Luottamus Aito Säästöpankkiin toi pankille asiakkaita, lisäsi asiakasvaroja ja kasvatti asuntoluottokantaa

Asiakaspalvelun korkeaan laatuun panostavan Aito Säästöpankin osavuosikatsauksessa näkyy vahvasti asiakkaiden luottamus. Alkuvuoden aikana pankki sai 2 231 uutta asiakasta. Talletusten määrä kasvoi vuoden aikana 8,4 % ja oli kesäkuun lopussa 528,5 miljoonaa euroa. Asuntoluottokanta kasvoi ja panostus Sp-Koti -kiinteistönvälitykseen lisäsi asunnonvälittäjien, välitettävien kohteiden ja tehtyjen kauppojen lukumäärän moninkertaiseksi.

Pankkiliiketoiminta ilahduttavassa kasvussa

Talletusten määrä Aito Säästöpankissa kasvoi viimeisen 12 kuukauden aikana 8,4 % ja oli kesäkuun lopussa 528,5 miljoonaa euroa. Koko luotonanto sisältäen välitetyt luotot oli kesäkuun lopussa 729,3 miljoonaa euroa. Kasvua viimeisen 12 kuukauden aikana oli 14,9 %.

- Aito Säästöpankin perustehtävä on edistää asiakkaidensa taloudellista hyvinvointia ja olla lähellä asiakasta. Tässä tehtävässä olemme onnistuneet erinomaisesti. Minua ilahduttaa erityisesti se, että pankkiliiketoiminta ja asiakkaiden kanssa tehtävä toiminta on kasvanut ja jatkaa edelleen hyvää kasvua, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen toteaa.

Onnistuneet asiakaskohtaamiset heijastuivat positiivisesti asiakasvarojen ja luottokannan kasvuun. Asiakasvarat kasvoivat viimeisen 12 kuukauden aikana 10,4 % ja asuntoluottokanta 13,1 %. Tammi-kesäkuun aikana asuntoluottokannassa tapahtui kasvua 6 %.

- Luku on ilahduttava tilanteessa, jossa asuntolainakannan vuosikasvu on Suomen Pankin mukaan ollut jo pidempään lähellä kahta prosenttia. Asuntoluottojen kautta saamme paljon aktiivisessa elämänvaiheessa olevia asiakkaita, Ahonen sanoo.

Aito Säästöpankin tammi-kesäkuun 2018 liikevoitto 2,0 miljoonaa euroa jäi viimevuotisesta (4,6 miljoonaa euroa). Tätä selittävät digitaalisten palvelujen kehittämiskulut, sijoitussalkusta viime vuonna tehdyt tuloutukset, IFRS-kirjanpitojärjestelmään siirtymisestä aiheutuneet kirjauserot sekä kaikkea pankkitoimintaa koetteleva alhainen korkokate.

Mittavia panostuksia monipuolisiin palveluihin

Aito Säästöpankin 14 konttorin palveluverkosto on Pirkanmaan kattavin.

- Saamme paljon kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta ja se näkyy myös asiakasmäärämme kasvuna, Ahonen toteaa. – Paikalliselle palvelulle on jatkuvasti kysyntää. Esimerkiksi helmikuussa 2017 avatun Lempäälän konttorimme asiakkaat ovat löytäneet todella hyvin. Samoin viime vuonna perustettu henkilökohtaista palvelua pk-yrityksille tarjoava yritystiimi on osoittautunut palveluksi, jota yrittäjät arvostavat aidosti.

Kevään aikana pankissa on panostettu myös henkilökunnan sijoitusosaamiseen ja konttoreihin on nimitetty yhteensä kuusi sijoitusasiantuntijaa.

- Sijoittajien keskuudessa mielenkiintoa ovat herättäneet varsinkin Säästöpankin menestyneet rahastot ja varainhoitopalvelut, sillä Sp-Rahastoyhtiö palkittiin keväällä parhaana osakevarainhoitajana Morningstar Awardseissa, Ahonen iloitsee.

Vuoden 2018 ensimmäisen puolikkaan aikana Aito Säästöpankki teki mittavia panostuksia monipuolisten digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Käynnissä on ollut useita merkittäviä kehityshankkeita, joista osa jatkuu usean vuoden ajan.

- Haluamme palvella asiakkaitamme joustavasti heille parhaiten sopivissa kanavissa. Olemme kehittäneet esimerkiksi arkisin aamukahdeksasta iltakymmeneen avoinna olevaa puhelin- ja chat-palvelua ja tuoneet Säästöpankki Tunnistus -tunnuslukusovelluksen verkko- ja mobiilipankin käyttöä kätevöittämään. Parhaillaan pilotoimme verkkoneuvottelua, joka tulee asiakkaiden käyttöön syksyn aikana. Käynnistymässä on myös peruspankkijärjestelmän uudistustyö, Ahonen listaa kehityshankkeita. 

Asuntokauppa näkyy välitystoiminnan vireytenä ja asuntoluottokannan kasvuna

Myös Säästöpankkiryhmään kuuluva kiinteistönvälitysketju Sp-Koti on yltänyt alkuvuoden aikana huikeisiin kasvulukuihin Tampereen talousalueella.Asunnonvälittäjien määrä on noussut vuoden alusta alkaen kymmenestä yli kolmeenkymmeneen. Välitettäviä kohteita Tampereen alueella on tällä hetkellä lähes 450, kun vielä vuoden alussa kohteita oli noin sata. Aito Säästöpankin toimialueella toimii 5 yrittäjävetoista Sp-Koti-kiinteistönvälitysyritystä.

Sekä Sp-Koti että Aito Säästöpankki saavat koko ajan enenevissä määrin uusia asiakkaita asunnon ostotoimeksiantojen kautta.

- Ostotoimeksiannon Sp-Kodin kanssa tehneet etsivät yleensä tietyn kokoista ja hintaista asuntoa tietyltä alueelta; esimerkkinä perhe, joka kaipaa väljempiä neliöitä mutta ei halua muuttaa lasten koulun ja kavereiden vuoksi kauas tutusta naapurustosta. Välittäjämme etsivät aktiivisesti perheelle alueelta kotia, joka ei ehkä vielä ole edes ehtinyt julkiseen myyntiin. Kun kriteerit täyttävä koti löytyy, rahoitus uuden kodin ostoon hoituu vaivattomasti Säästöpankista, summaa Ahonen yhteistyön etuja.

 

LISÄTIEDOT: Aito Säästöpankki | toimitusjohtaja Pirkko Ahonen | puh. 050 407 0334 | @PankkiPirkko

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...