Puotilan vetovoima kasvaa kovaa vauhtia Helsingin asuntomarkkinoilla

Puotila on nousemassa nopeasti yhdeksi kysytyimmistä asuinalueista Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Myyntiin tulevat asunnot käyvät siellä nopeasti kaupaksi, ja niistä maksetaan usein yli pyyntihintojen. Sp-Kodissa ja Nooa Säästöpankissa uskotaan, että asuntobuumi tulee Puotilassa vahvistumaan entisestään ja asuntojen hinnat nousemaan lähivuosien aikana.

Nuori nainen tietää tavoitteensa. Hän on valinnut pankikseen Säästöpankin ja pitää karttapalloa kädessään.

– Vielä toistaiseksi Puotilassa asuntojen hintataso on erittäin kilpailukykyinen verrattuna esimerkiksi Hermanniin, Vallilaan tai Länsi-Herttoniemeen. Jos Hermannissa yksiöiden ja kaksioiden toteutuneiden asuntokauppojen keskimääräinen neliöhinta on ollut noin 6 400 euroa, niin Puotilassa se on noin 4 000 euroa*, kertoo Sp-Koti Helsinki Merihaan yrittäjä Nikita Missiouk. – Tällä hetkellä kaikki Puotilassa myyntiin tulevat asunnot myydään nopeasti, ja usein tarjouskilpailujen kautta yli pyyntihintojen.

– Asuinalueina Puotila ja Hermanni muistuttavat paljon toisiaan. Molemmissa on rauhallinen ja kylämäinen tunnelma, jota kaupungissakin asuvat ihmiset tuntuvat arvostavan ja hakevan koronan myötä aiempaa enemmän. Alueiden asuntojakauma ja rakennuskanta ovat myös samankaltaisia. Molemmissa valtaosa pienistä kerrostaloasunnoista on omistusasuntoja, Puotilassa on vain enemmän omakotitaloja ja rivitaloasuntoja, Missiouk jatkaa. 

– Puotilan nousevaa asuntobuumia selittää kaksi selkeää seikkaa. Se on Herttoniemestä ja Roihuvuoresta seuraava alue, johon buumi voi siirtyä Itäväylän varrelta. Siellä myös uudistetaan parhaillaan alueen ilmettä ja infraa, vanha ostoskeskus menee jyrän alle ja uutta koulua rakennetaan. Lisäksi Helsinki on kaavoittanut Puotilaan runsaasti uusia asuntoja, toteaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Valmistuvat uudet asunnot nostavat aina samalla alueella olevien vanhojen asuntojen hintoja.

– Nämä ovat luonnollisia selittäviä tekijöitä, jotka lisäävät Puotilan kiinnostavuutta ja asuntojen arvon nousua, Rantanen jatkaa.

– Puotilassa on nyt selvästi käynnissä sama ilmiö kuin  vaikkapa Kalliossa, Vallilassa, Hermannissa, Herttoniemessä ja Myllypurossa aiemmin. Kun kaupunki alkaa uudistamaan ja laittamaan kuntoon ei ehkä enää niin hyvässä maineessa ollutta vanhempaa asuinaluetta, sen houkuttelevuus muuttuu ja kysyntä alkaa nousta nopeasti, sanoo Nooa Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tommi Grönlund

Asunto Puotilasta on järkevä sijoitus

– Puotila on kiinnostava kasvava kohde, jossa pääsee tällä hetkellä omaan asuntoon kiinni järkevään hintaan. Yksiöiden ja kaksioiden lisäksi sieltä on helpompi löytää iso kerrostaloasuntokin edullisemmin kuin esimerkiksi mainitsemiltani itäisen kantakaupungin asuinalueilta, Grönlund jatkaa. – On selvää, että hinnat tulevat siellä nousemaan, mikä tarkoittaa pankin näkökulmasta luonnollisesti myös asuntojen vakuusarvojen nousua ja asunnonomistajan omaisuuden kasvua.

– Jos etsii sijoitusasuntoa Helsingistä, kannattaa suunnata katse Puotilaan. Asunto sieltä on varmasti erinomainen sijoituskohde pitkällä tähtäimellä, sanoo Rantanen. – Alueen keskeisen sijainnin sekä vehreän, rauhallisen ja kylämäisen tunnelman ansiosta vuokralaisten saaminen on helppoa viimeistään koronan jälkeen lähiopetuksen alettua yliopistossa ja korkeakouluissa.

– Puotila on suhteellisen väljästi rakennettu, puistomainen asuinalue, jossa luonto ja meri ovat lähellä. Siellä on omistusasumista ja vuokra-asumista harmonisessa suhteessa. Alue on asuntobuumin myötä muuttumassa myös entistä yhteisöllisemmäksi ja kylämäisemmäksi. Kaikki palvelut ovat lähellä ja kulkuyhteydet erinomaiset joka suuntaan, kertoo Missiouk. – Esimerkiksi metromatka Rautatieasemalle kestää vain noin 15–20 minuuttia.

– Uskallan väittää, että tällä hetkellä vielä voit saada Puotilasta 100-neliöisen asunnon 50 m2:n keskustakaksion hinnalla.

Helsinki uudistaa vanhoja asuinalueita yksi kerrallaan 

– On ollut hienoa seurata, miten monet vanhat asuinalueet Helsingissä ovat lähteneet uuteen kukoistukseen, kun kaupunki on laittanut niitä kuntoon. Alueiden yleisilmeen ja infran uudistamisella sekä uudisrakentamisella on iso merkitys alueiden vetovoimalle, asuntojen hintakehitykselle ja viihtyvyydelle, toteavat Rantanen ja Grönlund.

– Uskoisin, että asuntobuumi tulee pysymään jonkin aikaa vielä Puotila–Roihuvuori-akselilla, sillä molempiin on vasta rakenteilla isompia hankkeita. Helsingissä on kuitenkin useita vanhempia asuinalueita, joissa infraa tullaan parantamaan ja kehittämään tulevina vuosina. Jossakin vaiheessa asuntobuumi tulee siirtymään alue kerrallaan Mellunkylään, Kurkimäkeen, Vesalaan, Kivikkoon ja Kontulaan, pohtii Missiouk.

*Lähde: Kiinteistönvälitysala ry:n Hintaseurantapalvelu

Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 

 NIkita Missiouk
 Yrittäjä, LKV, Sp-Koti Helsinki Merihaka
 044 244 6364
 nikita.missiouk@spkoti.fi

 

 Jukka Rantanen
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
 050 341 1391
 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Gronlund_Tommi Tommi Grönlund
 Liiketoimintajohtaja, Nooa Säästöpankki
 040 575 1969
 tommi.gronlund@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista