Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj on julkistanut puolivuosikatsauksen ajalta 1.1.-30.6.2016

"Säästöpankkien Keskuspankin liiketoiminta laajentui suunnitelmien mukaisesti katsauskauden aikana. Jälleenrahoituksen pääpainopiste on ollut Säästöpankkien yhteenliittymään kuuluvien pankkien sekä katsauskaudella toimintansa käynnistäneen Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:n jälleenrahoituksen varmistamisessa. Katsauskaudella Säästöpankkien Keskuspankki on laskenut liikkeeseen Irlannin arvopaperipörssiin listatun Euro Medium Term Note (EMTN) – ohjelman alla yhteensä 450 miljoonan euron arvosta kaksivuotisia vakuudettomia seniorimuotoisia joukkovelkakirjoja. Lisäksi ohjelmasta on laskettu liikkeelle 170 miljoonan euron arvosta private placement -lainoja.

Toukokuussa 2016 Standard & Poor´s Rating Services (S&P) vahvisti Säästöpankkien Keskuspankin luottoluokituksen pysyvän luokassa 'BBB+'. Lyhytaikainen luottoluokitus pysyi tasolla ('A-2'). Näkymät ovat vakaat.

Muiden liiketoiminta-alueiden osalta ei katsauskaudella tapahtunut merkittäviä muutoksia, maksujenvälitystoiminta jatkui suunnitelmien mukaisesti ja vuoden 2015 lopussa aloitettu yhteenliittymäpankkien maksukorttien liikkeeseenlaskutoiminta on myös käynnistynyt ennakoidusti.

Katsauskauden liikevoitto oli 1,2 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma oli katsauskauden päättyessä 2,2 miljardia euroa kasvaneen jälleenrahoitustoiminnan vuoksi."

Kirsi Autiosalo, toimitusjohtaja

 

Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj:n puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2016 verkkojulkaisuna.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kirsi Autiosalo

Puh. +358 20 703 2451

kirsi.autiosalo@saastopankki.fi

Julkaistu
Tyyppi
Pörssitiedote
Julkaisija

Ajankohtaista