Talouden valmennus – tapa ottaa ohjat raha-asioistasi omiin käsiin

Helsingin sanomat kirjoitti 1.10.2019, että suomalaisten kotitalouksien velkaantumisaste on noussut ennätystasolle. Eniten ovat lisääntyneet vakuudettomat kulutusluotot ja samaan aikaan suomalaisten säästämisaste on ollut heikko. Käytännössä tämä tarkoittaa, että suomalaiset ovat eläneen viime vuodet yli varojen. Valtiovarainministeriön työryhmän mukaan kotitalouksien kokonaislainamäärää tulee rajoittaa, muuten uhkana on pankkikriisi ja talouden voimakas supistuminen.

Terhi Mali - Nooa Säästöpankki.

Mitä tarkoitetaan kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilla ja mitä siihen kuuluu?

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu eri elementeistä ja jokaiselle meistä se saattaa sisältää eri asioita. Samalla siihen vaikuttavat monet seikat. Väitän, että taloudellinen hyvinvointi ei ole niistä vähäpätöisin. Taloudellinen ahdinko saattaa viedä jopa hengen.

Nyt jos koskaan, on Talouden Valmennukselle tarvetta. Tarkoitus on ennaltaehkäistä
taloudellista ahdinkoa ja kokonaistalouden katsauksella lisätä hyvinvointia. Kun oma talous on kunnossa, moni haaveilee jo eteenpäin tulevaisuuteen: oma koti, sijoitusasunto tai vaurastuminen. Myös elämän myrskyissä saattaa olla talous koetuksella ja silloin on syytä opetella uusia tapoja selviytyä. Näihin kaikkiin tilanteisiin tartutaan Talouden valmennuspaketeilla.

Miksi ottaisin talousvalmentajan? 

Uskomukset, tottumukset ja oma arvomaailma ohjaavat päivittäisiä valintojamme. Itse emme välttämättä edes tiedosta miksi ostan tai kulutan tietyllä tavalla. Ostanko itselle mielihyvää vai haluanko ilahduttaa toista? Puuttuuko sinulta taloudellinen tavoite? Moni sanoo, että vaurastuminen on 80% psykologiaa ja vain 20 % strategiaa. Taloudellinen tavoite tulisi olla kirkkaana mielessä, jotta alat tehdä asioita sen saavuttamiseksi.

Perinteikäs Marttajärjestö on tainnut pisimpään tarjota kotitalousneuvontaa ja toimineet samalla talouden valmentajina. Nykyään erilaisia valmennuksia vaurastumiseen on jo paljon tarjolla. Hyvä niin, sillä alue on laaja. Talouden hallintaan sisältyy mm. omien tulojen ja menojen laskeminen, kuluttamisen tiedostaminen, budjetointi tuleville kuukausille ja tulevaisuuden tavoitteiden hahmottaminen. Talouden hallintaan liittyy myös esim. ruokahävikin minimointi sekä sitä kautta vaikuttaminen ruoan tuotannon ilmastovaikutuksiin. Ei mikään pikku juttu siis. 

Kaiken tämän jälkeen puuttuu enää konkreettinen suunnitelma ja toteutus arkeen. Tähän auttaa Talousvalmentaja, personal financial trainer, jonka kanssa voit yhdessä tehdä suunnitelman ja seurannan saavuttaaksesi tavoitteesi. Treenaaminen on mukavampaa, kun joku motivoi, suunnittelee, antaa työkalut ja ohjeistaa, miten asiat kannattaa tehdä.

Terhi Mali on Nooa Säästöpankin talousvalmentaja. Terhi on työskennellyt yli 10 vuotta varainhoidon ja rahoituksen parissa eri pankeissa. Terhin kanssa käydyt keskustelut ovat täysin luottamauksellisia eivätkä sisällä pankin tuotteiden myyntiä.

Kiinnostuitko talouden valmennuksesta? Tutustu valmennuspaketteihimme täältä tai soita Terhille numeroon 040 657 7041 ja kysy lisää! 

 
Julkaistu

Ajankohtaista