Menestyneen lumilautailijan arkeen kuuluu myös opiskelu

Rene Rinnekangas

Nuori 17-vuotias kansainvälisesti menestynyt lumilautailija, Rene Rinnekangas, opiskelee Sotkamon urheilulukiossa. Toinen lukiovuosi on takanapäin. Tähtäimessä on saada lukio loppuun kahden vuoden kuluessa. – Joskus pienenä poikana minulla oli haave kokin ammatista, mutta kyllä lumilautailu on vienyt minut täysin mennessään, kertoo Rene Rinnekangas.

– Sotkamon urheilulukio on minulle hyvä opiskelupaikka. Siellä tuetaan hyvin lumilautailijoiden opiskelua. Samat kaverit ovat mukana koulun penkillä, harjoitusleireillä ja kisoissa, painottaa Rene.

Urheilulukio mahdollistaa sekä aktiivisen lumilautailun että opiskelun. Reissupäiviä tulee vuodessa paljon. Netissä opiskelu on vahvasti läsnä Renen arjessa.

– Pitää vaan ottaa itseään niskasta kiinni, että lumilautailun ja kisojen lomassa hoitaa myös koulutehtävät, sanoo Rene.

Renen lempiaineita ovat musiikki, kuvis ja liikunta. Äidinkieli ja varsinkin yhdyssanat tuottavat välillä harmaita hiuksia nuoren lahjakkaan huippu-urheilijan opiskelussa.

– Koulu on mennyt ihan hyvin siihen nähden, että reissaan paljon. Opiskelu on tärkeää, tähdentää Rene.

– Tämän vuoden kevät oli huippuhieno. Sain lumilautailla paljon eri puolella maailmaa, iloitsee Rene. Rene menestyi myös hienosti kevään kisoissa. Maailmancupissa Rene oli viides, aikuisten MM-kisoissa Rene pääsi finaaliin, jossa hän oli 14 sijalla. Rene valittiin kevään 2017 aikana myös A-maajoukkueeseen, jota kautta hän pääsee helpommin mukaan isoihin kisoihin ja leireille.

Mitä Renen kesään 2017 kuuluu?

– Teen vähäsen kouluhommia, skeittaan, pelaan golfia paljon ja soittelen veljeni perustamassa bändissä, KÄTFISHIN, keikkabasistina, naurahtaa Rene.

KÄTFISHIN ensimmäinen biisi on kuunneltavissa nyt myös YouTubessa.

Syksyllä Rene lähtee taas leireille ja kisoihin. Nyt hän nauttii Suomen suvesta.

Mitä koti merkitsee Renelle? Lue lisää tästä.

KÄTFISHIN biisi YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=KAHhe0FMocY

Julkaistu
Kategoriat
...