Omistajanvaihdos

Onnistunut omistajanvaihdos on mahdollisuus. Meiltä saat neuvot ja palvelut koko polulle.

Suvun miehet ovat kokoontuneet yhteiseen kuvaan. Mukana myös perheen koira.

Aloita valmistelut ajoissa

Omistajanvaihdos on luonnollinen osa yrityksen elinkaarta. Sen valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta vaihdos voidaan toteuttaa hallitusti. Muutaman vuoden puskuri auttaa varautumaan kaupanteon eri osa-alueisiin, kuten yrityksen arvon määrittämiseen, verotukseen ja eläkeasioihin.

Yrityksen omistaja voi vaihtua yrityskaupan, sukupolvenvaihdoksen tai muun omistusjärjestelyn myötä. Kaikissa niissä on omat erityispiirteensä. Esimerkiksi yrityskaupassa aikaa voi vaatia jo sopivan ostajan löytäminen, sukupolvenvaihdoksessa taas on syytä tuntea sen erilaiset toteutusvaihtoehdot. Säästöpankista ja sen asiantuntijaverkostoista saat neuvoja sekä myyjänä että ostajana prosessin eri vaiheisiin.

Rahoitusta kaupantekoon ja tuottoa myyntitulolle

Omistajanvaihdos voi tarkoittaa isoja kauppasummia tai muita taloudellisia panostuksia, joihin ei oma pääoma riitä. Silloin kannattaa hakea Säästöpankin yrityslainaa tai harkita hankintoihin leasing- tai osamaksurahoitusta. Tiivis yhteistyömme Finnveran kanssa mahdollistaa myös monet muut rahoitusvaihtoehdot.

Yrityskaupasta saadut myyntitulot voi laittaa tuottamaan lisää vaurautta. Säästöpankista löytyy myyjälle sekä ostajalle laaja valikoima sijoitusvaihtoehtoja sijoituksen kestosta ja riskinottokyvystä riippuen.

Säästöpankin asiantuntijoilta saat avun sujuvaan omistajanvaihdokseen. Ota yhteyttä.

Hyödyllistä tietoa omistajanvaihdoksesta löydät Yrittäjät-sivustolla.

Kategoriat
Yrittäjyys

Ajankohtaista