Mot en mer ansvarsfull morgondag med hjälp av incitamentsystem

Vad har fotboll, incitamentsystem och ansvarsfull affärsverksamhet gemensamt? Detta funderar portföljförvaltare Lassi Kallio vid Sparbankernas Kapitalförvaltning över i sin artikel.

Sp-Fondbolag - Lassi Kallio

Läget i kvartsfinalen mellan Ghana och Uruguay i fotbolls-VM 2010 är 1–1. Under de sista minuterna av tilläggstiden får Ghanas Dominic Adiyah bollen och nickar den mot Uruguays mål. Bollen ser ut att segla in i mål utan att någon kan göra något åt saken. Men Uruguays anfallare Luis Suarez gör en räddning med händerna på mållinjen. För detta tilldelas Suarez rött kort och domaren utdömer en straffspark till Ghana. Asamoah Gyan skjuter straffen i ribban. Matchen går till förlängning och till slut vinner Uruguay matchen efter straffsparksläggning.

Suarex visste att han handlade i strid med reglerna och också väldigt osportsligt i situationen. Vad fick Suarez att göra det han gjorde? Svaret är ett dåligt planerat incitamentsystem. Vi människor gör det som vi blir belönade för. Enbart rädslan för bestraffning eliminerar inte oönskat beteende, om den belöning som står till buds är tillräckligt attraktiv. Suarez visste att han skulle bli avstängd från både en eventuell semifinal och final, men om Uruguay vann båda matcherna skulle han ändå bli världsmästare.

”Visa mig ett incitamentsystem så berättar jag slutresultatet för dig.”

Så konstaterade Warren Buffetts trogne vän Charlie Munger. Jag anser att han inte kunde ha mer rätt. Genom historien har positiv förstärkning och belöning för önskat beteende använts inom djurträning. Tänk till exempel på hundar som arbetar inom tullen. De nosar inte fram förbjudna ämnen i resgods för att de har en inre glöd att göra det. De nosar för att de vet att de får en belöning för det. Varför inte använda samma metod på människor?

Traditionellt har företagsledningens incitamentsystem varit förknippad med kursutvecklingen för bolagets aktier. Om tidsspannet är för kort, kan detta ha lett till kortsiktiga lösningar av företagsledningen, vilka visserligen höjer aktiekursen på kort sikt men kan vara rentav skadliga för företaget på lång sikt. Ett sådan incitament kan också driva ledningen till onödig risktagning.

Mot en mer ansvarsfull morgondag med hjälp av belöning

Eftersom vi människor gör det som vi blir belönade för, varför skulle vi inte då ställa upp mål som vi vill att ska nås för företagsledningen? I dag talas det mycket om ansvarsfullt placerande och det görs också i stor omfattning på ett praktiskt plan. En stor del av placeringstillgångarna kanaliseras numera till ansvarsfullt skötta strategier. En metod för att åstadkomma konkreta åtgärder är att kräva att företagen ser över sina incitamentsystem så att de styr affärsverksamheten i en ansvarsfull riktning. Om vi vill att företaget ska minska sitt klimatavtryck, bör vi belöna ledningen om detta uppnås. Om vi vill att företaget ska vara en ansvarsfull arbetsgivare, bör vi definiera ledningens mål i enlighet med det. 

Lagar och förordningar utgör en bakre gräns för de värsta överdrifterna. Jag tror dock att vi når bättre resultat med hjälp av positiv förstärkning. Jag har inte kommit på hur detta skulle lyckas bäst på fotbollsplanen, men i samhället och inom företagsverksamheten är möjligheterna enorma. Uruguay, som spelade utan Suarez, förlorade semifinalen mot Nederländerna och i slutändan vann det skönspelande Spanien VM-titeln. Till slut vann idrotten och rättvisan.

 

Läs också: 

Placerare – vänd blicken mot små bolag
Distansarbete har kommit för att stanna – hur ser portföljförvaltarens distansarbetsdag ut?


Lassi Kallio
är portföljförvaltare vid Sparbankernas Kapitalförvaltning och ansvarar för blandfonder och externa fondval. När han inte arbetar med portföljförvaltning kan han ofta ses på en fotbollsplan som tränare för juniorfotbollsspelare.
 
Vi kan erbjuda dig verktyg för att bli förmögen, oberoende av om du är nybörjare eller en erfaren placerare.

Läs även om våra framgångsrika fonder. Sparbanken Kortränta är Nordens bästa räntefond – Lipper Fund Awards 2021. I mars 2021 rankade analysbolaget Morningstar Finlands bästa Finlands-aktier. Fonden Sparbanken Småföretag var bland de tre bästa i serien finländska aktier i Awards-nomineringarna. År 2019 utsåg Citywire Nordic Awards Sparbankernas Kapitalförvaltning som bästa fondhus i serien Finlands-aktier. 


När du vill börja spara lämna en kontaktförfrågan eller boka tid.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
Sp-Fondbolag
...