Kahvinjuonnin kehittäminen on kulttuuriteko

Kaffan kahvi

Työpaikallamme on käytössä Viima-innovaatiotyökalu, jonka avulla ideoimme ja kehitämme toimintaamme läpinäkyvästi. Mm. Great Place to Work –henkilöstötutkimuksesta nousseet kehitysideat on meillä viety Viimaan kaikkien kommentoitavaksi. 

Heitimme Viimaan viime talvena testi-idean, puoliksi vitsillä: ”vaihdetaan kahvimerkkiä”. Tämä idea keräsi runsaasti kommentteja, mm. toimitusjohtajamme ja varatoimitusjohtajamme kommentoivat aktiivisesti omat näkemyksensä kahvintoimittajista. Toimistolle tilattiin uutta kotimaista. Kokeiltiin tummempaa versiota ruotsalaiselta tuottajalta. Keskustelu kävi kuumana kahvikuppien äärellä. Sitten siirryttiinkin keväällä koteihin omien kahvipannujen äärelle työskentelemään.

Kesän alussa sain suoran yhteydenoton eräältä yksityispankkiiriltamme, joka kahvi-ideasta innostuneena suositteli minulle Punavuoressa toimivaa vastuullista Kaffa Roasteryä. ”Tässä on meidän arvojemme näköinen toimija” –tuumattiin.

Kaffan visio on maailma, jossa jokaista kahvikupillista ja jokaista ihmistä kupin takana arvostetaan. Kaffa käy tutkimassa jokaisen pavun alkuperän paikan päällä ja paahtaa tarkoin valitut pavut käsin Helsingin Punavuoressa. He käyvät tapaamassa viljelijöitä henkilökohtaisesti, tutkimassa tilojen ja osuuskuntien toimintaa sekä sopimassa, että työ on eettistä ja toiminta ympäristöystävällistä.

Nyt on vahvasti linjassa sen kanssa, miten laadukkaasti ja vastuullisesti mekin tahdomme aina toimia.

Syyskuisena maanantaina meille saapui kaikkiin Nooan toimipisteisiin eri tummuuden asteisia, vastapaahdettuja upeita kahveja tältä toimittajalta (myös teevaihtoehto tietysti mukana). Työskentelemme nyt osin etänä, osin toimistolla. Toimistolla noudatamme tarkkoja turvallisuusohjeita. Työmatkoille työnantaja tarjoaa kasvomaskit. Työkavereiden ja asiakkaiden näkeminen kasvokkain toimistolla – turvavälein – on arjen luksusta.

Haluamme tehdä hetkistä toimistollamme entistä upeampia asiakkaidemme ja toistemme kanssa, silloin kun toimistolla olemme. Samalla tahdoimme kiittää kaikkia nooalaisia upeasta työstä, jota joka päivä teemme asiakkaidemme ja pankkimme eteen.

Tarjoamme siis lähiaikoina laadukkaan höyryävän Kaffan kahvi- tai teekupin asiakkaalle tai kollegalle. Iloitaan hyvästä arjesta, joka meillä on. Kysytään työkaverilta kahvikupin äärellä, mitä toiselle kuuluu. Pysähdytään ja eletään.

Laitetaan talousasiasi kuntoon vastuullisen kahvikupin äärellä. Varaa aika säästöpankkiirillemme.
Julkaistu
...