Heinäkuussa asuntokauppa kasvoi voimakkaasti pääkaupunkiseudulla

Asuntokauppoja tehtiin pääkaupunkiseudulla heinäkuussa merkittävästi viime vuotta enemmän. Espoossa vanhojen ja uusien asuntojen kauppamäärät kasvoivat peräti 17 %, Helsingissä 9 % ja Vantaalla 4 % vuoden takaiseen verrattuna. Asuntomarkkinoiden kesän vahva vire jatkuu yhä. Nooa Säästöpankissa lainahakemusten määrä on säilynyt korkeana, ja Sp-Kodissa kauppoja tehdään heinäkuun tahtiin.

Äiti, isä ja tytär ovat kaikki Säästöpankin tyytyväisiä asiakkaita. Heillä on suunnitelmat mietittyinä pitkälle tulevaisuuteen.

– Asuntokaupan kesäkuukausien positiivinen vire on jatkunut koko elokuun. Meille tulee lainahakemuksia kaikenkokoisiin asuntoihin ja kaikkialta pääkaupunkiseudulta, kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Espoon ja Helsingin lisäksi hakemuksia tulee runsaasti myös Vantaalta, jossa kauppojakin tehdään koko ajan viime vuotta enemmän. 

– Sp-Kodissa kauppoja on syntynyt elokuussa suurin piirtein samaan tahtiin kuin heinäkuussa, jolloin rikoimme kaikkien aikojen myynti- ja liikevaihtoennätyksemme. Ketjumme liikevaihto kasvoi heinäkuussa peräti 45 prosenttia viime vuodesta, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen

– Jo kesäkuussa pääkaupunkiseudulla kokonaiskauppamäärä kasvoi 6,2 prosenttia vuodentakaisesta, kun muualla Suomessa kasvua oli 4 prosenttia, Rantanen jatkaa. – Koronakevään rajusta pudotuksesta toipuminen on tapahtunut yllättävän nopeasti. Nyt näyttää siltä, että kokonaismarkkinassa asuntokauppoja tullaan loppuvuosi tekemään viime vuoden tahdissa.

– Minäkin olen syksyn suhteen luottavaisin mielin. Markkina näyttää positiiviselta ja kuluttajien luottamus hyvältä, komppaa Jäntti.

Erityisen hyvin kaupaksi käyvät nyt rivitalot ja omakotitalot

– Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla on nyt nähtävissä parikin uutta trendiä. Espoon ja erityisesti Länsimetron varrella olevat asuinalueet vetävät nyt asunnonostajia ja -vaihtajia erityisen voimakkaasti puoleensa. Lisäksi pientaloasumisen suosio on selvässä kasvussa. Vanhojen omakotitalojen myyntiajat ovat nopeutuneet ja hinnat nousseet pääkaupunkiseudulla. 

Tilastojen mukaan Espoossa heinäkuussa myytyjen omakotitalojen keskipinta-ala oli 141 m2 ja velaton keskihinta 490 770 euroa. Pääkaupunkiseudun vanhojen kerrostalojen myyntiajat ovat jonkin verran pidentyneet vuodentakaisesta. Niiden hinnat laskivat kesäkuusta vajaan prosentin, mutta tammi–heinäkuun ajanjaksolla nousua on ollut yli 4 prosenttia.

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja tai keskustella aiheesta kanssamme:

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista