Bostadslån

Vill du ha ett helt eget hem? Det bästa bolånet är säkert, rätt dimensionerat och flexibelt i dina olika livssituationer. Ansök om lån på nätet – du kan be om en låneoffert också utan nätbankskoder. Be om en låneoffert i dig så är du beredd när du vill köpa en bostad!

check

Du kan ansöka om lån direkt på nätet, också utan nätbankskoder.

check

Hos oss får du hjälp med allt som hör till byte av bostad, genom vår partner Sb-Hem också med fastighetsförmedling.

check

Du kan få amorteringsfrihet på bostadslånet när du behöver det. Fråga också om amorteringsfria år och en förlängning av lånetiden.

Förnuftigt planerat, flexibelt och säkert i olika skeden av livet – ett sådant bostadslån vill vi erbjuda dig. Du kan boka en tid till vår expert för låneförhandlingar eller fylla i en låneansökan direkt på vår webbplats. 

Varför ska du ta bolån i Sparbanken?

  • Helhet. Bolånet är en del av ditt liv under hela den tid du betalar av på lånet. Därför är det viktigt att lånet har planerats vettigt och att det inte belastar din ekonomi för mycket. Tillsammans bygger vi en finansieringslösning som passar just din livssituation.
  • Flexibilitet. Tvättmaskinen pajar, vindrutan spricker eller överraskande läkarbesök – saker och ting händer. Amorteringsfria månader i lånebetalningen är helt okej. Vid behov diskuterar vi gärna också fria år eller en förlängning av lånetiden. Du kan också ta ett återbetalningsskydd på ditt bolån, med det kan du skydda dig i fall av t.ex. arbetslöshet eller sjukdom.
  • Säkerhet. Du kan skydda ditt lån mot räntehöjning. Fast ränta betyder att du för lånet kommer överens om en period med fast ränta, då räntan på lånet hålls oförändrad i till exempel 3, 5 eller 10 år oberoende av marknadsräntornas fluktuationer. För att skydda återbetalningen av lånet och din ekonomi kan du välja också Låneskydd

Skaffa ett lånelöfte i förväg – det binder dig inte till något

Den bostad som passar dina behov perfekt är det ofta också någon annan som vill ha. Fyll i en bolåneansökan på nätet i god tid så kommer du igång med bolånet. Vi träffar dig gärna också ansikte mot ansikte så kan vi diskutera dina bostasärenden. Lämna en kontaktbegäran så återkommer vi snarast.

Ett lånelöfte är bara en offert så du har ännu inte förbundit dig att ta lånet. När du har ett lånelöfte klart kan du ge en offert på bostaden också snabbt – och få den bostad du fastnat för.

Bolåneräknaren visar hur stort lån du behöver

Hur stort lån du behöver beror på priset på den bostad du tänkt köpa och på hur mycket egna besparingar och placeringar du kan använda till att betala bostaden. På det totala lånebeloppet inverkar också lånetiden och hur mycket du kan amortera på lånet varje månad. Du kan uppskatta hur stort bolån du behöver med låneräknaren som finns i övre kanten av sidan – samtidigt kan du fylla i också en låneansökan.

Bolån för upp till 25 år

För att få lån måste du ha betalningsförmåga och också säkerheter, av vilka den bostad du köper är den primära. Tilläggssäkerheter kan vara t.ex. egna besparingar, en bostad, värdepapper eller en borgen som någon annan person ställer. Du kan också söka statsborgen för ditt bolån.

Har du ett BSP-konto? Läs mera om BSP-lån

Att BSP-spara är en bra kanal till att köpa ett eget hem. BSP-kontot är avsett för 15–39-åringar som planerar att köpa sin första bostad. När du har sparat minst 10 procent av bostadens pris och de övriga BSP-villkoren uppfylls kan du få ett bolån i Sparbanken för den återstående delen. BSP-lånets ränta är förmånligare än en vanlig bolåneränta och du får statens räntestöd för de 10 första låneåren. Läs mera om BSP-lån här.

Sb-Hems fastighetsmäklare säljer ditt hem – eller hjälper dig att hitta ett nytt

Letar du fortfarande efter den rätta? Vår riksomfattande partner Sb-Hems fastighetsmäklare hjälper dig att hitta ett nytt hem eller att sälja din nuvarande bostad. Lämna en kontaktbegäran till Sb-Hems fastighetsmäklare.

...

Bolåneräntan

Ta reda på kostnaderna för lånet

Amortera bolån 

Du kan skydda ditt lån mot höjda räntor

Amorteringsfrihet kan sökas direkt på nätet

Låneskydd hjälper dig att betala lånet i överraskande situationer

Finansiering för projekten i ditt liv

Bostadslån

Drömmer du om ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Testa också vår låneräknare för att närmare utreda ditt lånebehov.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Konsumtionskredit

Köpa bil, renovera hemma, åka på semester … en konsumtionskredit hjälper dig med livets små och lite större anskaffningar.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Hemflex

Med hjälp av Hemflex kan du använda den förmögenhet som är bunden till din bostad för att genomföra dina drömmar och planer.

Lån till placeringsbostad

Kan bostadsinvestering vara någonting för dig? En bostad är ett långvarigt investeringsobjekt som ger möjlighet till hyresinkomst, värdestegring och skatteplanering.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...