Virve Valonen har utsetts till ansvarsdirektör i Sparbanksgruppen

Virve Valonen.

Virve Valonen, 38, har utsetts till ansvarsdirektör i Sparbanksgruppen. Valonen är till sin utbildning diplomingenjör och har dessutom studerat ansvarsrelaterade ämnen i ETH Zürich i Schweiz. Valonen har verkat i Sparbanksgruppen sedan 2021.

”Ansvarstagande är en del av den nuvarande och framtida konkurrenskraften. Intressentgruppernas, såsom kundernas och arbetstagarnas förväntningar och behov i anslutning till ansvarstagande har ökat. Också investerare, ESG-utvärderare och kreditvärderare ställer krav i ansvars- och ESG-frågor. Den ökande regleringen och megatrenderna, såsom klimatförändringen och de mål som hänför sig till den, påskyndar också utvecklingen av hållbar finansiering”, kommenterar Valonen sin utnämning.

Virve Valonen har tidigare arbetat med uppgifter som gäller ansvarstagande samt utveckling av affärsverksamheten och koncepten bland annat i Sparbanksgruppen, Aktia, Valio, Technopol och Pöyry.

”I Sparbanksgruppen uppskattar jag särskilt det människonära och sakkunniga tillvägagångssättet där kunden står i centrum. Dessutom är människor i Sparbanksgruppens kultur genuint intresserade av ansvarstagande, och nu vill man i allt större utsträckning integrera ansvarstagandet i all verksamhet”.

Virve Valonen inleder sitt uppdrag 1.9.2022.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu