10 Kiperää kysymystä nuorille yrittäjille

Istuimme alas Happy Wafflen perustajien Arnoldin sekä Helmin kanssa ja kysyimme yrittäjyydestä, vinkeistä uusille yrittäjille ja pankin roolista.

Happy Waffle –yrittäjät Helmi ja Arnoldin tapaat Kaisaniemen toimipisteessä, osoitteessa Vuorikatu 14, 00140 Helsinki
Happy Waffle –yrittäjät Helmi ja Arnoldin tapaat Kaisaniemen toimipisteessä, osoitteessa Vuorikatu 14, 00140 Helsinki

1. Keitä olette?

Helmi: Olen 25-vuotias Helmi Hannus ja lähtöisin Tampereelta. Olen opiskellut vaatesuunnittelua, mutta yrittäjyys vei mukanaan ensimmäisen pop-up ravintolan auetessa Helsingin Ullanlinnaan vuonna 2017. 

Arnold: Nimeni on Arnold Siku, 31-vuotias helsinkiläinen yrittäjä. Taustani turvallisuusalalla, mutta yrittäjyys ollut aina päämääränä. 

2. Miten päädyitte yrittäjiksi?

”Minulla on ollut pienestä asti selkeä visio, että haluan yrittäjäksi. Se, että on jotain omaa, mitä pääsee kehittämään ja viemään eteenpäin, on ollut sellainen haave, jonka on nyt vihdoin päässyt toteuttamaan” Arnold kertoo.  

Helmin mukaan molemmat heistä ovat hyvin idearikkaita ja johtajahenkisiä. ”Molemmille on tärkeää, että asiat hoituvat ja etenevät. Aiemmin kun on ollut toisella työnantajalla töissä, on tullut mietittyä, miten jonkin asian voisi tehdä vielä paremmin. Yrittäjähenkisyys on ollut meillä kummallakin aina läsnä.” 

3. Mikä on Happy Waffle?

”Happy Waffle on meidän kehittämä suomalainen vohvelikahvila, jolla on tällä hetkellä yksi liike Kaisaniemessä, Helsingissä. Se on olohuone, johon kaikki ovat tervetulleita, tunnelma on hyvä ja asiakkaalle jää joka kerta miellyttävä kokemus” tiivistävät yrittäjät yhdessä. 

”Meidän päätuote on makeat vohvelit, johon kehitimme taikinareseptin itse. Ne sopivat monelle, sillä tuotteet ovat gluteenittomia. Laadukkaiden vohveleiden ja raaka-aineiden lisäksi olemme panostaneet erikoiskahveihin” lisää Helmi. Tulevaisuudessa yrittäjät tahtovat, että Happy Waffle on tunnettu brändi ja mahdollisesti myös muissa pohjoismaissa. ”Tällä hetkellä keskitytään kuitenkin tekemään täysillä Helsingissä olevasta pisteestä tunnettu ja suosittu kohtaamispaikka”.  

4. Millaisiin haasteisiin olette törmänneet matkalla yrittäjyyteen?

”Meille sopivan liiketilan löytäminen Helsingin ytimestä otti oman aikansa” sanoo Arnold. ”Toisaalta tämä oli myös hyvä asia, sillä samalla kun kartoitimme eri liiketilavaihtoehtoja, pystyimme hiomaan konseptiamme entistä paremmaksi. Suunnittelu onkin todella tärkeä osa yrittäjyyttä ja vanha sanonta ’hyvin suunniteltu on puoliksi tehty’ kuvaa suunnittelun tärkeyttä erinomaisesti” lisää Helmi.

5. Miksi valitsitte Nooa Säästöpankin kumppaniksi?

”Palvelu” sanovat yrittäjät yhteen ääneen. ”Nooa Säästöpankista sai sellaista palvelua, jota ei saanut muualta. Asiantuntija otti henkilökohtaiseksi asiakseen auttamisen ja sparraamisen. Emme halunneet ainoastaan jotain pankkia, vaan yhteistyökumppanin. Teemun ja Kyöstin kanssa asiointi tuntuu henkilökohtaiselta ja nimenomaan yhteistyöltä. 

6. Mitä konkreettista hyötyä olette saaneet Nooa SP asiantuntijalta?

”Nooa Säästöpankin asiantuntijat tutustuivat aidosti juuri meidän liiketoimintaan ja auttoivat sparraamaan asioita läpi. Tuntui siltä, että he ovat aidosti kiinnostuneita juuri meidän liiketoiminnasta. Teemu Raatikainen Nooa Säästöpankista kävi hyvin läpi millaisia erilaisia vaihtoehtoja on olemassa, eikä vain tarjonnut yhtä ratkaisua.” 

7. Mitä uuden yrittäjän tulee ottaa huomioon pankin valinnassa?

”Tärkein neuvo mielestäni on tämä: vertaile mitä saat” sanoo Helmi. ”Saatko yhteistyötä ja asiantuntijan joka ymmärtää juuri sinun liiketoimintaa? Saatko kenties helppoutta? Onko näistä asioista sinulle hyötyä? Kuuntele itseäsi ja mieti millaisista asioista on hyötyä sinun liiketoiminnalle ja tee valinta sen perusteella” lisää Arnold. 

8. Henkilö, joka ei ole koskaan käynyt teillä, mitä häntä odottaa / miksi tulla?

”Meiltä saa herkulliset gluteenittomat vohvelit tarjoiltuna hyvällä ja positiivisella asenteella. Paikka sopii kaikille ja haluamme tarjota erinomaisen kokemuksen jokaiselle kävijälle” yrittäjät tuumaavat.

9. Suosikki annoksenne?

Arnold: Pelkkä vohveli. 
Helmi: Pelkkä vohveli - se on se juttu. Ja se on todella maukas! 

10. Jos teidän tulisi antaa 1 vinkki uudelle yrittäjälle, mikä se olisi?

Arnold: Luota itseesi. Meillä kesti 1,5 vuotta, että pääsimme tähän pisteeseen, mutta se on ollut sen arvoista. Usko omaan juttuusi. 

Helmi: Anna reilusti aikaa suunnitteluvaiheelle. Me emme heti löytäneet liiketilaa, mutta se antoi hyvin aikaa suunnitella kaikki pienet yksityiskohdat kuntoon.  

 

Oletko harkinnut yrittäjyyttä? Ota yhteyttä meidän asiantuntijoihin ja jutellaan lisää!

Vohveliannoksen, nimi on Mr. Nuts

Vohveliannoksen, nimi on Mr. Nuts

Julkaistu

Ajankohtaista