Så här stajlar du snabbt din bostad i försäljningsskick

Ska du sälja din bostad? Lönar det sig att renovera? Och ska man städa också skåpen? Här några tips från Sb-Hems fastighetsmäklare hur du enkelt kan göra din bostad mera lockande för köparen  – och till och med få ett bättre pris för ditt gamla hem!

Sääspankin vinkit asunnon myyntiin

1. Glöm stora renoveringar innan du säljer bostaden.

Det lönar sig inte att låta göra stora badrums- eller köksrenoveringar innan man sätter bostaden till försäljning. Köparna uppskattar en nyrenoverad bostad men inte så mycket att de skulle vara beredda att betala för det så mycket att det täcker renoveringskostnaderna.

2. Reparera små fel.

Detaljerna spelar en roll. Små brister i bostaden stör inte boendet men de kan bli och spöka i köparens huvud. Se alltså till att alla golvlister är på plats, byt ut trasiga vägguttag och tapeter innan du sätter bostaden till försäljning.

3. Städa undan onödiga saker före bostadsvisningen. 

Högar med saker i bostaden ger köparen ett slarvigt intryck av bostaden. Röj undan allt onödigt och låt bara några få väl övervägda föremål stå framme för att skapa stämning.

4. Normal städning räcker.

Överdrivet skurande av bostaden är i allmänhet inte värt mödan. Det allmänna intrycket avgör. Fönstren behöver alltså inte vara helt spegelblanka och ordningen i klädskåpet behöver inte vara perfekt.

5. Arrangera möblerna, det ger en känsla utrymme.

Köparna uppskattar att bostaden ger ett öppet och rymligt intryck. Ett soffhörn som gör att en dörr inte kan öppnas helt kanske inte stör dig men det kan påverka köparens bild. Öka känslan av utrymme genom att föra undan eller arrangera om möblerna.

6. Låt inte husdjuren synas.

Husdjuren, deras matkoppar och toaletter ska inte synas under visningarna. Dina husdjur må vara hur söta som helst men det inte sagt att köparen gillar dem.

7. Ge en egen nyckel till fastighetsmäklaren.

Säljaren ska aldrig själv vara på plats under visningarna. Förbered dig på att sälja din bostad genom att ge en egen nyckel till fastighetsmäklaren. Det gör det enklare att ordna bostadsvisningar.

 

Har du tänkt sälja din bostad? Ta hjälp av proffsen hos Sp-Hem.

Intressant just nu