Koronan toinen aalto ei näy asuntokauppojen määrissä pk-seudulla

Kova kauppatahti jatkuu pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla, koronatilanteen huonontumisesta ja talouden ikävistä uutisista huolimatta. Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen ja Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti rohkaisevat ihmisiä toteuttamaan nyt asunnonvaihtohaaveitaan. Kysyntää riittää yhtä lailla isoille omakotitaloille kuin pihallisille rivitaloasunnoille tai kerrostalokaksioille ja -kolmioille.

Kun tahtoa löytyy, Säästöpankki ja Sp-Koti auttavat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamisessa. Nainen suhtautuu tulevaisuuteensa luottavaisesti.

– Nyt on hyvä aika laittaa asunto myyntiin, sillä myytävistä kohteista on kova pula, kysyntää riittää ja hinnat ovat korkealla, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.  

– Jos suunnitelmissa on ollut vaihtaa kotia ja omiin tarpeisiin sopiva kohde on löytynyt, kannattaa minustakin nyt reagoida eikä jarrutella, sanoo myös Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti

– Monet asunnonvaihtoa suunnittelevat pelkäävät nyt turhaan oman asunnon myyntiin laittamista tai kahden asunnon loukkuun joutumista. Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat ennätyskorkealla, myytävistä asunnoista on kasvava pula ja kauppoja tehdään koko ajan, Jäntti jatkaa. – Myös korkonäkymät ovat hyvin maltilliset todennäköisesti pitkälle tulevaisuuteen. Korkojen nousua ei ole näköpiirissä vuosiin. Ja ainahan koroilta voi myös suojautua.

PK-seudulla on useilla alueilla myyjän markkinat – ja se näkyy hinnoissa

– Tietyillä alueilla pk-seudulla on asuntojen hinnoissa tapahtunut selkeää kuumentumista koronakevään jälkeen. Esimerkiksi Lauttasaaressa toteutuneet kauppahinnat ovat olleet hurjia, Rantanen kertoo.

– On mielenkiintoista nähdä, miten koronan toinen aalto tulee näkymään kiinteistönvälityksessä ja asuntojen rahoittamisessa, toteaa Jäntti.  – Keväällä tuli markkinaan hetkeksi täysstoppi. Toistaiseksi isoa muutosta pk-seudulla ei ole nähtävissä, vaikka täälläkin on jo siirrytty epidemiassa kiihtymisvaiheeseen. Lainahakemusten ja hyväksyttyjen luottopäätösten määrissä on meillä tapahtunut vain pientä laskua.

– Monet ovat ottaneet asuntonsa pois myynnistä tai eivät uskalla laittaa sitä myyntiin, kun pelkäävät, ettei uutta kotia löydy, pohtii Jäntti. 

– Jos uusia myyntitoimeksiantoja ja kohteita ei saada markkinoille lisää, olemme kohta tilanteessa, jossa myytävää ei ole. Se tarkoittaa kysynnän patoutumista ja hurjaa vilskettä asuntonäytöillä koronan toisesta vaiheesta selviydyttyämme ensi vuoden puolella. Riskinä on asuntomarkkinoiden kuumeneminen ja hintojen paikoin rajukin nousu, sanoo Rantanen.

 

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella kanssamme aiheesta lisää:

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista