Sparbank samarbetspartner med VM i innebandy år 2020

Sparbanken samarbetar med VM i innebandy för herrar år 2020. Innebandy är Finlands snabbast växande lagidrott och mästerskapet ordnas i Helsingfors i december 2020.

Salibandy MM2020
I VM år 2020 är Finland ute efter ett historiskt tredje raka världsmästerskap. På bilden firas guldet i Prag i december 2018. Bild: Salibandyliitto

VM kommer att vara det största internationella toppidrottsevenemanget i Finland år 2020. I mästerskapet deltar 16 innebandyländer och åskådarmålet är att överskrida 100 000 åskådare. Finland är i VM 2020 ute efter ett historiskt tredje raka världsmästerskap. Tävlingarnas tema är ”More – Mera” och målet att ordna alla tiders tävlingar.

Med hjälp av tävlingarna vill man också främja mindre bemedlade barns fritidssysselsättningar och öka motionen bland arbetstagare. Mästerskapen bedriver ett nära samarbete bl.a. med föreningen Hope.

”Partnerskapet med världsmästerskapet ger oss en ypperlig möjlighet att vara med i ett värdebaserat projekt. Sparbanksgruppens uppgift har varit densamma redan i nästan 200 år. Enligt Sparbankstanken främjar Sparbanken kundernas ekonomiska välstånd och vi delar ut en del av våra vinstmedel till lokala aktörer. Under årtiondena har vi stött bland annat barnfamiljer, underlättat vardagen för åldringar och främjat barns och ungas hobbyverksamhet” säger Sparbanksgruppens marknadsförings- och kommunikationsdirektör Laine Spellman och fortsätter:

”Också i sparbankerna är intresset för innebandy stort. Nästa årliga innebandyturnering #SPSÄBÄ2019 för sparbanksfolket ordnas i slutet av mars i Åbo.”

MM2020 finns på addressen www.wfchelsinki2020.fi.

Läs mera (på finska): Salibandyn MM-kotikisoille vahva kumppaniryhmä (Salibandy.fi 6.2.2019)

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare
Sparbanksforbundet anl

Intressant just nu