Efterfrågan på förnyelse av affärsverksamheten – nästan 1 000 SME-företagare deltog i Tahdo uudistua-programmet

Programmet Tahdo uudistua hjälper och stöder små och medelstora företag att upprätthålla sin förmåga till förnyelse. Nästan tusen företagare intresserade av förnyelse har deltagit i programmet och över 94 procent av dem rekommenderar det. Året kulminerar i Tahdo uudistua-festivalen, som samlar hundratals SME-företagare och experter i samma virtuella utrymme.

Det första Tahdo uudistua-startevenemanget i Kuopio. Bild: Marko Paakkanen

Tahdo uudistua-programmet genomförs i samarbete med Sparbanken, LokalTapiola, arbetspensionsbolaget Elo, Sitra, Innovestor samt tiotals regionala partner. Programmets mål är att erbjuda ny energi för företagandet, verktyg för förnyelse och möjlighet att nätverka med andra företagare och experter. Evenemang har ordnats under våren 2020 både via nätet och live, och de har samlat nästan tusen små och medelstora företagare kring temat företagsförnyelse. I programmet har ingått expertföreläsningar, företagarpaneler och workshops.

”Programmet slog huvudet på spiken. Evenemang för att stöda företagare ordnades på nio orter och över 94 procent av dem som deltog rekommenderar programmet till andra företagare. Workshopparna fick utmärkt feedback av företagarna och evenemangen gav företagarna nya samarbetsmöjligheter”, sammanfattar direktör Kari Suutari, som ansvarar för företagskunderna hos huvudsamarbetspartnern Sparbanksgruppen.

Förnyelsetemat blev synnerligen aktuellt under den gångna våren, när företagens förmåga att förnya sig och klara av osäkerhet testades hårt. Tahdo uudistua-programmet baserar sig på viljan av erbjuda företagarna hjälp med utmaningarna i att förnya affärsverksamheten.

Tahdo uudistua-året kulminerar i en festival som ordnas virtuellt

Tahdo uudistua-festivalen den 27 augusti 2020 samlar hundratals små och medelstora företag och experter till ett virtuellt evenemang. Evenemanget är inte ett vanligt webbinarium, utan alla har tillgång till en webbplattform, som ger deltagaren möjlighet att själv välja de programpunkter som intresserar. Man växlar mellan utrymmen genom att klicka med musen – precis som om man skulle gå mellan scenerna på mässcentrum. Programmet innehåller bland annat företagets förnyelseberättelser (Pentisol Oy, Foodin/Rawmance Oy, Fiksu Ruoka Oy och containerrestaurangen Morton), ekonomiska utsikter ur företagarens perspektiv och distansledarskap samt ensamföretagaren och utbildaren Jari Parantainens föreläsning om produktifiering. Hela programmet finns på Tahdo uudistua-webbplatsen: www.tahdouudistua.fi

Tahdo uudistua-programmet ordnades i år för första gången. Målet med programmet är att även i fortsättningen inspirera företagen att förnya sin affärsverksamhet och ge ny energi för företagandet med hjälp av verktyg, nätverk och inspirerande evenemang.


Mer information:

Kari Suutari, Sparbanken, kari.suutari@saastopankki.fi, tfn 044 207 1905
Susanne Forsberg, Innovestor, susanne.forsberg@innovestor.fi, tfn 050 576 0851
Oona Paasolainen, LokalTapiola, oona.paasolainen@lahitapiola.fi, tfn 040 187 2201
Joni Tikkanen, Elo, joni.tikkanen@elo.fi, tfn 040 838 0822

 

Sparbanksgruppen främjar individens och samhällets ekonomiska välstånd. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

LokalTapiola-gruppen är en koncern som ägs av sina kunder och som betjänar privatkunder, lantbruk, företagare, företag och sammanslutningar. Till LokalTapiolas produkter och tjänster hör omfattande skade-, liv- och pensionsförsäkringar samt tjänster inom placering och finansiering. Vi är också proffs inom riskhantering för företag och personalens välbefinnande i arbetet. Vi har nästan 1,6 miljoner ägarkunder. LokalTapiola håller på att förnya sig från ett traditionellt försäkringsbolag till ett livstrygghetsbolag. Livstrygghet innebär att vi erbjuder våra kunder heltäckande och proaktiva tjänster inom hälsa, trygghet och ekonomi.

Vi är Elo, ett finländskt arbetspensionsförsäkringsbolag. Vi ser till att våra kunder får de pensioner de förtjänar. Vi hjälper våra kundföretag att lyckas och svara på utmaningarna i det föränderliga arbetslivet. Vi tror att kunnig och motiverad personal är ett livsvillkor och en förutsättning för framgång för varje organisation. Vart tredje finländskt företag och över 40 procent av företagarna har valt Elo som sin arbetspensionspartner.

Innovestor är en nordisk kapitalplanerare för det tidiga skedet, som aktivt erbjuder direkta kassaplaceringsmöjligheter och bygger upp tillväxtprogram. Vi förvaltar nordens största privata portfölj av tillväxtföretag och har placerat sammanlagt omkring 130 miljoner euro tillsammans med över 500 medplacerare. Varje år ansöker omkring 1 500 tillväxtföretag till våra tillväxtprogram. För dessa företag ordnar vi fler än 200 evenemang tillsammans med våra drygt 250 samarbetspartner. Vår mission är att skapa den bästa möjliga grunden för tillväxt.

Skriven
Typ
Nyhet

Intressant just nu