Huittisten Säästöpankki on yksi Suomen parhaista pankeista

Viime vuonna 140 vuotta täyttänyt Huittisten Säästöpankki onnistui tekemään juhlavuodestaan historian parhaan myös tuloksellisessa mielessä. Huittisten Säästöpankki ylsi Kauppalehden suuressa pankkivertailussa sijalle 12. Vertailussa oli mukana kaikkiaan 246 pankkia.

Kauppalehti (20.5.2018) vertaili pankkeja kasvun, kannattavuuden ja vakavaraisuuden mittareilla. Kaikkiaan 246 pankista parhaiden joukkoon ylsi satakuntalaisista pankeista Huittisten Säästöpankin lisäksi myös Säkylän Osuuspankki, joka löytyy sijalta 11. Kärkeä listalla pitää Kuntarahoitus Oyj, jonka asiakkaina ovat kunnat, kuntayhtymät ja yleishyödylliset asuntoyhteisöt. 

Huittisten Säästöpankin toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti näkee, että menestyminen pankkivertailussa kertoo sinnikkäästä työstä, oikeista valinnoista ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Kiitosta saavat myös uskolliset asiakkaat sekä koko Säästöpankkiryhmä. Ryhmän tilikauden voitto parani viime vuonna yli 25 %. 

-Suurin positiivisesti tulokseen vaikuttanut asia oli Huittisten Säästöpankin oma sijoitustoiminta. Pankki kirjasi sijoitusomaisuutensa myyntivoittoina hieman yli 3 miljoonaa euroa, Alarautalahti kertoo.

Menestyminen turvaa toiminnan kehittämisen

Huittisten Säästöpankki on omistajaton pankki, joten liikevoitto ei ole sille itseisarvo. Se kuitenkin turvaa toiminnan jatkuvuuden ja kehittymisen, kuten investoinnit digitaalisten palveluiden kehittämiseen. 

- Asiakkaat odottavat yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumatonta, hyvin toimivaa digitaalista asiointikokemusta, Alarautalahti toteaa.

Menestyminen mahdollistaa myös seutukunnan elinvoimaisuuden tukemisen muun muassa yrityksiä, maataloutta ja kotitalouksia rahoittamalla. 

Viisi palvelevaa konttoria 

Konttoreita Huittisten Säästöpankilla on viisi: Eura, Huittinen, Pori Kauppatori, Sastamala ja Säkylä. Taloudellisen menestymisen lisäksi Alarautalahti pitää vähintään yhtä tärkeänä menestymistä asiakastyytyväisyystutkimuksissa. Asiakkaiden tarpeita kuunnellaan ja palveluita kehitetään sen mukaan. Tämän päivän pankkiasiakas haluaa entistä joustavampaa ja vaivattomampaa asiointikokemusta.

-Olemme viime vuosina panostaneet voimakkaasti säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon palvelujen kehittämiseen. Tulokset ovat alkaneet näkyä: esimerkiksi rahastotutkimusyhtiö Morningstar palkitsi maaliskuussa Säästöpankkien omistaman Sp-Rahastoyhtiön Suomen parhaana osakevarainhoitajana. Palvelu, ammattitaito ja tavoitettavuus ovat kuitenkin edelleen ne kaikkein tärkeimmät asiat, kun pankkia valitaan, Alarautalahti painottaa. 

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti, puh. 044 5605 108, toivo.alarautalahti@saastopankki.fi

 
Huittisten Säästöpankki on Satakunnassa ja Lounais-Pirkanmaalla toimiva täyden palvelun paikallispankki, joka on osa valtakunnallista Säästöpankkiryhmää. Tarjoamme kaiken kattavat pankkipalvelut, myös lainopillisten asioiden, varainhoidon sekä yritys- ja maatalousasiakkaiden erikoisasiantuntijapalvelut, kaikissa viidessä konttorissamme. Työllistämme noin 60 henkilöä ja pankillamme on 24 000 asiakasta.
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista