Mitä yhteistä on mansikalla ja pankilla?

Optian Joensuun konttorin edustalla on kolmena perjantaina torikauppias Niina Pajula myymässä mansikoita Optia-hintaan eli käytännössä puoli-ilmaiseksi. Mikäs tempaus se tällainen on? Mitä ihmeen yhteyttä voi olla mansikoilla ja pankilla? Kysyimme asiaa konttoria johtavalta Eeva Kettuselta. Yhteyksiä löytyikin yllättävän paljon.

Mansikkakauppias pystyttää kojunsa Optian Joensuun konttorin edustalle perjantaipäivinä 14.7., 28.7. ja 11.8. kello 10-12. Mansikan myyntihinta on vain 3 euroa litralta. Jotta punaista herkkua riittää mahdollisimman monelle, on ostomäärä rajoitettu 2 litraan asiakasta kohti.

– Tällä tempauksella haluamme ilahduttaa asiakkaitamme ja toivottaa heille onnellista kesän jatkoa, pankinjohtaja Eeva Kettunen kuvailee.

Innostumme pohtimaan hänen kanssaan, onko hyvän mielen tuottamisen ohella mansikalla ja pankilla syvempiäkin yhteyksiä.

– Itse asiassa niitä löytyy yllättävänkin paljon, Eeva hymyilee.

Suu makeaksi

Kaikkihan me tiedämme, että mansikka maistuu makoisalta. Ja yhtä makealta maistuu koko elämä, kun raha-asiat ovat kunnossa. Eeva muistuttaa, että läheisten ihmisten sekä terveyden jälkeen taloudellinen tasapaino on kolmas asia, jota ihmiset elämässään eniten arvostavat.

– Olemme mukana asiakkaidemme koko elämänkaaressa, arjessa ja juhlassa, iloissa ja suruissa. Turvaamme makoisaa elämää valmentamalla, opastamalla ja tarjoamalla oikeita pankkipalveluja erilaisiin elämäntilanteisiin. Mansikka saa hymyn huulille, ja sitä samaa me tavoittelemme jokaisen asiakkaamme kohdalla.

Oma maa mansikka, muu maa mustikka

Aikoinaan kaskiviljelyn aikaan mansikkaa kasvava alue kuului kaskenpolttajalle, mutta kun mustikka alkoi kasvaa mansikan tilalle, maan saattoi joku valtaaja ottaa itselleen.

– Asiakkaidensa omistamaa Säästöpankkia ei voi kukaan sijoittaja vallata, vaan se säilyy aina omana maana, tuttuna ja turvallisena. Alueellisena toimijana tunnemme asiakkaamme sekä yritystoimintaan vaikuttavat paikalliset erityispiirteet. Olemme aina lähellä, luotettavana ja välittävänä kumppanina ja neuvonantajana, jolla on oikeasti kasvot.

Mansikka taipuu moneksi

Mansikoissa on makueroja ja vaihtoehtoja riittää monenlaisiin tarpeisiin. Tämäkin määritelmä sopii yhtä lailla Optiaan.

– Mekin taivumme moneksi, asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Olemme erittäin helposti, nopeasti ja joustavasti tavoitettavissa. Panostamme todella paljon päivittäisiin asiakaskohtaamisiin ja monipuoliseen palveluun, Eeva korostaa.

Lomalla voi esimerkiksi sadepäiväksi sopia tapaamisen taloudenvalmentajan kanssa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Tapaaminen järjestyy ajanvarauksella myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, aamulla tai illalla.

– Asiakkaamme ovat hienosti löytäneet pidentyneet palveluaikamme. Asiakaspalautekin on ollut todella kannustavaa. Eräs asiakaspariskunta kiteytti asian toteamalla saaneensa maailman parasta palvelua. Heille järjestyi tapaaminen ammattilaisemme kanssa seuraavaksi päiväksi kello 7.30.

Sosiaalisen kanssakäymisen rinnalla myös digitaalisia pankkipalveluja kehitetään jatkuvasti.

– Jokaisella on vapaus valita itselle paras tapa asioida kanssamme.

Suosio säilyy, mutta luottamus pitää ansaita

Kotimainen mansikka pitää hienosti pintansa ulkomaisia tulokkaita vastaan. Suosio ja kuluttajien luottamus on kuitenkin ansaittava vuodesta toiseen.

– Tämän voin allekirjoittaa ihan täysin! Optialla on erittäin korkea asiakastyytyväisyys, jota vaalimme jokaisessa asiakaskohtaamisessa. On hyvin innostavaa ja kannustavaa, että tyytyväisten asiakkaidemme määrä kasvaa ja saamme myös jatkuvasti uusia asiakkaita.

Eeva tietää, että paras suosittelija on tyytyväinen asiakas.

– Hyvä kello kauas kuuluu. Todella monet uudet asiakkaat kertovat tulleensa meille, koska naapuri, sukulainen tai ystävä suositteli ja kehui palvelujamme.

Kun kuume iskee…

Mansikkakuume on lääketieteelle tuntematon, mutta kansan suussa tunnettu vaiva, joka saattaa iskeä mansikoiden syönnin jälkeen. Eeva ei tätä urbaaniksi legendaksi nimettyä tautia tunne. Sen sijaan autokuume, venekuume tai moottoripyöräkuume ovat hänelle tuttuja, asiakkaiden potemia kuumotuksia, jotka saattavat erityisesti keväällä äityä epidemiaksi asti.

– Nämä kuumeet saadaan useimmiten taltutettua. Kun rahoitus järjestyy, kuume lähtee nopeasti laskemaan.

Tähän aikaan vuodesta saattaa iskeä myös lomakuume, joskus hyvinkin yllättäen.

– Annamme joustoa olemassa oleviin lainoihin, esimerkiksi lyhennysvapailla kuukausilla, jos perhe haluaa vaikka sateita karkuun äkkilähdöllä etelän lämpöön. Raha-asioiden järkevä hoitaminen ja oman talouden tasapaino tarkoittaa sitäkin, että haaveista voi tehdä totta, Eeva muistuttaa.

 

Mansikkaista kesää kaikille,
Säästöpankki Optian Joensuun konttorinjohtaja Eeva Kettunen

Saat nopeasti meille ajan: www.saastopankki.fi/varaa-aika

Julkaistu

Ajankohtaista