Lainakaton nosto helpottaa asunnonvaihtoa erityisesti pääkaupunkiseudulla

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen ja Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti kiittävät Finanssivalvontaa eilisestä päätöksestä nostaa asuntolainojen lainakatto takaisin 90 prosenttiin. Rantanen ja Jäntti uskovat lainakaton palauttamisen ennalleen vauhdittavan asuntokauppaa ja helpottavan asunnonvaihtamista erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Peukku pystyyn onnistumisen merkiksi! Kun talousasioissa luottaa Säästöpankkiin, matka taittuu hyvässä seurassa.

– Kuten tiedämme, koronakriisi iski huhti–toukokuussa rajusti asuntokauppaan. Finanssivalvonnan nopea päätös tukea asuntomarkkinoiden selviytymistä kriisistä ja vauhdittaa asuntokauppaa on erittäin tervetullut vastaantulo paitsi meille alan toimijoille, myös kodin ostamista tai vaihtoa suunnitteleville kotitalouksille, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

– Asuntojen myynti ja kaupanteko helpottuvat erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa asuntolainan omarahoitusosuuden tarve on suurempi asuntojen korkeampien hintojen vuoksi. Uskon lainakaton nostamisen vauhdittavan myös uudisrakentamista ja uudisasuntokauppaa pääkaupunkiseudulla. Tämä on tärkeää alueen jatkuvan työvoimapulan ja uusien asuntojen tarpeen vuoksi, Rantanen jatkaa. 

– Uusien asuntojen tarve ei tosiaan ole kadonnut minnekään, vaan pääkaupunkiseudulla tullaan lähivuosien ja vuosikymmenten aikana tarvitsemaan paljon uusia asuntoja, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Siksi on todella tärkeää, ettei rakentaminen alueella pysähdy. Monet pankit ovat lopettaneet RS-kohteiden rahoittamisen kokonaan. Meillä Nooassa RS-kohteiden kysyntä on jopa kasvanut. Toivonkin lainakaton noston kannustavan rakennuttajia edelleen rakentamaan.

– En ole huolissani kotitalouksien ylivelkaantumisesta asunnonvaihdon takia, enkä usko asuntomarkkinoidemme ylikuumenemiseen. Arvioimme vastuullisena luotonantajana jatkossakin lainanhakijoiden maksukyvyn huolellisesti, teemme asianmukaiset korkotestit ja tarkistamme lainoitettavan kohteen tiedot ammattimaisesti ennen lainapäätöstä, Jäntti kertoo. 

– Hyvän kumppanin merkitys asunnonvaihdossa on kasvanut talouden turbulenssin lisääntyessä, ja tämä trendi tulee vain vahvistumaan entisestään, uskovat Jukka Rantanen ja Esa Jäntti. 


Ota yhteyttä, jos haluat keskustella kanssamme aiheesta lisää:

 

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
 
 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 Puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista