Sparbanksgruppen och Kyndryl-Samlink inleder samarbete

Sparbanksgruppen och Kyndryl-Samlink har kommit överens om ett nytt samarbetsprojekt. För Kyndryl-Samlink är det sjuåriga serviceavtalet en del av satsningen på den finska marknaden inom olika områden i IT-tjänster och digital transformation.

Sparbank

”Våra förväntningar på Samlinks nya ägare Kyndryl är höga. Det är särskilt viktigt för oss att säkerställa kontinuiteten i våra IT-tjänster och vi förväntar oss också nya, mer flexibla möjligheter att genomföra utvecklingsprojekt. Det är fortfarande oerhört viktigt för oss att bygga en effektiv och pålitlig grund som möter behoven i vår affärsverksamhet och som skapar kapacitet att bygga och producera en digital bank på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt”, kommenterar Sparbanksgruppens verkställande direktör Tomi Närhinen.

”Den nya flexibla partnerskapsmodellens centrala betydelse är att säkerställa kontinuiteten i tjänsterna och hjälpa Sparbanksgruppen på den digitala resan”, säger Anil Joshi, Finlands landsdirektör på Kyndryl. ”Vi vill vara en pålitlig partner för våra kunder inom det breda utbudet av IT-tjänster. Vi satsar särskilt på teknik och tjänster som förbättrar kundnöjdheten och kvaliteten på våra kunders produkter och tjänster. Detta beror naturligtvis på målet att öka kundernas omsättning och rörelseresultat. Utvecklingen av nya produkter för våra kunders branscher är också starkt med i bilden.”

Banker och finansiering är ett bra exempel på en affärsverksamhetsbransch som digitaliseringen ändrar snabbt. Fintech-aktörer har infört nya tillvägagångssätt till fältet, men få av dessa företag kan nå djupet av bankernas personliga serviceförmåga och kundinteraktion.

I det nya gemensamma projektet mellan Sparbanksgruppen och Kyndryl-Samlink ligger fokus på utveckling av digital serviceförmåga och gradvis modernisering av bankens IT-miljöer. Det gemensamma valet är att framskrida smart på den digitala resan via delprojekt, inte genom att på en gång försöka uppnå en gigantisk övergripande transformation.

Programvaruinfrastrukturerna inom bankbranschen är komplexa och pålitlig samverkan mellan systemen är avgörande. Under de senaste åren har många aktörer inom branschen funnit det praktiskt taget omöjligt att genomföra gigantiska reformprojekt av engångskaraktär.

Kyndryl vet att små, bestämda framsteg vanligtvis är ett mycket mer förnuftigt alternativ när det gäller genomförbarhet och skapar högre mervärde för slutkunderna snabbare.

”Den rådande uppfattningen inom branschen är att digitaliseringen måste genomföras i lämpliga steg”, säger Arto Sorvoja (Senior Partner), projektansvarig direktör på Kyndryl. ”Men vi måste gå vidare eftersom underhållet för många system blivit eftersatt. Vi hjälper våra kunder genom att genomföra den digitala övergången på ett kostnadseffektivt sätt och med hjälp av befintliga system, vilket ger goda upplevelser för slutkunderna.”

Den gemensamma kompetensen hos Kyndryl och Samlink inom finanssektorn och IT-system i världsklass har tagits emot väl av företagets kunder och intressentgrupper. Kyndryls utökade teknik- och partnerportfölj, djupa kompetens inom olika industribranscher och växande grupp av experter har noterats.

”Samlink integreras utmärkt med Kyndryl-familjen”, säger Sorvoja. ”I och med företagsförvärvet har vi förvärvat kompetens av hög kvalitet, och den kulturella kompatibiliteten är god. Tillsammans bygger vi en organisation som fokuserar på det väsentliga och där experterna har det bra.”

”Tillsammans kan vi som stöd och utvecklingspartner erbjuda våra kunder bästa möjliga IT-tjänster.”

Mer information:
Tomi Närhinen
Sparbanksgruppen, verkställande direktör
tomi.narhinen@saastopankki.fi
+358 40 724 3896 

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Skriven
Typ

Nyhet

Utgivare

Intressant just nu