Myyntiin tulleet Airbnb-asunnot ovat vilkastuttaneet sijoitusasuntomarkkinoita pääkaupunkiseudulla

Monet asuntosijoittajat ovat koronapandemian seurauksena laittaneet myyntiin asuntojaan, joita on vuokrattu Airbnbn:n kautta pääasiassa ulkomaalaisille matkailijoille. Sijoitusasuntomarkkinat ovat vilkastuneet selvästi pääkaupunkiseudulla kesän aikana. Sijoittajia kiinnostavat erityisesti Helsingin keskusta-alueilla ja Länsimetron varrella sijaitsevat yksiöt ja kaksiot. Myös ensiasunnon ostajat ja opiskelijaboksia jälkikasvulleen etsivät vanhemmat ovat nyt aktiivisesti liikkeellä.

Nuori mies katsoo luottavaisesti tulevaan korkea kirjapino käsissään. Opintolainan hän on saanut Säästöpankista.

– Korona on muuttanut sijoitusasuntomarkkinoita pääkaupunkiseudulla, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Alle 200 000 euron yksiöitä ja kaksioita on tullut myyntiin Helsingissä enemmän, myös kaikkein halutuimmilta asuinalueilta, esimerkiksi Kalliosta. Kauppamäärät ovat kasvaneet ja asuntojen hinnat nousseet selvästi muuta maata enemmän. 

–  Monet sijoittajat ovat kesän aikana laittaneet myyntiin Airbnb-asuntojaan, joita eivät ole saaneet vuokrattua moneen kuukauteen koronapandemian matkustusrajoitusten ja ulkomaalaisten turistivirran puuttumisen vuoksi, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Tarjolla on nyt poikkeuksellisen paljon hyviä sijoituskohteita sekä vanhoille että uusille asuntosijoittajille. 

– Nooa Säästöpankissa asuntomarkkinoiden tämänhetkinen buusti näkyy lainahakemusten ja toteutuneiden asuntokauppojen kasvaneissa määrissä, Jäntti jatkaa. – Myös tietyt alueet erottuvat selvästi. Keskustayksiöiden ja -kaksioiden lisäksi erityisesti Länsimetron varrella sijaitsevat asunnot Espoossa myydään tällä hetkellä nopeasti.

– Vetovoimaisilla alueilla yksiöiden ja kaksioiden hinnoille saattaa hyvinkin käydä kuten pörssikursseille koronakevään notkahduksen jälkeen. Nehän ovat palautuneet nopeasti ja nousseet jopa paremmiksi kuin ennen koronaa, Rantanen toteaa. – Kun tarjonta vähenee ja kauppamäärät kasvavat, saatamme hyvinkin nähdä pienasuntojen hinnoissa voimakasta nousua. Siksi nyt saattaisi olla hyvä hetki hankkia asunto.

– Kannattaa myös muistaa, että pääkaupunkiseudulle on 10 vuoden sisällä muuttamassa paljon lisää väkeä. Hyvällä paikalla sijaitseva asunto on sijoituskohteena niitä turvallisimpia, korostaa Jäntti.

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja tai keskustella aiheesta kanssamme:

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista