Huiput harjoittelee

On kyseessä sitten elämäntaidot, työelämä tai harrastus, niin huiput erottautuvat tuloksilla ja tekemisellä. Ammattitaito ei synny harjoittelematta. Se vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja uuden oppimista. Me Säästöpankissa harjoittelemme hymyssä suin samalla innolla kuin lukuisat lapset harrastuksissa ympäri maan.

Harvassa ovat synnynnäiset huiput. On kyseessä sitten elämäntaidot, työelämä tai harrastus, niin huiput erottautuvat tuloksilla ja tekemisellä. Moni liittää harjoittelun kilpaurheiluun tai ylipäätään liikuntaan ja tulee harvoin kenties miettineeksi, että myös esimerkiksi näyttelijät harjoittelevat paljon, jotta näytelmät olisivat luontevia. Oopperalaulajilla on taatusti monen monta treeniä takanaan. Huipuilla kaikki näyttää usein helpolta. Ja tästä päästäänkin siihen, että myöskään hyvä asiakaskokemus ei synny itsestään.

Työelämä muutoksessa

Tämän päivän työelämän vaatimukset ovat kovia. Tuskinpa meiltä koskaan on vaadittu enempää muuttumiskykyä yhtä pienessä ajassa kuin tällä hetkellä tehdään. Jokainen toimiala on muutoksessa ja muutos koskee meistä ihan jokaista - halusimme tai emme.

Pakolla on vaikea muuttua ja käskyhuutaminen ei kuulu työpaikalle, saati sitten lasten valmennukseen. Menestyksen avain todelliseen läpimurtoon harjoittelussa matkalla kohti haluttua muutosta on oma ymmärrys siitä, miksi minun pitää muuttua ja harjoitella. Tässä auttaa erinomainen valmennus. Hyvä valmentaja voi olla esimies, kollega, pelikaveri, puoliso - joku, johon luotat. Mielestäni jokainen, jolta vaaditaan muutosta, on oikeutettu kysymään miksi tämä muutos täytyy tehdä. Siitä alkaa matka kohti omaa muutosta ja kehitystä.

Hyvin harjoitellut henkilö on valmis muutokseen - oli se sitten ennustettavissa oleva asia tai ei. Nykyisessä digitaalisessa maailmassa kehitysvauhti on valtava ja siinä pärjäävät ne, ketkä pitävät huolta omasta halustaan oppia. Tapasin jokin aikaa sitten henkilön, joka oli nuorena opiskellut jotain ihan muuta kuin mihin lopulta päätyi ja harmitteli, että siinä meni monta vuotta hukkaan. Kysyin, että oletko aivan varma? Osaatko sinä listata mitä opit aiemmassa opiskelussa ja miten se auttoi sinua oppimaan jatkossa?

Ammattitaito syntyy harjoittelemalla

Pankkimaailma on myös suuressa muutoksessa. Digitalisaatio mullistaa asiakaskohtaamisia ja koneoppiminen automatisoi suuren osan taustatöistä. Ihmisten välinen vuorovaikutus saa uusia muotoja erilaisissa kohtaamisissa. Koneiden tunneäly on vielä lastenkengissä ja me ihmiset voimme myös olla koko ajan parempia toistemme kohtaamisessa. Siinä auttaa jatkuva harjoittelu. Ammattitaito ei synny harjoittelematta. Se vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja uuden oppimista. Taitoa ei opita ilman ahkeraa harjoittelua - ei juniorifutiksessa eikä työelämässä. Me Säästöpankissa harjoittelemme hymyssä suin samalla innolla kuin lukuisat lapset harrastuksissa ympäri maan, jotta osaamme tarjota asiakkaillemme hyötyä matkalla kohti asiakkaan oman talouden turvallista kehitystä.

Testaa, miten hyvin olemme harjoitelleet. Se on helppoa ja siitä on sinulle hyötyä. Ota yhteyttä ja kerro meille missä haluat tavata Säästöpankkiirimme.

Julkaistu
Kategoriat
...