Espoossa ja Vantaalla tehtiin elokuussa asuntokauppoja merkittävästi viime vuotta ja Helsinkiä enemmän

Espoo ja Vantaa ovat pääkaupunkiseudun ylivoimaisia voittajia elokuun asuntokauppatilastojen mukaan. Vantaalla vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat 9,5 % ja Espoossa 10,2 %. Helsingissä kauppoja tehtiin muun maan tahtiin eli 4,1 % vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa. Loppuvuoden aikana Espoon ja Vantaan hyvä markkinavire saattaa vielä jopa kiihtyä.

Juhli onnistumisia ja ole ylpeä itsestäsi! Sinimekkoinen nainen tuulettaa, sillä asiat sujuvat hänen suunnitelmiensa mukaan.

Hintaseurantapalvelun (HSP) tuoreet tilastot vahvistavat, että pientaloasumisen suosio on vahvassa kasvussa pääkaupunkiseudulla. Espoossa omakotitalokauppa kasvoi elokuussa peräti 38,1 %. Myös omakotitalojen keskihinta on noussut Espoossa 13,7 % vuoden takaisesta, 566 868 euroon. Tammi–elokuun aikana omakotitalojen hintataso on vahvistunut noin 9 %.

Helsingissä omakotitaloja myytiin elokuussa yhtä monta kuin vuosi sitten, mutta hinnoissa on tapahtunut nousua 20 %. Omakotitalon keskihinta oli elokuussa 521 000 euroa. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa laski 6,8 %, kun taas vanhoja rivitaloasuntoja myytiin 20,8 % enemmän kuin vuosi sitten. Myös Espoossa kaikkein parhaiten kaupaksi ovat käyneet rivitaloasunnot.

Vantaan asuntomarkkinoilla tapahtui selvä käänne positiiviseen suuntaan elokuussa, jolloin vanhoja asuntoja myytiin 9,5 % enemmän kuin vuosi sitten. Kun otetaan huomioon koko kulunut vuosi, kauppamäärät ovat laskeneet Vantaalla 3,4 % ja Helsingissä 4,3 %. Espoo on selvinnyt kevätkuukausien kauppamäärien romahduksesta naapureitaan ja muuta maata paremmin. Kauppamäärissä kuljetaan viime vuoden tahdissa.

– HSP:n tuoreet luvut kertovat, että Espoossa ja Vantaalla kauppa käy erinomaisesti, Helsingin kustannuksella, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Helsingissä on tällä hetkellä hiljaisempaa, ehkä vähän yllättäenkin. Kokonaismarkkina on viime vuodesta jäljessä –4,2 %, ja Helsinki –4,1 %.

Markkina voi jopa kiihtyä loppuvuotta kohti

– Sp-Kodille elokuu oli erinomainen kuukausi. Teimme kauppoja 5,9 % enemmän kuin vuosi sitten, Rantanen jatkaa. – Syyskuu ei ole näyttänyt meillä hiljenemisen merkkejä. Uusista myytävistä kohteista on koko ajan pulaa.

– Myös meillä lainahakemusten määrä on säilynyt korkeana, ja kauppojakin tehdään koko ajan, toteaa Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Pidän hyvinkin mahdollisena, että syksyn aikana pääkaupunkiseudun asuntomarkkina voi jopa kiihtyä hetkellisesti. Olemmehan aikaisemminkin nähneet, että talouden huonot uutiset voivat kiihdyttää asuntokauppaa.

 

Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta lisää:

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista