Aito Säästöpankki opettaa taloustaitoja SASKY koulutuskuntayhtymän opiskelijoille

Aito Säästöpankki tarjoaa yhteistyössä SASKY koulutuskuntayhtymän (Saskyn) kanssa opiskelijoille Mun ekat eurot -talouskoulukokonaisuuden, jonka avulla opiskelijat saavat tuoretta ja konkreettista tietoa talousasioista. Kouluttajina toimivat Aito Säästöpankin asiantuntijat.

Tämän päivän nuorten rahankäytön arkea ovat maksukortit, lähimaksu, e-lasku ja erilaiset maksusovellukset. Käteinen taskun pohjalla on harvinainen poikkeus. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan jatkuvaa talousopetusta. Sekä nuoret että opettajat kaipaavatkin kouluihin lisää taloustaitojen opetusta ja hyviä oppimateriaaleja.

 

Yhteistyössä Saskykanssa Aito Säästöpankki tarjoaa koulutuskuntayhtymän oppilaitosten opiskelijoille Mun ekat eurot -talouskoulukokonaisuuden. Koulutuskiertue vierailee ensi kevään mittaan Saskyn toimipisteissä Sastamalassa, Tampereella, Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Kokemäellä ja Huittisissa.

 

– Hienoa, että meillä on mahdollisuus saada opiskelijoillemme aitoa ja käytännönläheistä taloustietoa Aito Säästöpankin kautta, kommentoi Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti. – Yhdessä pystymme innostamaan opiskelijoitamme taloustiedon osaamiseen pariin.

 

– Opiskelijat ovat fiksuja, hallitsevat monet talouden asiat hienosti ja haluavat oppia lisää. Nuoret vasta rakentavat omia toimintatapojaanYhteiskunnallisena vaikuttajana haluamme antaa oman panoksemme, jotta nuoret oppivat hoitamaan omat talousasiansa ja rakentamaan taloudellista tulevaisuuttaan tosiasioihin perustuen ja harkitusti, toteaa Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen

 

Nuoret käyttävät luontevasti digitaalisia pankkipalveluja ja omaksuvat nopeasti uudet palvelut ja käytännöt. Toisaalta he voivat olla alttiita tekemään hankintoja, jotka jälkikäteen osoittautuvat hintaviksi. Pikavipit, osamaksulla ostaminen ja kuukausittain veloitettavat palvelut voivat kerryttää nuoren talouden riskejä, ja nuorten maksuhäiriöistä ovat aiheellisesti huolissaan myös nuoret itse

 

– Palkat, maksut, lainat, säästäminen – ne ovat merkittäviä asioita, jotka vaikuttavat nuoren nykyarkeen ja pitkälle tulevaisuuteen. Kun talousasiat ovat hyvässä hoidossa, opiskelukin sujuu huolettomammin, Ahonen muistuttaa.

 

 

Lisätietoja: 

 

Antti Lahti | kuntayhtymäjohtaja | antti.lahti@sasky.fi  | 050 340 6221

 

Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | 050 407 0334 | @PankkiPirkko

 

 

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) toimii usean kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Sasky järjestää, ylläpitää ja kehittää ammatillista sekä yleissivistävää koulutusta yhteensä 14 eri oppilaitoksessa toiminta-alueellaan. Myös työelämän palvelu- ja kehittämistehtävät ovat osa Saskyn koulutustehtävää ja Saskylla onkin erittäin vahvat työelämäyhteydet.

 

Aito Säästöpankki on Säästöpankkiryhmään kuuluva paikallinen pankki. Tahdomme edistää asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia ja mahdollistaa heille paremman elämän. Palvelemme asiakkaitamme paikallisestija suurella sydämellä 15 kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa sekä kaikissa digitaalisissa kanavissa. saastopankki.fi/aito

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista