Miten aloittaa kuukausisäästäminen?

Säästämisen ja sijoittamisen aloittamista ei kannata lykätä, jotta saavutat tahtomasi asiat. Katso tältä sivulta selkeät ohjeet ja käytännön vinkit miten voit aloittaa. Säästöpankista saat asiantuntevaa talouden valmennusta ja voit myös varata ajan säästämisen ja sijoittamisen neuvotteluun.
Säästöpankin brändikuva.

Opas kuukausisäästämiseen

Säästöpankin Säästämisbarometrin mukaan säästäminen lisää onnellisuutta. Säästäminen siis kannattaa.

Kuukausisäästämisellä voit turvata talouttasi ja saat vakautta arkeen elämän yllättäessä. Joustavalla rahastosäästösopimuksella teet säästämisestä helppoa. Katso pidemmälle: millaisen tulevaisuuden sinä tahdot?

Säästämiseen ja sijoittamiseen kannattaa ohjata varoja 5–20 % nettotuloista kuukausittain. Voit aloittaa pienemmillä summilla ja lisätä kuukausisäästämisen määrää. Tämän voit tehdä helposti omassa verkko- tai mobiilipankissasi.

Mihin sinä säästät?

Säästöpankin ikoni: auto.Säästöpankin ikoni: talo. Säästöpankin ikoni: lentokone.

Laadi itsellesi säästämisen ja sijoittamisen suunnitelma

Säästämisen ja sijoittamisen suunnitelmassa on hyvä pohtia omia taloudellisia tavoitteita mitä haluaa saavuttaa ja milloin. Säästätkö esimerkiksi lomamatkaa, omaa asuntoa tai tulevaisuuden taloudellista turvaa varten?

Puskurivaroja kannattaa olla vähintään kolmen kuukauden nettopalkkaa vastaava summa. Tämä summa tulisi olla helposti käyttöön otettavissa, jos tapahtuu jotain yllättävää kuten sairastuminen tai työttömyys. Näin saat myös turvallisuuden tunnetta talouteesi.

Pidemmälle aikavälille on järkevää sijoittaa esimerkiksi rahastoihin. Jos mahdollista, säästäminen lyhyelle ja pidemmälle aikavälille kannattaa aloittaa samaan aikaan.

Säästämisen ja sijoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Näillä 3 askeleella pääset aloittamaan!

  1. Täytä laskuriin säästämisaika ja kuukausittainen säästösumma
  2. Valitse vuosittainen tuotto-odotus 0,25%, 3%, 5% tai 7 %. Huomaathan, että tuotto-odotuksen kasvaessa myös riskit sijoittamisessa kasvavat.
  3. Laskuri ehdottaa vaihtoehtoja toteuttaa tavoitteesi

Säästölaskuri ei ole sijoitussuositus tai –neuvo, vaan kunkin asiakkaan on itse arvioitava rahaston sopivuutta itselleen sijoituskohteena. Sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta. Rahastojen historiallinen kehitys ja tuotto ei ole tae tulevista tuotoista. Rahastolaskuri on vain suuntaa antava, eikä laskelmassa ole otettu huomioon merkintä- ja lunastuspalkkioita.

Hajauta sijoituksia ratkaisurahastoillamme

Säästöpankin ratkaisurahastoilla rakennat helposti sijoitussalkkusi perustan. Ratkaisurahastoistamme löydät kolme vaihtoehtoa, Maltti, Ryhti ja Kantti oman riskinsietotasosi mukaan.

3 ratkaisurahastoa – mikä sopii sinulle?

Aloita sijoittaminen verkko- tai mobiilipankissa

Helpoin tapa aloittaa kuukausisäästäminen on omassa verkko- tai mobiilipankissa. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä nopeammin pääset hyötymään korkoa korolle -ilmiöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittamallesi pääomalle ja tuotolle kertyy lisää tuottoa. Mitä pidempi aika, sitä enemmän kerrytät tuottoja.

Jäikö jokin mietityttämään - Ota yhteyttä!

Kun haluat sijoittaa isomman summan tai keskustella erilaisista vaihtoehtoista asiantuntijan kanssa, sovi tapaaminen sijoitusasiantuntijamme tai talousvalmentajamme kanssa. Säästöpankista saat myös henkilökohtaista ja asiantuntevaa yksityispankkipalvelua.

VARAA AIKA     Jätä yhteydenottopyyntö