Pankki kumppanina yrityksen perustamisessa ja kasvun tiellä

Pankki on monelle nuorelle yritykselle keskeinen, usein jopa elintärkeä kumppani. Oululainen Aermec Suomi Oy on lähtenyt hyvään kasvuun Säästöpankki Optian myötävaikutuksella.

Aermec Suomi Oy on kylmälaitteiden maahantuontiin, asentamiseen ja huoltamiseen keskittynyt yritys, joka tekee Business to Business -kauppaa. Asiakkaat ovat pääosin rakennuttajia ja rakennusfirmoja, kohteina muun muassa tehtaat, toimisto-, liike- ja julkiset rakennukset, joissa tarvitaan ilmastoinnin jäähdytystä. Lisäksi yritys toimittaa, asentaa ja huoltaa kauppojen kylmäjärjestelmiä.

Startup-yrityksenä liikkeelle

Aermec Suomi sai alkunsa kaksi ja puoli vuotta sitten startup-yrityksenä, perustajana parikymmenvuotisen kylmäalan kokemuksen omaava Keijo Ojala. Myöhemmin mukaan toiseksi omistajaksi ja yhtiön toimitusjohtajaksi tuli Veli-Matti Räsänen, jolla alan työkokemusta on vieläkin pidemmältä ajalta. Tällä hetkellä yritys työllistää kaikkiaan 11 työntekijää. Toimipisteet ovat Oulussa ja Kuopiossa, mutta markkina-alue kattaa koko maan.

– Olemme saaneet hyvän startin. Kauppa käy suunnitelmien mukaisesti tai jopa hieman paremmin ja tulostakin on saatu aikaan. Tuote on hyvä ja siinä on hinta/laatusuhde kohdallaan. Valttimme on myös vahva tietotaito ja kokemus alalta, Veli-Matti Räsänen kuvailee.

Rahan tekeminen vaatii rahaa

Aermec Suomen perustamisvaiheessa rahoituksen järjestyminen oli ensiarvoisen tärkeää.

– Kuten vanha viisaus tietää, on vaikea tehdä rahaa, jos sitä ei ole itsellä. Kun lähdetään synnyttämään maahantuontiyritystä, tarvitaan pääomaa ennakkomaksuihin sekä laitevalmistajan edellyttämiä takauksia. Oli alun alkaen selvää, että liikkeelle lähteminen edellyttää lainan ottamista ja riittäviä pankkitakauksia.

Vaihtoehtoja selviteltiin Keijo Ojalan mukaan useista pankeista. Uuden yrityksen kumppaniksi valikoitui Säästöpankki Optia, jonka puolesta puhuivat suomalaisuus, paikallisuus, luotettavuus, joustavuus ja palveluhenkisyys.

– Optiassa uskottiin yrityksen suunnitelmiin ja liikeideaan. Pankin luottamus antoi myös italialaiselle laitevalmistajalle vahvan viestin toiminnastamme ja tekemisestämme.

Helppoa yhteydenpitoa

Keijo kertoo pankin kanssa käytyjen neuvottelujen edenneen hyvässä ja kannustavassa hengessä.

– Yhteistyömme toimii kaikin puolin positiivisesti. Asiat etenevät pankin puolelta jouhevasti, ja me saamme aina helposti kiinni henkilön, joka hoitaa asioitamme ja tuntee yrityksemme toimintaa. Yrittäjä säästää aikaa ja vaivaa, kun hänellä on suora yhteys tuttuun rahoitusalan ammattilaiseen.

Kasvun strategia

Aermec Suomi Oy:n tavoitteena on hallittu kasvu.

– Suuren rakennusalan sisällä pieni toimialamme on riippuvainen yleisestä taloustilanteesta ja investoinneista. Uskomme kuitenkin, että alkanut noususuhdanne jatkuu ja taloja rakennetaan myös tulevina vuosina.

Markkinaosuuden vahvistaminen edellyttää ensisijaisesti osaavan myynti-, asennus- ja huoltohenkilöstön kasvattamista sekä jonkin verran myös laiteinvestointeja. Taitava, jatkuvuutta takaava ja kasvua vahvistava taloushallinta edellyttää puolestaan oikeita ja yrityksen kannalta edullisia ratkaisuja, joiden löytämisessä pankin ammattilaisista on apua.

– Mahdollisten investointitarpeiden rahoituksestakin on jo alustavasti keskusteltu, Veli-Matti Räsänen kertoo.

————-
Varaa aika tyytyväisten asiakkaiden pankkiin

Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista