Korkosijoittajan onnistumisia – onko niitä?

Osakemarkkina on usein se, mikä sijoitusmarkkinoilla puhuttaa. Viime vuosina olemme tottuneet siihen, että korot ovat miinusmerkkisiä, eivätkä ne juuri tuota. Miksi siis sijoittaa korkoihin tai olla niistä edes kiinnostunut?

Aika monelle ja merkittävälle sijoittajalle korot ovat kuitenkin se keskeinen omaisuusluokka, jossa he ovat mukana. Osa yhteisö- ja instituutiosijoittajista on sääntelynsä puolesta velvollisia sijoittamaan merkittävän osan varoistaan korkosijoituksiin. Osa tekee sitä puhtaasti hajautuksen ja turvallisuushakuisuuden kannalta. Korkomarkkinat ovat siis edelleenkin merkittävä omaisuusluokka. Siitä kannattaa olla kiinnostunut ja sielläkin voi onnistua. 

Valitse oikein ja menesty

Tässä todella alhaisten tai jopa miinusmerkkisten korkotuottojen ympäristössä, merkittäväksi tekijäksi muodostuu valinta. Valinta eri korko-omaisuusluokkien, eri instrumenttien ja eri varainhoitajien välillä.

Säästöpankkien Varainhoito ja Sp-Rahastoyhtiön korkotiimi onkin ollut erinomainen valinta. Säästöpankki Lyhytkorko -rahasto voitti juuri Lipper Fund Awards 2021 -palkinnon parhaana pohjoismaisena rahastona lyhyiden korkorahastojen sarjassa. Palkinto myönnettiin osoituksena rahaston erinomaisesta pitkänajan tuottokehityksestä.

Muut Säästöpankin korkorahastot, kuten valtionlainoihin sijoittava Säästöpankki Pitkäkorko ja paremmin luokiteltuihin ig-luokan yrityslainoihin sijoittava Säästöpankki Yrityslaina, ovat Säästöpankki Lyhytkorko -rahaston lisäksi tuottaneet maaliskuun loppuun mennessä vertailuindeksiään paremmin jokaisella vertailujaksolla viimeisen 12 kk:n aikana.

Myös Säästöpankkien Varainhoidon allokaationäkemys eri korko-omaisuusluokkien välillä on viimeisen vuoden aikana ollut varsin onnistunutta.  Muuttuvissa markkinatilanteissa oikeiden korkoluokkien yli- ja alipainottaminen on tuonut asiakkaillemme erityisesti suhteellista hyötyä vertailuindeksiin nähden, myös absoluuttista tuottoa. Korkosijoittajamme ovatkin olleet tyytyväisiä valintoihimme ja näkemykseemme. 

Vahvaa osaamista Säästöpankkien Varainhoidossa

Nämä onnistumiset osoittavat, että korko-osaamisemme on vahvaa. Olemme jo pitkään panostaneet riippumattomaan analyysiin, vahvaan osaamiseen ja vastuullisuuden esiin nostamiseen. Korkotiimi on rakentunut viimeisen 10 vuoden aikana. Siinä on mukana alkuperäistä osaamista ja vahvaa sitoutumista taloon ja korkomarkkinaan. Se on myös uudistunut eläköitymisen ja kasvun myötä. Tiimi tekee tiivistä yhteistyötä niin osaketiimin kanssa yhtiö- ja markkina-analyysin osalta kuin myös varainhoidon asiakkuuksien kanssa. Tämä pitkäjänteinen työ on tuonut hyvää tulosta asiakkaillemme. 

Osana Säästöpankkiryhmää, Säästöpankkien Varainhoito on tuttu kumppani monille pankeille. Olemme vuosien ajan tehneet yhteistyötä pankkien kanssa pankkisektorin sääntelyn, raportoinnin ja pankkien korkopainotteisten sijoitussalkkujen erityistarpeiden kanssa. Tämä on osaltaan tehnyt meistä vahvan asiantuntijan korkomarkkinassa ja korkopainotteisissa salkuissa.   

Varainhoitajan vinkit onnistumiseen

Korkosijoittajallakin voi siis olla onnistumisia nykyisessä markkinaympäristössä, kun:

  • Valitset oikean korko-omaisuusluokan.
  • Valitset oikeat tuotteet.
  • Valitset oikean kumppanin korkosijoitusten hoitoon. 


Kiinnostuitko sijoittamisesta korkomarkkinoille? Ole meihin yhteydessä, niin kartoitetaan tilanteesi ja lähdetään tuumasta toimeen.

Miia Antin, toimii varainhoitajana instituutiotiimissä Sp-Rahastoyhtiössä, joka on osa Säästöpankkiryhmää. Vapaa-ajalla hänet todennäköisesti löytää ulkoilemassa Aulangon kentillä tai metsissä. 

Kirjoituksen sisältöä ei pidä ymmärtää sijoitussuosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi. Mikään tässä kirjoituksessa esitetty ei ole sitova tarjous ostaa tai myydä sijoitusrahasto-osuuksia tai muita arvopapereita eikä kehotus ryhtyä muuhun sijoitustoimintaan. Sijoittaja tekee jokaisen sijoituspäätöksensä itsenäisesti ja omalla vastuullaan.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
Sp-Rahastoyhtiö

Ajankohtaista