Vantaa vetää nyt erityisesti ensiasunnon ostajia ja muualta Suomesta muuttavia

Monikasvoinen ja voimakkaasti kasvava Vantaa tarjoaa pk-seudulla asuville ensiasunnon ostajille sekä muualta Suomesta muuttaville vielä kohtuullisia neliöhintoja – erityisesti Helsinkiin ja Espooseen verrattuna. Asuntokauppa käy Vantaalla vilkkaana. Myös monet helsinkiläiset perheet ovat muuttaneet Vantaalle isomman kodin, oman pihan ja pienemmän asuntolainan houkuttelemina.

Se tunne, kun saat oman kodin avaimet ensimmäistä kertaa käteesi. Nuori pariskunta sai asunnon Sp-Kodin kautta ja asuntolainan Säästöpankista.

– Vantaa on koronapandemian aikana kasvattanut vetovoimaansa ja houkuttelevuuttaan asuinpaikkana myös helsinkiläisten keskuudessa. Hyväkuntoisille omakotitaloille ja pihallisille rivitaloasunnoille on Vantaallakin kova kysyntä, kertoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

– Vantaa on ollut muuttovoittoinen myös korona-aikana. Siihen on monia muitakin syitä kuin pelkkä asuntojen edullisempi hintataso. Vantaalla on paljon yrityksiä, toimitiloja ja työpaikkoja. Liikenne- ja kulkuyhteydet sieltä niin Helsinkiin kuin muuallekin Suomeen ovat loistavat, Kuosmanen jatkaa. 

– Vantaan houkuttelevuutta nostaa myös se, että vanhoja asuinalueita uudistetaan ja kehitetään nyt erittäin aktiivisesti. Esimerkiksi Vantaan keskustaksi selkeästi nousseessa Tikkurilassa on parhaillaankin käynnissä valtavat remontit, kun keskustan palveluja parannetaan ja vanhoja huonokuntoisia kerrostaloja puretaan. Niiden tilalle nousee uusia upeita asuinkerrostaloja ja satoja uusia asuntoja.

– Vantaalla on myös uusia kehittyviä asuinalueita, joihin on paljon kiinnostusta ja joissa uudisasuntojenkin hinnat ovat selvästi maltillisempia kuin Espoossa tai Helsingissä, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Sitä mukaa, kun uudet alueet kehittyvät ja vanhat uudistuvat, myös niiden maine, vetovoima ja houkuttelevuus kasvavat.

Vantaalle on helppo tulla – ja jäädä

– Espoossa ja Helsingissä asuntojen hinnat ovat paikoin karanneet täysin keskituloisten käsistä. Vantaalla tilanne on onneksi vielä toinen, toteaa Rantanen. – Nuorten, ensiasunnon ostajien ja toiselta paikkakunnalta muuttavien lisäksi Vantaa tarjoaa omistusasumiseen enemmän vaihtoehtoja ja valinnanvaraa myös lapsiperheille ja eläkeläisille.

– Kuten kaikissa isoissa kaupungeissa, myös Vantaalla on alueita, joissa asuntokauppa ei käy yhtä vilkkaana kuin esimerkiksi Tikkurilassa, Martinlaaksossa ja Myyrmäessä. Vantaalla on näiden kolmen lisäksi monia todella kivoja ja viihtyisiä asuinalueita, joissa on tarjolla erikokoisia edullisen hintaluokan asuntoja, kertoo Kuosmanen. – Ilola, Nikinmäki ja Ruskeasanta ovat hyviä esimerkkejä rauhallisista pientalovaltaisista asuinalueista Vantaalla.

– Vantaan kaupunki on panostanut viime vuosien aikana erittäin paljon palvelutasonsa parantamiseen sekä asukkaidensa hyvinvointiin ja viihtyvyyteen, komppaa Rantanen.

– Uskonkin, että moni ensiasunnon ostaja muuttaa Vantaalle jäädäkseen. Kun ihmiset tykästyvät uuteen kotipaikkaansa, he vaihtavat yleensä asuntoa samalla alueella. Ihmisten muuttosäde on tutkitusti hyvin pieni, vain joitakin kilometrejä, naurahtaa Rantanen. 

ASP-lainan enimmäismäärän korotus on saanut nuoret asuntokaupoille Vantaalle

– Se näkyy meilläkin, että Vantaa vetää nyt ensiasunnon ostajia vahvasti puoleensa. Oli hyvä asia, että ASP-lainojen enimmäismääriä korotettiin viime huhtikuussa. Nyt Vantaalta asunnon ostava voi saada lainaa enimmillään 160 000 euroa. Ensiasunnon ostajan on toki mahdollista saada lisäksi vielä muuta lainaa maksukyvyn ja muiden vakuuksien puitteissa, kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti.

– Pk-seudulla asuvan nuoren asuntosäästäjän on helpointa aloittaa omistusasuminen Vantaalta. Matala korkotaso ja asuntojen edullisemmat hinnat mahdollistavat ensiasunnon hankinnan hyvien palveluiden ja erinomaisten julkisten yhteyksien ääreltä. Jos asunnon sijainti on hyvä, sen arvo tuskin laskee.

– Vantaalta löytyy vielä vapaata tonttimaatakin. Eli jos haluaa lähteä rakentamaan omaa taloa, niin Vantaalla on vielä hyvin tilaa ja tonttien hinnatkin eri luokkaa kuin Espoossa ja Helsingissä, Jäntti jatkaa.

Ota yhteyttä, niin jutellaan Vantaan asuntomarkkinatilanteesta tarkemmin:

Anna-Maija Kuosmanen 
Toimitusjohtaja, Sp-Koti Urbaanit
050 541 4636
anna-maija.kuosmanen@spkoti.fi

 

Jukka Rantanen
Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy
050 341 1391
jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa JänttiEsa Jäntti
Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki
040 038 3348
esa.jantti@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista