Vahinkovakuutukset

Hanki vakuutukset verkkopalvelusta tarpeesi mukaan helposti ja nopeasti. Säästöpankin asiakkaana saat niistä -20 % koodilla S10P Säästöpankin vakuutusten verkkokaupassa. Vakuutukset myöntää kumppanimme Suomen Vahinkovakuutus Oy.

Säästöpankin asiakas nukkuu yönsä hyvin.

Mitkä vakuutukset oikeasti tarvitset? 

Jos sopivan vakuutuspaketin löytäminen tuntuu vaikealta, ei hätää. Autamme sinua valitsemaan juuri oikeat vakuutukset neljän kysymyksen avulla. 

1. Millainen on elämäntilanteesi?

Omia vakuutustarpeita kannattaa lähteä kartoittamaan kaivamalla esiin kynä ja paperia. Ensin kirjaat ylös keskeiset huomiot elämäntilanteestasi: keitä kotitalouteesi kuuluu, millaista omaisuutta on tullut hankittua ja millainen elämäntyylisi yleisesti on. 

Vastauksistasi näet näppärästi, minkä tyyppisille vakuutuksille voi olla tarvetta. Jos perheeseesi kuuluu esimerkiksi lapsia, voi kotivakuutus irtaimistoturvalla olla hyödyllisempi kuin aikuistaloudessa, jossa mobiililaitteita ei käsitellä liukkain sormin. Jos taas matkustelet usein, on jatkuva matkavakuutus sinulle luultavasti edullisin vaihtoehto. Upouuden auton omistajana haluat luultavasti sille mahdollisimman laajan kaskovakuutuksen, ja niin edelleen. 

2. Millaisia vakuutuksia on pakko hankkia? 

Pakollisia vahinkovakuutuksia on oikeastaan vain yksi: liikennevakuutus. Lain mukaan se on hankittava aina, jos omistat liikenteessä käytettävän moottoriajoneuvon. Sen sijaan esimerkiksi ajoneuvon kaskovakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, jonka voit hankkia silloin, kun haluat turvata vahinkojen varalta myös oman ajoneuvosi. Vapaaehtoisten vakuutusten hankkiminen onkin suositeltavaa, mutta lakisääteistä pakkoa siihen ei ole.

3. Millaisia vapaaehtoisia vakuutuksia tarvitset?

Lähes jokainen haluaa turvata itsensä tai omaisuutensa vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Se, millaisia vakuutuksia juuri sinä tarvitset, riippuu siis elämäntilanteestasi ja tarpeistasi. 

Hyödyllinen lähestymistapa vakuutustarpeiden kartoittamiseen ovat riskiskenaariot. Voit pohtia, miten selviäisit esimerkiksi taloudellisista menetyksistä, jos kotisi palaisi tai autosi päätyisi itse aiheuttamassasi kolarissa romuttamolle?  Entä jos kaadut liukkaalla kelillä ja murrat kätesi, kuinka nopeasti haluat hoitoon ja minne? Jos riskien ottaminen ei ole sinulle mielekästä, kannattaa valita vakuutusturva sen mukaisesti. 

Loppupeleissä säästäminen vakuutusturvasta voi tulla jopa kalliimmaksi kuin hyvän vakuutuksen hankkiminen. Pelkän hinnan tuijottamisen sijasta kannattaakin perehtyä vakuutuksen sisältämiin turviin ja maksaa vain parhaasta hinta-laatusuhteesta.  

4. Kaipaatko asiantuntijan apua?

Oikean vakuutusturvan määrittäminen on järkevää, sillä samalla, kun voit säästää rahaa, turvaat elämäsi tärkeimmät kulmakivet. 
Aika ajoin kannattaa keskustella vakuutuksistasi asiantuntijan kanssa, jotta tarpeesi vastaavat vakuutuksiasi ja toisaalta maksat vain siitä, mitä oikeasti tarvitset. Esimerkiksi Säästöpankin vakuutuksissa me autamme mieluusti oikean vakuutusturvan löytämisessä. Löydät yhteystietomme Säästöpankin vakuutusten verkkosivulta. 

Lisäksi Säästöpankin asiakkaana saat -20 % Säästöpankin vakuutusten vapaaehtoisista vakuutuksista.* Ota alennus käyttöön Säästöpankin vakuutusten nettikaupassa koodilla S10P.

*Alennus 1. vuoden vakuutusmaksuista. Alennuksen voi hyödyntää vapaaehtoisiin, uusii vakuutuksiin. Etu ei koske liikennevakuutusta, määräaikaista matkavakuutusta tai jo alkaneita vakuutussopimuksia.