Talousvinkit lomalaiselle

Pitkät vapaat edessä, mitä kannattaa huomioida talouden näkökulmasta? Lomalla saa ja pitääkin nautiskella. Tämän takia omaa taloutta ja rahankäyttöä kannattaa suunnitella jo ennen lomakauden alkamista, niin voit ottaa sitten vapaiden alkaessa rennommin. Tässä avuksesi muistilista raha-asioista, jotka kannattaa laittaa kuntoon ennen lomille suuntaamista.

Keltamekkoinen nainen istuu mukavassa aurinkotuolissahuolettomana. Hän on laittanut talousasiansa kuntoon Säästöpankissa.

1. Käteistä kaupan kassalta

Säästöpankkiryhmään kuuluvien Säästöpankkien asiakkaana voit nostaa korttiostosten yhteydessä käteistä kaikkien K-ruokakauppojen kassoilta sekä R-kioskeilta ja Neste K -liikenneasemilta ympäri Suomen. Visa Debit- tai Electron-kortilla maksettassa voit nostaa kassalta rahaa aina 200 euroon asti. Nostolle ei ole määritelty alarajaa.

2. Talleta liika käteinen tilillesi automaatilla 

Mikäli käteistä on lompakossa liikaakin, Säästöpankkien asiakkaana voit tehdä käteistalletuksia konttorin aukioloajoista riippumatta. Tämä onnistuu TalletusOtto-automaatin avulla: sillä voi tallettaa euroseteleitä ja kolikot senttejä myöten korttiin liitetylle tilille. Lisäksi se tarjoaa myös Ottopisteiltä tutut peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat. Reissun päällä on myös turvallisempaa, jos lompakossa ei liikaa käteistä rahaa. 

 

 

3. Mobiilipankki ja Säästöpankki Tunnistus –sovellus mukana lomalla


Säästöpankin mobiilipankilla pankkiasiat hoituvat näppärästi myös tien päällä, mökillä ja ulkomailla. Mobiilisovelluksella voit helposti tarkistaa ilman turvalukua, paljonko saldoa on jäljellä ja kuinka paljon visa-laskua on kertynyt. Tarvittaessa voit siirtää rahaa säästötililtä käyttötilillesi. Muista pakata turvalukulista lomalle mukaan maksuja ja tilisiirtoja varten. Tarkista myös, että turvalukuja on tarpeeksi jäljellä. 

 

Kun lataat Säästöpankki Tunnistuksen, voit tunnistautua täysin mobiilisti, ilman paperista avaintunnuskorttiasi. Säästöpankki Tunnistus toimii niin verkko- ja mobiilipankkiin kirjautumisessa, maksujen vahvistamisessa sekä julkisen sektorin asiointipalveluissa tunnistautumisessa. Se toimii kaikissa samoissa tilanteissa kuin perinteinen pankkitunnusten avaintunnuskorttikin, helposti ja turvallisesti. Sovelluksen ansioista sinun ei tarvitse stressata lomalla tunnusten mukanaolosta.

 

4. Ota Säästöpankin Visa-kortti matkakumppaniksi


Säästöpankin 
korteilla maksat kätevästi ostoksesi ja nostat rahaa automaateista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kortti on usein tarpeen jo ennen matkalle lähtöä. Esimerkiksi hotellit ja autovuokraamot vaativat varauksen yhteydessä kortin numeroa, vaikka veloitus tehdään vasta paikan päällä. Kortti on myös tarpeen, kun varaat matkoja ja etsit edullisia tarjouksia verkossa.

 

Visa-kortin maksuvapailla kuukausilla voit hankkia myös vipuvaraa lomailuun. Sovithan maksuvapaista ennakkoon oman pankkisi kanssa.

 

5. Kerrytä Finnair Plus-palkintopisteitä

 

Jos sinulla on Säästöpankin Visa Gold, voit kerätä Finnair Plus -palkintopisteitä kortin Credit-ominaisuudella tekemistäsi ostoista ja nostoista. Jokaisesta Säästöpankin Visa Goldin Credit-puolella käyttämästä eurosta ansaitset yhden Finnair Plus –palkintopisteen. Voit hyödyntää pisteitä esimerkiksi suunnitellessasi ensi talven tai seuraavaa reissuasi – pisteistä saat rahanarvoista etua.

 

6. Vaihda ajoissa matkavaluuttaa


Pieni käteiskassa on hyödyllinen varata mukaan jo kotona ennen lähtöpäivää. Käteisvaroja on hyvä olla etenkin, jos olet suuntaamassa ulkomaille.

 

7. Näppärä e-lasku


E-lasku on kätevin tapa hoitaa laskujen maksu loman aikana. Kun muutat paperilaskut e-laskuiksi jo ennen lomaasi, laskut tulevat suoraan verkkopankkiin. Laskut voi laittaa veloittumaan automaattisesti tililtä tai voit käydä hyväksymässä ne esimerkiksi Sp-Mobiilin kautta. Mobiilisovelluksessa kannattaa kytkeä päälle push-viestitoiminto, joka lähettää ilmoituksen saapuneesta e-laskusta puhelimeen.

 

8. Turvaa lomasi matkavakuutuksella


Ulkomailla sattuva tapaturma tai sairastuminen on aina ikävä tilanne. Säästöpankin Vakuutusten matkavakuutus antaa turvaa yllättävien vahinkojen varalle ja varmistaa laadukkaan hoidon jo matkan aikana. Voit hankkia matkavakuutuksen ennen matkaasi näppärästi suoraan 
netistä. Matkatavarat vakuutat joko matkatavaravakuutuksella tai kotivakuutuksen kautta. Visa Gold -korttiasiakkaana sinulla on aina voimassa LähiTapiolan ryhmämatkavakuutus.

 

9. Muista turvata tunnusluvut


Muista reissussakin pitää aina korttisi ja sen tunnusluku erillään toisistaan. Kun kirjoitat tunnuslukuasi, suojaa näppäimistö vaikka kädelläsi niin, ettei ulkopuolinen pääse näkemään sitä. Muistathan myös, että pankkisi ei koskaan kysy tunnuksiasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa. Jos kortin tai verkkopankin tunnuksesi katoaa, soita heti omaan säästöpankkiisi (pankin aukioloaikana) tai sulkupalveluun (24 h/vrk), puhelin Suomessa: 020 333 ja ulkomailta: +358 20 333. Lue vinkkimme turvalliseen pankkiasiointiin. 

 

10. Säästä & suunnittele


Kun sinulle on kertynyt säästöjä ja pidät oman taloutesi tasapainossa myös loman aikana, onnistuvat lomareissut helpommin myös jatkossa. Meillä voit säästää itsellesi parhaiten sopivalla tavalla, vaikka pieniä summia kerrallaan.
Varaa aika ja katsotaan, mikä säästämismuoto sopii sinulle parhaiten. Mahdollistetaan yhdessä taloudellisesti onnistunut kesä myös ensi vuonna.

 

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! 

Kategoriat

Ajankohtaista