Talousvinkit lomalaiselle

Pitkät vapaat edessä, mitä kannattaa huomioida talouden näkökulmasta? Lomalla saa ja pitääkin nautiskella. Tämän takia omaa taloutta ja rahankäyttöä kannattaa suunnitella jo ennen lomakauden alkamista, niin voit ottaa sitten vapaiden alkaessa rennommin. Tässä avuksesi muistilista raha-asioista, jotka kannattaa laittaa kuntoon ennen lomille suuntaamista.

Säästöpankin brändikuva.

1. Käteistä kaupan kassalta

Säästöpankkiryhmään kuuluvien Säästöpankkien asiakkaana voit nostaa korttiostosten yhteydessä käteistä K-ruokakauppojen kassoilta sekä R-kioskeilta ympäri Suomen. Visa Debit- tai Visa Debit Online -kortilla maksaessa voit nostaa kassalta rahaa aina 200 euroon asti, nostolle ei ole määritelty alarajaa. Voit nostaa käteistä myös korttisi Credit-puolelta, tällöin veloitamme nostosta hinnaston mukaisen maksun. Lue lisää.

2. Vaihda ajoissa matkavaluuttaa

Pieni käteiskassa on hyödyllinen varata mukaan jo kotona ennen lähtöpäivää. Käteisvaroja on hyvä olla etenkin, jos olet suuntaamassa ulkomaille.

3. Talleta liika käteinen tilillesi automaatilla

Mikäli käteistä on lompakossa liikaakin, voit tehdä käteistalletuksia konttorin aukioloajoista riippumatta. Tämä onnistuu TalletusOtto-automaatilla: voit tallettaa euroseteleitä ja kolikoita senttejä myöten korttiin liitetylle tilille. Lisäksi TalletusOtto tarjoaa myös Ottopisteiltä tutut peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat. Ajantasaiset tiedot automaateista: otto.fi/missa-talletus/.

4. Säästöpankki Mobiili ja Tunnistus –sovellukset mukana lomalla

Säästöpankin Mobiili -sovelluksella pankkiasiat hoituvat näppärästi myös tien päällä, mökillä sekä ulkomailla. Säästöpankki Mobiililla voit helposti ja nopeasti tarkistaa tilisi saldon ja tarvittaessa siirtää rahaa tiliesi välillä. Näet myös luottokortin saldon reaaliaikaisesti. Mobiilipankissa hoidat laajasti myös muita toimintoja – jos esimerkiksi korttisi katoaa, voit sulkea sen mobiilissa tilapäisesti tai pysyvästi. Tai jos olet unohtanut korttisi PIN-koodin, voit tarkistaa sen kätevästi mobiilipankistasi.

Käyttääksesi Säästöpankki Mobiilia tarvitset Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen. Kun lataat tunnistussovelluksen, voit tunnistautua palveluihin turvallisesti ja täysin mobiilisti. Säästöpankki Mobiiliin ja verkkopankkiin kirjautumisen lisäksi, voit hyödyntää tunnistussovellusta myös muihin tunnistautumista vaativiin asiointipalveluihin, kuten Kelaan tai Omakantaan.

Kun otat käyttöösi kätevät mobiilisovelluksemme, kulkee pankki aina mukanasi.

5. Pidä mielessä: huijarit eivät lomaile

Muista, että erilaisia kalasteluhuijauksia tapahtuu koko ajan, eivätkä huijarit lomaile kesälläkään. Muista reissussakin pitää aina korttisi ja sen tunnusluku erillään toisistaan. Kun kirjoitat tunnuslukuasi, suojaa näppäimistö vaikka kädelläsi niin, ettei ulkopuolinen pääse näkemään sitä. Jos olet unohtanut korttisi PIN-koodin, voit tarkistaa sen maksutta Säästöpankki Mobiili -sovelluksesta tai verkkopankista.

Muistathan myös, että pankki tai viranomaiset eivät koskaan kysy tunnuksiasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa. Jos korttisi tai verkkopankin tunnuksesi katoavat, soita heti sulkupalveluun (24 h/vrk), puhelin Suomessa: 020 333 ja ulkomailta: +358 20 333.

Lue vinkit turvalliseen asiointiin.

6. Säästöpankin Visa-kortti matkakumppaniksi

Säästöpankin korteilla maksat kätevästi ostoksesi ja nostat rahaa automaateista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kortti on usein tarpeen jo ennen matkalle lähtöä. Esimerkiksi hotellit ja autovuokraamot vaativat varauksen yhteydessä kortin numeroa, vaikka veloitus tehdään vasta paikan päällä. Kortti on myös tarpeen, kun varaat matkoja ja etsit edullisia tarjouksia verkossa.

Luottokortti on tavallista pankkikorttia turvallisempi vaihtoehto verkko-ostoksiin, sillä saat kuluttajansuojalain tuoman lisäturvan ongelmatilanteiden varalle. Visa-kortin maksuvapailla kuukausilla voit myös hankkia myös vipuvaraa lomailuun. Lue lisää luottokortin eduista.

Tiesithän, että kaikki Säästöpankin kortit ovat liitettävissä mobiilimaksamisen palveluihin eli voit huoletta jättää kortin kotiin lyhyillä reissuilla ja maksaa mobiilisti. Mobiilimaksaminen yleistyy vauhdilla ja voit maksaa lähimaksulla miljoonissa paikoissa ympäri maailmaa – kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

7. Turvaa lomasi Säästöpankin Visa Gold -kortilla

Ulkomailla sattuva tapaturma tai sairastuminen on aina ikävä tilanne. Visa Gold -kortin rahanarvoisiin etuihin sisältyy monipuolinen matkavakuutus, joka turvaa matkaasi niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Matkavakuutukseen sisältyy matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus ja nyt myös vuokra-auton omavastuuturva. Lue lisää Visa Gold -kortin eduista.

8. Näppärä e-lasku

E-lasku on kätevin tapa hoitaa laskujen maksu loman aikana. Kun muutat paperilaskut e-laskuiksi jo ennen lomaasi, laskut tulevat suoraan verkkopankkiisi. Laskut voi valita veloittumaan automaattisesti tililtä tai ne voi käydä hyväksymässä esimerkiksi Säästöpankki Mobiilin kautta. Vinkki: kytke päälle Push-viestitoiminto, joka lähettää ilmoituksen saapuneesta e-laskusta puhelimeesi.

9. Säästä & suunnittele

Kun sinulle on kertynyt säästöjä ja pidät oman taloutesi tasapainossa myös loman aikana, onnistuvat lomareissut helpommin myös jatkossa. Meillä voit säästää itsellesi parhaiten sopivalla tavalla, vaikka pieniä summia kerrallaan. Varaa aika ja katsotaan, mikä säästämismuoto sopii sinulle parhaiten. Mahdollistetaan yhdessä taloudellisesti onnistunut kesä myös ensi vuonna.

Vinkki! Chatbot-Miljo on apunasi arjen ja loman käänteissä 24/7. Miljo vastaa kysymyksiisi ja auttaa tarvittaessa eteenpäin verkkosivuillamme, verkkopankissa, sekä Säästöpankki Mobiilissa: Yhteys > Chat.

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa!

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista