanen

 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Urbaanit

 puh. 050 541 4636

 anna-maija.kuosmanen@spkoti.fi

 

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...