Ostotoimeksiannolla unelmakoti saattaa löytyä helpommin ja ilman kilpailua

Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa ei olla vielä totuttu etsimään ja ostamaan uutta kotia ostotoimeksiannolla. Pk-seudun tämänhetkisessä markkinatilanteessa, jossa lähes kaikki myyntiin tulevat kohteet myydään hetkessä, ostotoimeksianto tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia unelma-asunnon löytymiseen – ilman ylimääräisiä kustannuksia ja asuntokauppaan liittyviä riskejä.

– Fiksu asunnonetsijä ostaa nyt palvelua varmistaakseen asumisen unelmansa toteutumisen ja luotettavat asuntokaupat, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti.

– Pk-seudulla myyntiin tulevat asunnot viedään tällä hetkellä käsistä. Välittäjät myyvät nyt paljon asuntoja niin, etteivät ne ehdi tulla julkiseen myyntiin lainkaan. Myös itsemyynti käy todella kuumana alueiden suljetuissa Facebook-ryhmissä, Jäntti jatkaa. – Oman asuntonsa myyntiä ilman välittäjää harkitsevienkin etu olisi, että ostotoimeksiannot yleistyisivät. 

– Paras tapa varmistaa oman kodin paras mahdollinen kauppahinta sekä turvalliset kaupat on tehdä tehdä ne ammattitaitoisen välittäjän kanssa. Välitystoimiala on yksi eniten säädeltyjä toimialoja Suomessa, muistuttaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen. – Välittäjän vastuu on laeissa määritelty ja merkittävä sekä asunto- että kiinteistökaupassa. Itsemyynnissä on suuria riskejä, joita monet eivät myynti- ja ostohuumassaan tiedosta.  

Ostotoimeksianto on täysin riskitön vaihtoehto asuntoa etsivälle

– Ostotoimeksiannolla välittäjä etsii antamillasi hakukriteereillä asuntoja, jotka eivät ole vielä myynnissä missään, kertoo Rantanen. – Asuntojen tarjonta on selvästi laajempaa. Ostotoimeksiannon kautta voit saada ostettua itsellesi asunnon tietystä taloyhtiöstä, tietyn kadun varrelta tai jopa juuri sen asunnon, josta kävelylenkilläsi ohikulkiessasi aina haaveilet. 

– Ostotoimeksiannossa välittäjän tehtävä on ottaa omistajaan yhteyttä ja herättää hänen myyntihalunsa kertomalla potentiaalisesta ostajasta. Sinun ei tarvitse itse mennä koputtelemaan ovelle, Rantanen jatkaa. 

– Ostotoimeksiantosopimus ei pakota ostamaan asuntoa. Voit etsiä samanaikaisesti asuntoa itsekin tai tehdä kaupat toisen välittäjän kanssa. Tällöin sopimus raukeaa ilman kustannuksia.

– Haluan muistuttaa asunnonetsijää kolmesta tärkeästä asiasta. Asunnonhankinta on aina oman talouden pitkän tähtäimen suunnittelua, eikä hätiköityjä ratkaisuja kannata koskaan tehdä. Varmista rahoitus ajoissa ja tee ostotoimeksiantosopimus, jos haluat varmistaa asumiseen liittyvien unelmiesi toteutumisen ilman riskejä, muistuttaa Jäntti.

– Tänä päivänä kahden asunnon loukkuun jäämisen riski on minimaalinen pk-seudulla. Jos haluat myydä oman asuntonsi hyvään markkinahintaan, se kannattaa tehdä nyt, kun kauppa käy ja välirahoitusta saa hyvin, toteaa myös Rantanen.

 

Ota yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää:

 
 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...