Epävarmuus luo mahdollisuuksia

Säästöpankin brändikuva

Kauppojen alennusmyynnit houkuttelevat meitä ostamaan. Rynnätään joukolla kauppoihin tyhjentämään alennuslaarit. Tyhmähän sitä olisi, jos ei toimisi silloin kun on hyvää ja halpaa tarjolla.

Sijoittamisessa alennukset johtavat myös ryntäyksiin. Tosin ei osto-, vaan myyntiryntäyksiin. Epävarmuuden kasvaessa ja hintojen laskiessa haluamme mahdollisimman nopeasti omistuksistamme eroon. Tämä on mahanpohjasta tuleva reaktio. Täysin inhimillistä, mutta myös täysin väärä reaktio.

Miksi? Samalla tavalla kuten vaatekauppojen alelaarit tarjoavat meille hyviä ”diilejä”, sijoitusmarkkinoiden alennusmyynnit tarjoavat meille mahdollisuuden poimia hyviä sijoituskohteita hinnoilla, jotka mahdollistavat houkuttelevat tuotot pidemmällä aikavälillä. Mutta toisin kuin alennusmyynnistä ostettu huppari, sijoitusten arvo kasvaa yli ajan yritysten kasvaessa ja epävarmuuden hälventyessä.

Lyhyen aikavälin heilunta kuuluu sijoitusmarkkinoiden luonteeseen ja parhaatkin pidemmän aikavälin sijoituskohteet voivat hetkellisesti puolittua useita kertoja matkan varrella.

Maltti ja pitkäjänteisyys on valttia – salkunhoitajan kolme vinkkiä

Sijoittamisessa ja säästämisessä maltti ja pitkäjänteisyys palkitaan. Tässä muutama yksinkertainen neuvo miten näissä onnistuu:

  • Laadi sinulle sopiva sijoitussuunnitelma ja pysy suunnitelmassasi satoi tai paistoi.
  • Automatisoi säästäminen kuukausisäästösopimuksella – testaa säästölaskuria, joka näyttää pitkäjänteisyyden hyödyt selkeästi.
  • Älä tuijota markkinaliikkeitä. Mitä harvemmin seuraa, sitä suurempi todennäköisyys on, että ei tee mieli reagoida lyhyen aikavälin heiluntaan.

Älä hötkyile, pysy sijoitussuunnitelmassa niin aika pitää huolen siitä, että sijoitettu omaisuus kehittyy mukavasti. Jos mielessäsi herää kysymyksiä tai tarvitset vinkkejä, voit olla aina yhteydessä Säästöpankin asiantuntijoihin.

Johan Hamström

Johan Hamström toimii Säästöpankissa osakesalkunhoitajana ja hänen vastuullaan ovat Säästöpankki Eurooppa-, Amerikka- ja Kiinteistäosake Eurooppa -rahastot. Tämän kirjoituksen näkemykset ovat kirjoittajan omia henkilökohtaisia näkemyksiä, eivätkä välttämättä vastaa Säästöpankki-rahastoja hallinnoivan Sp-Rahastoyhtiön sijoitusnäkemystä. Kirjoituksen sisältöä ei pidä ymmärtää sijoitussuosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi. Mikään tässä kirjoituksessa esitetty ei ole sitova tarjous ostaa tai myydä sijoitusrahasto-osuuksia tai muita arvopapereita eikä kehotus ryhtyä muuhun sijoitustoimintaan. Sijoittaja tekee jokaisen sijoituspäätöksensä itsenäisesti ja omalla vastuullaan.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista