Talousvinkit lomalaiselle

Pitkät vapaat edessä, mitä kannattaa huomioida talouden näkökulmasta? Lomalla saa ja pitääkin nautiskella. Tämän takia omaa taloutta ja rahankäyttöä kannattaa suunnitella jo ennen lomakauden alkamista, niin voit ottaa sitten vapaiden alkaessa rennommin. Tässä avuksesi muistilista raha-asioista, jotka kannattaa laittaa kuntoon ennen lomille suuntaamista.

Keltamekkoinen nainen istuu mukavassa aurinkotuolissahuolettomana. Hän on laittanut talousasiansa kuntoon Säästöpankissa.

1. Käteistä kaupan kassalta

Säästöpankkiryhmään kuuluvien Säästöpankkien asiakkaana voit nostaa korttiostosten yhteydessä käteistä kaikkien K-ruokakauppojen kassoilta sekä R-kioskeilta ympäri Suomen. Visa Debit- tai Visa Debit Online -kortilla maksettassa voit nostaa kassalta rahaa aina 200 euroon asti. Nostolle ei ole määritelty alarajaa. Voit nostaa käteistä myös korttisi Credit-puolelta, tällöin veloitamme nostosta hinnaston mukaisen maksun.

2. Talleta liika käteinen tilillesi automaatilla 

Mikäli käteistä on lompakossa liikaakin, Säästöpankkien asiakkaana voit tehdä käteistalletuksia konttorin aukioloajoista riippumatta. Tämä onnistuu TalletusOtto-automaatin avulla: sillä voi tallettaa euroseteleitä ja kolikot senttejä myöten korttiin liitetylle tilille. Lisäksi se tarjoaa myös Ottopisteiltä tutut peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat. Reissun päällä on myös turvallisempaa, jos lompakossa ei liikaa käteistä rahaa. 

 

 

3. Mobiilipankki ja Säästöpankki Tunnistus –sovellus mukana lomalla


Säästöpankin mobiilipankilla pankkiasiat hoituvat näppärästi myös tien päällä, mökillä ja ulkomailla. Mobiilisovelluksella voit helposti ja nopeasti tarkistaa vaikkapa tilisi saldon tai kuinka paljon luottolaskua on kertynyt. Tarvittaessa voit siirtää rahaa säästötililtä käyttötilillesi. Mobiilipankissa hoidat laajasti myös muita toimintoja – jos esimerkiksi korttisi katoaa, voit sulkea sen mobiilissa tilapäisesti tai pysyvästi. Tai jos olet unohtanut korttisi PIN-koodin, voit tarkistaa sen kätevästi mobiilipankista.

 

Käyttääksesi mobiilipankkia tarvitset Säästöpankki Tunnistus -sovelluksen. Kun lataat Säästöpankki Tunnistuksen, voit tunnistautua palveluihin turvallisesti ja täysin mobiilisti. Säästöpankki Tunnistus toimii niin mobiili- ja verkkopankkiin kirjautumisessa kuin muihinkin tunnistautumista vaativiin asiointipalveluihin, kuten Kelaan tai Omakantaan, tunnistaumisessa.

 

Kun otat käyttöösi kätevät mobiilisovelluksemme, kulkee pankki aina mukanasi, eikä sinun tarvitse stressata lomalla tunnusten mukanaolosta.

 

4. Turvaa lomasi matkavakuutuksella

 

Ulkomailla sattuva tapaturma tai sairastuminen on aina ikävä tilanne. Säästöpankin Vakuutusten matkavakuutus antaa turvaa yllättävien vahinkojen varalle ja varmistaa laadukkaan hoidon jo matkan aikana. Voit hankkia matkavakuutuksen ennen matkaasi näppärästi suoraan netistä. Matkatavarat vakuutat joko matkatavaravakuutuksella tai kotivakuutuksen kautta. Visa Gold -korttiasiakkaana sinulla on aina voimassa LähiTapiolan ryhmämatkavakuutus.

 

5. Huijarit eivät lomaile

 

Muista, että erilaisia kalasteluhuijauksia tapahtuu koko ajan, eivätkä huijarit lomaile kesälläkään. Lue vinkit turvalliseen asiointiin.

 

6. Muista turvata tunnusluvut

 

Muista reissussakin pitää aina korttisi ja sen tunnusluku erillään toisistaan. Kun kirjoitat tunnuslukuasi, suojaa näppäimistö vaikka kädelläsi niin, ettei ulkopuolinen pääse näkemään sitä. Muistathan myös, että pankkisi ei koskaan kysy tunnuksiasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa. Jos kortin tai verkkopankin tunnuksesi katoaa, soita heti omaan säästöpankkiisi (pankin aukioloaikana) tai sulkupalveluun (24 h/vrk), puhelin Suomessa: 020 333 ja ulkomailta: +358 20 333. Jos olet unohtanut korttisi PIN-koodin, voit tarkistaa sen maksutta mobiili- tai verkkopankista. Lue vinkkimme turvalliseen pankkiasiointiin.

 

7. Ota Säästöpankin Visa-kortti matkakumppaniksi

 

Säästöpankin korteilla maksat kätevästi ostoksesi ja nostat rahaa automaateista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kortti on usein tarpeen jo ennen matkalle lähtöä. Esimerkiksi hotellit ja autovuokraamot vaativat varauksen yhteydessä kortin numeroa, vaikka veloitus tehdään vasta paikan päällä. Kortti on myös tarpeen, kun varaat matkoja ja etsit edullisia tarjouksia verkossa.

 

Visa-kortin maksuvapailla kuukausilla voit hankkia myös vipuvaraa lomailuun. Sovithan maksuvapaista ennakkoon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

8. Vaihda ajoissa matkavaluuttaa


Pieni käteiskassa on hyödyllinen varata mukaan jo kotona ennen lähtöpäivää. Käteisvaroja on hyvä olla etenkin, jos olet suuntaamassa ulkomaille.

 

9. Näppärä e-lasku


E-lasku on kätevin tapa hoitaa laskujen maksu loman aikana. Kun muutat paperilaskut e-laskuiksi jo ennen lomaasi, laskut tulevat suoraan verkkopankkiin. Laskut voi laittaa veloittumaan automaattisesti tililtä tai voit käydä hyväksymässä ne esimerkiksi Sp-Mobiilin kautta. Mobiilisovelluksessa kannattaa kytkeä päälle push-viestitoiminto, joka lähettää ilmoituksen saapuneesta e-laskusta puhelimeen.

  

10. Säästä & suunnittele


Kun sinulle on kertynyt säästöjä ja pidät oman taloutesi tasapainossa myös loman aikana, onnistuvat lomareissut helpommin myös jatkossa. Meillä voit säästää itsellesi parhaiten sopivalla tavalla, vaikka pieniä summia kerrallaan.
Varaa aika ja katsotaan, mikä säästämismuoto sopii sinulle parhaiten. Mahdollistetaan yhdessä taloudellisesti onnistunut kesä myös ensi vuonna.

 

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! 

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista