Ryhmäeläkevakuutus osaksi työntekijän palkitsemista

Viime vuosina monissa suomalaisyrityksissä on alettu pohtia entistä enemmän, miten sitouttaa, palkita ja motivoida yritykselle arvokkaita työntekijöitä. Erilaisia palkitsemisvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla liikuntaseteleistä puhtaaseen rahapalkkioon. Sopivaa tapaa mietittäessä on hyvä huomioida, miten ratkaisu samanaikaisesti tukisi yrityksen liiketoimintoja ja kannustaisi työntekijää. Ryhmäeläkevakuutus on oiva tapa sitouttaa ja palkita yrityksen avaintekijöitä, itse yrittäjää unohtamatta.

Nainen ja kaksi miestä keskustelevat ajankohtaisista asioista. He ovat Säästöpankkiryhmän tyytyväisiä ja näkemyksellisiä työntekijöitä.

Säästöpankkiiri Markus Vitikalla on finanssialalta yli 30 vuoden kokemus ja vahva ryhmäeläkevakuutuksen asiantuntemus.

– Näinä aikoina hyvien työntekijöiden merkitys korostuu ja liiketoiminnalle tärkeistä asiantuntijoista kannattaa pitää kiinni. Työvoimapula tietyillä aloilla on tätä päivää, eikä esimerkiksi rahalla palkitseminen ole ainoa tai yrityksen kannalta paras vaihtoehto. Kun yritys säästää työntekijänsä puolesta eläkepäiviä varten, se palkitsee ja samalla sitouttaa tekijää yritykseen, Vitikka kertoo.

Entä millaisia muita hyötyjä ryhmäeläkevakuutuksesta on yritykselle itselleen, avaintyöntekijän sitouttamisen lisäksi?

– Ryhmäeläkevakuutus on yritykselle kustannustehokas. Maksut ovat kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia ja niistä säästyy palkan sivukulut. Yritys siis maksaa veroja vähemmän, ja valittu summa siirtyy täysimääräisenä vakuutukseen. Ryhmäeläkevakuutus ei ole pelkästään työntekijöille suunnattu, vaan myös toimitusjohtaja ja yrityksessä työskentelevät omistajat voidaan vakuuttaa, Vitikka valaisee.

Turvaa tähän hetkeen ja tulevaisuuteen 

Ryhmäeläkevakuutus antaa turvaa myös työkyvyn menetykseen. Työkyvyttömyyseläkkeelle maassamme jää vuosittain arviolta 20 000 ihmistä.

– Jos vakuutettu tulee pysyvästi työkyvyttömäksi ja joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle, maksetaan sen hetkiset eläkesäästöt vakuutetulle pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvauksena. Myös tämä on veroton korvaus ja hyvin merkittävä etu, Vitikka lisää.

Suomalaisten odotukset tulevan eläkkeen määrästä ovat suuremmat kuin eläke tämänhetkisten laskusäännösten mukaan tulee todellisuudessa olemaan. Ryhmäeläkevakuutus täydentää lakisääteistä eläketurvaa ja tuo mahdollisuuden eläkeiän aikaistamiseen.

– Nykyisen työeläkejärjestelmän mukaan ihmisten pitäisi pysyä töissä pitkään, jotta totuttuun tulotasoon verrattuna kohtuullisen eläketason voi saavuttaa. Säästöpankin Ryhmäeläkevakuutuksessa alin mahdollinen eläkeikä on 55 vuotta eli vakuutus mahdollistaa aikaisemman eläköitymisen. Vakuutusta voi myös hyödyntää osa-aikaeläkkeelle jääntiin, Vitikka pohtii.

Säästöpankin Ryhmäeläkevakuutus - monipuolisuutta ja joustoa

Säästöpankin Ryhmäeläkevakuutuksen sijoituskohteet ovat monipuolisia ja salkunhoitomme aktiivista. Valittavissa on eri omaisuusluokkiin kuuluvia sijoituskohteita, joita voi joustavasti vaihdella tavoitteiden ja markkinatilanteen mukaan. Tuottojen verotuksesta ei tarvitse huolehtia – sijoituksille muodostunutta arvonnousua tai korkoa ei veroteta kohteita vaihdettaessa.

Haluatko kuulla lisää Ryhmäeläkevakuutuksestamme? Varaa aika tai jätä meille yhteydenottopyyntö. Tutustu myös tuoteselosteeseen.

Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista