Me onnistumme kun asiakkaamme talous voi hyvin

Nooa Säästöpankin puolivuosikatsaus 1.1. - 30.6.2020

Nooa Säästöpankki - Etätöissä

”Alkuvuosi on ollut erikoista aikaa. Sisäinen muutoksemme uusiin rooleihin, toimipisteisiin ja toimintatapoihin sai pikavauhtia ympärillämme olevan maailman ikävästä muutoksesta epidemian myötä. Muuttunut tilanne yhteiskunnassa laittoi meidät nopeasti viemään käytäntöön harjoittelumme ja toimintatapamme etätyöskentelyn maailmassa. Työmme merkitys talouden valmentajina – asiakkaidemme talouden hyvinvoinnin edistäjinä – on noussut entistä tärkeämpään rooliin, kun yhteiskunnan talousrakenteet ovat koetuksella. Arvomme ”rohkea” mitataan jokaisessa asiakaskohtaamisessamme, jossa asiakkaalle hyödyn tuottaminen vaatii myös kipeiden asioiden esiintuontia ja näihin varautumista.

Kiitos että olet ollut tämän alkuvuoden rohkea ja kantanut omalla panoksellasi meitä eteenpäin kohti parasta työpaikkaa ja jatkuvasti kehittyvää pankkiamme.” 

Näillä sanoilla kiitti Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti henkilöstöämme alkuvuoden erinomaisesta tekemisestä kesäkuun alkupuolella. Suuret muutokset toimintaympäristössä ja asiakkaiden tarpeissa vaativat myös pankeilta kykyä muutokseen ja monipuolista osaamista asiakkaan talouden edistämiseksi. Juuri tähän on Nooa Säästöpankki panostanut myös vuoden 2020 aikana.” Työmme jatkui poikkeustilasta huolimatta missiomme mukaisesti – tehtävämme on edistää asiakkaidemme säästäväisyyttä ja taloudellista hyvinvointia. Tätä olemme jatkaneet uusissa olosuhteissa ja henkilöstömme joustavuus ja aktiivisuus asiakkaiden suuntaan on ollut upeaa.” kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti.

Pankin liiketoiminta kehittyi alkuvuonna suotuisasti. Talletukset ja luotonanto jatkoivat kasvuaan pankin tavoitteiden mukaisesti. Kesäkuun lopussa talletukset olivat 564,8 miljoonaa euroa (kasvua viimei¬sen 12 kk:n aikana 5,4 %) ja koko luotonanto sisältäen välitetyt luotot oli 814,2 miljoonaa euroa (kasvua 1,8 %). Sijoitusmarkkinoiden koronapandemiasta aiheutunut turbulenssi painoi tulosta ja alkuvuoden liikevoitto jäi -0,3 miljoonaan (+3,4 milj. euroa). 

Suomen taloustilanne

Kuten muuallakin maailmassa, Suomen talouden näkymät ovat heikentyneet koronakriisin myötä selvästi. Pahin isku nähtiin vuoden toisen neljänneksen luvuissa, mutta huhtikuun tilastot esimerkiksi vähittäiskaupasta ja teollisuustuotannosta viittaavat siihen, että Suomen talous on kärsinyt keskimääräistä vähemmän koronashokista. Suurinta pudotus on ollut palvelusektorilla, missä aktiviteetti supistui huhti-toukokuussa rajusti ja suuri määrä ihmisiä joutui lomautetuiksi. ”Asiantuntijoidemme neuvontaa ja tukea esimerkiksi talouden turvaamisen suhteen tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan niin yritys- kuin yksityisasiakkaidenkin suunnalta. Olemme panostaneet erityisesti henkilökunnan laajamittaiseen osaamisen kehittämiseen. Me onnistumme kun asiakkaamme talous voi hyvin.” kertoo Jäntti.

Nooa Säästöpankin puolivuotiskatsauksen avainluvut

  • Vakavaraisuussuhde, %: 20,71 (21,26)
  • Liikevoitto (1  meur): -0,3 (3,4)
  • Koko luotonanto (1  meur): 814,2 (799,4), josta välitettyjä luottoja 268,0 (282,4)
  • Tase (1 meur): 865,9 (822,6)
  • Oma pääoma ja varaukset (1 meur): 65,9 (65,8)

(suluissa olevat luvut ovat vertailukaudelta 1.1.-30.6.2019)

Lue koko puolivuotiskatsaus täältä

Katso Nooa Säästöpankin alkuvuosi 2020 kuvina täältä

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Esa Jäntti
puh. 0400 383 348
esa.jantti@saastopankki.fi
twitter.com/Ejantti

Nooa Säästöpankki somessa:
facebook.com/nooasaastopankki
instagram.com/nooasp
twitter.com/nooasp

Nooa Säästöpankki on urbaani kyläpankki, joka haluaa mullistaa pankin kanssa asioinnin. Pankki tarjoaa rehtiä ja ketterää palvelua pääkaupunkiseutulaisille sinkuille, dinkuille, perheille ja pienyrittäjille. Säästöpankkiirit tapaavat asiakkaan silloin ja siellä, missä se asiakkaan arkeen parhaiten sopii. Pankin toimitusjohtajana toimii Esa Jäntti.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista