Jungle Juice Bar -yrittäjä Noora Fagerström: yrittäjän pitää uskoa itseensä

Noora Fagerstöm perusti suositun Jungle Juice Barin yhdessä miehensä kanssa. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen mehu- ja smoothiebaari. ”Yrittäjänä koen, että kovaa työntekemistä arvostetaan ihan eri tavalla ja pääsen itse vaikuttamaan asioihin paremmin”, Noora kertoo.

Noora Fagerström perusti miehensä kanssa Suomen ensimmäisen mehu- ja smoothiebaarin, Jungle Juice Barin.

Noora nimeää yritystoiminnan mieleenpainuvimmaksi hetkeksi yrityksen avaamispäivän yleisölle:
– Kun avasimme ensimmäisen Jungle Juice Bar -toimipisteen, asiakkaita oli ensimmäisenä päivänä niin paljon, että tavarat loppuivat kesken. Oli mahtavaa huomata, että ihmiset oikeasti tykkäävät tästä meidän jutustamme!, Noora kertoo hymyillen.

Mikä sai Nooran lähtemään yrittäjäksi? Entä millaisia vinkkejä hänellä on muille yrityksen perustamista suunnitteleville? Tämä haastattelu on osa haastattelusarjaamme, jossa kysymme yrittäjien ajatuksia yrittäjyydestä.   

– Noora Fagerström, miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

Olen pienestä pitäen tiennyt, että minusta tulee yrittäjä – yrittäjyys taitaa olla geeneissäni. Olen aina ollut kova tekemään töitä. Esimerkiksi opiskeluaikana minulla oli parhaimmillaan neljä työpaikkaa samaan aikaan. Kun toimin yrittäjänä, koen, että kovaa työntekemistä arvostetaan ihan eri tavalla.

– Millaisia ominaisuuksia yrittäjä tarvitsee?

Kaikille tuntemilleni yrittäjille on yhteistä tahto menestyä omassa jutussaan. Tahdolla on todella suuri merkitys: jos uskot itseesi ja yritykseesi, sinulla on paremmat mahdollisuudet onnistua – niin on käynyt meidänkin yrityksen kanssa. Lisäksi yrittämisessä tarvitaan päättäväisyyttä ja innostuneisuutta.

– Mitä olet oppinut yrittäjänä?

Vastoinkäymisistä oppii aina. Olemme mieheni kanssa kovia innostumaan ja kun yrityksen alussa ensimmäinen toimipiste lähti hyvin käyntiin, tahdoimme heti laajentaa toimintaa nopeasti ja avata lisää mehu- ja smoothiebaareja. Mutta kaikki ei mennytkään niin hyvin kuin olimme laskeneet ja siitä seurasi rahojen tilapäinen loppuminen. Siitä selvittiin kyllä, mutta opimme, että yrittämiseen tarvitaan malttia ja omaa innostustaan pitää tarvittaessa osata hillitä.

– Mikä on parasta yrittäjänä olemisessa? Entä hurjinta?

Yrittämisessä on paljon hyviä puolia, esimerkiksi vapaus tehdä päätöksiä ja vaikuttaa. Yrittäjänä pääsen näkemään työni tulokset koko ajan ja tiedän aina, missä mennään. Olen todella kunnianhimoinen. Yrittäjänä voin jatkuvasti kehittyä niin ihmisenä kuin myös kehittää yritystäni.

Hurjin asia on vastuu kaikesta: yrittäjänä en voi koskaan nostaa käsiäni pystyyn ja sanoa, että en hoida tätä. Kaikki on aina pakko selvittää ja tietää. Se luo välillä aika kovia paineita ja on pakko tehdä pitkiä päiviä.

– Millaisia tavoitteita Jungle Juice Barilla on?

Rima kannattaa asettaa korkealle – jos et tavoittele, että voit olla jossain paras, voi lopputuloksesta tulla laimea. Jo yrityksen perustamisesta lähtien laitoimme tavoitteeksi, että brändimme pitää olla paras maultaan, ulkonäöltään ja houkuttelevuudeltaan. Aluksi tähtäsimme siihen, että meistä tulee Suomen paras. Seuraavana tavoitteenamme on tulla Euroopan parhaaksi mehubaariksi.

– Millaisia vinkkejä sinulla on yrittäjäksi aikoville?

Älä pelkää epäonnistumista. Jos pelaat sopivankokoisilla ja hallituilla riskeillä, epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Jos et ota riskejä, et voi myöskään saavuttaa mitään.

Usko itseesi ja omaan tekemiseesi. Aivot ovat helposti ohjattavissasi: kun uskot itseesi ja päätät onnistua, niin onnistumisesta tulee todennäköisempää.

Älä yritä tehdä kaikkea itse. Esimerkiksi brändin rakentamiseen kannattaa ottaa mukaan sopiva kumppani. Jos teet itse kaiken logon suunnittelusta lähtien, niin lopputuloksesta ei välttämättä tule paras mahdollinen.  

Määrittele tavoitteet. Voit aloittaa hyvinkin pienestä: tee tavoitteita ja katso, miten ne onnistuvat. Onnistumiset antavat valtavasti itseluottamusta ja ne kasvattavat myös tahdonvoimaa, jota yrittämisessä tarvitaan.

 

Tahdotko yritykselle sparraavan pankkikumppanin? Ota yhteyttä. Yritysasiakkaidemme tyytyväisyys on alan huippuluokkaa. (EPSI Rating 9/2019).

 

Tässä artikkelisarjassa haastatellaan yrittäjiä, suomalaisen arjen sankareita. Lue muut sarjan haastattelut:

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen: koskaan ei voi olla 100-prosenttisen varma 

Spelttiviljelijä Simo Larmo Birkkalan tilalta: olen kasvanut yrittäjyyteen lapsesta saakka

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen: yrityksen perustaminen ei pelottanut

Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahti: pelko on menestymisen este 

Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista